KENYA: Cinci suspecţi, arestaţi după atacul din campusul universitar

Valentin Busuioc
Internaţional / 4 aprilie 2015

Actualizare 14:07 Islamiştii somalezi ameninţă cu noi atacuri sângeroase în Kenya

Islamiştii somalezi din gruparea al-Shabab (afiliată al-Qaida) au ameninţat, astăzi, Kenya cu "un război lung şi cumplit" şi cu "o nouă baie de sânge", la două zile după ce au masacrat 148 de persoane într-un campus universitar din Garissa, transmit Reuters şi AFP.

Al-Shabab a transmis: "Nu vă lăsaţi guvernul să ducă politici represive fără să protestaţi. Alegându-i, le consolidaţi politicile. Veţi plăti preţul cu propriul vostru sânge. Nicio măsură de precauţie sau siguranţă nu vă va putea garanta securitatea, nu va putea împiedica alt atac sau preveni altă baie de sânge în oraşele voastre".

---

Cinci suspecţi au fost arestaţi în legătură cu atacul islamiştilor somalezi al-Shebab asupra unui campus universitar din Kenya, soldat cu moartea a aproape 150 de persoane, a anunţat astăzi Mwenda Njoka, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Nairobi, scrie DPA.

Unul dintre atacatorii înarmaţi a fost reţinut în timp ce încerca să fugă de la locul masacrului, iar alţi patru au fost arestaţi ulterior. Trei dintre cei patru au fost reţinuţi în timp ce încercau să ajungă în Somalia, a precizat Mwenda Njoka.

Acesta a comentat: "Nu vreau să intru în detalii despre cum i-am prins sau despre legăturile lor, deoarece există o ameninţare continuă. O operaţiune de o asemenea amploare (atentatul - n.r.) implică nu doar două, trei sau cinci persoane; este mult mai complexă".

Potrivit oficialului, cel mai probabil, atacatorii aveau legături cu Mohamed Kuno Gamadheere, cunoscut şi ca Mohamed Dulyadayn, presupusul "creier" al atacului. Pentru prinderea lui, forţele de securitate oferă o recompensă de peste 200.0000 de dolari.

Joi, mai mulţi islamişti somalezi înarmaţi au atacat un campus universitar din Garissa (oraş din nord-estul Kenyei, situat la circa 200 km de graniţa cu Somalia), omorând aproape 150 de persoane. Grupul al-Shabab a transmis că atacul a fost o răzbunare pentru prezenţa Kenyei în Somalia şi pentru abuzurile la care ar fi supuşi musulmanii în Kenya, ţară creştină în proporţie de 70%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb