Kaspersky dezvăluie campaniile frauduloase derulate de escroci în perioada începerii noului an şcolar

R.S.
Companii / 9 septembrie

Kaspersky dezvăluie campaniile frauduloase derulate de escroci în perioada începerii noului an şcolar

Odată cu începutul noului an şcolar, experţii Kaspersky în securitate cibernetică au detectat o creştere semnificativă a activităţilor frauduloase. În fiecare an, infractorii cibernetici exploatează perioada aglomerată a pregătirilor şi achiziţiilor de dinaintea începerii şcolii, lansând campanii sofisticate de phishing. Totuşi, experţii Kaspersky avertizează că anul acesta campaniile au devenit mai ţintite, vizând în mod specific să fure date personale de la studenţi, educatori şi administratori din sectorul educaţional, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, escrocii folosesc din ce în ce mai mult formularele de colectare a datelor pe platforme precum SurveyHeart.com, un chestionar precum Google Forms, pentru a-şi executa escrocheriile. Experţii Kaspersky au identificat atacuri de tip phishing care folosesc aceste chestionare false pentru a viza studenţii de la Universitatea Neumann din S.U.A.

Într-o astfel de schemă, victimele primesc o notificare care susţine că folosesc două e-mailuri Microsoft de şcoală diferite, pe diferite portaluri universitare. Pentru a preveni dezactivarea contului Office 365, li se cere să completeze un formular care necesită detalii sensibile, cum ar fi numele, numărul de telefon, adresa de e-mail a universităţii şi parola contului.

O altă înşelătorie descoperită de echipă implică infractori cibernetici care promovează cadouri false pentru a promite studenţilor şansa de a câştiga diverse gadget-uri de ultimă generaţie utile pentru educaţie, de la iPhone la iPad-uri şi laptop-uri. Pentru a participa la aceste concursuri atrăgătoare, victimelor li se cere să furnizeze informaţii personale şi să indice modelul de laptop preferat. În plus, persoanele sunt rugate să partajeze un link către o pagină de extragere a premiilor cu 15 persoane de contact prin WhatsApp. În timp ce perspectiva de a câştiga un articol valoros precum un laptop este momeala, există o capcană ascunsă: aşa-zişilor câştigători li se spune că trebuie să plătească pentru livrarea premiilor. Această cerere de plată suplimentară este un semnal clar asupra faptului că donaţia este o înşelătorie.

Oferta poate părea tentantă, dar combinaţia dintre un premiu neobişnuit de generos şi obligaţia de a acoperi costurile de livrare este un semn revelator al activităţii frauduloase.

Pentru a fi în siguranţă împotriva fraudei educaţionale, experţii Kaspersky recomandă:

⦁Să rămâneţi sceptici: fiţi prudenţi atunci când întâlniţi oferte "prea bune pentru a fi adevărate", mai ales dacă necesită plăţi sau informaţii personale în avans.

⦁Verificaţi sursa: cercetaţi cu atenţie orice burse, cadouri sau oferte care vă ies în cale. Căutaţi detaliile oficiale de contact şi confirmaţi legitimitatea înainte de a lua orice decizie.

⦁Păstraţi datele personale în siguranţă: evitaţi partajarea datelor sensibile online, cu excepţia cazului în care sunteţi absolut siguri de legitimitatea cererii.

⦁Folosesiţi surse de încredere: utilizaţi site-urile web oficiale ale şcolilor, platformele de burse recunoscute şi comercianţi online de renume atunci când realizaţi plăţi sau furnizaţi informaţii personale.

⦁Activaţi autentificarea cu mai mulţi factori (MFA): activaţi MFA oriunde este posibil, adăugând un nivel suplimentar de securitate conturilor voastre online. Utilizaţi un ⦁manager de parole de încredere care nu doar stochează parolele, ci şi generează automat parole unice pentru 2FA.

⦁Utilizaţi o soluţie de securitate fiabilă, cum ar fi ⦁Kaspersky Premium,pentru o protecţie completă împotriva unei game largi de ameninţări.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb