Khomiakov, Binance: "Bitcoin depăşeşte maximul, pentru prima oară în ultimul an şi jumătate"

T.B.
Piaţa de Capital / 5 decembrie 2023

Khomiakov, Binance: "Bitcoin depăşeşte maximul, pentru prima oară în ultimul an şi jumătate"

Un moment istoric apare pe piaţa criptomonedelor, reper aşteptat încă din mai 2022 - Bitcoin a depăşit punctul maxim pentru prima dată într-un an şi jumătate, anunţă Kyrylo Khomiakov, Binance Regional Head pentru CEE şi Asia Centrală, se arată într-un comunicat al Binance, remis redacţiei.

Anterior, Bitcoin se tranzacţiona la peste 42.000 de dolari în aprilie 2022. În acelaşi timp cu avansul Bitcoin, capitalizarea sa de piaţă a crescut considerabil, ajungând la 809,6 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap, informează Kyrylo Khomiakov, Binance Regional Head pentru CEE şi Asia Centrală. Creşterea remarcabilă a Bitcoin-ului cu 140% din 2023 a determinat într-adevăr o schimbare perceptibilă în sentimentul pieţei criptomonedelor, conform sursei citate.

Reflectând această creştere, capitalizarea totală de piaţă a domeniului criptomonedelor a atins un nivel maxim de 1,54 trilioane de dolari în 2023, arată datele comunicatului. Această creştere poate fi atribuită în mare parte aprobărilor iminente ale unui ETF Bitcoin şi reducerii ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA, care se preconizează să intre în vigoare până în 2024, transmite sursa.

Numeroşi analişti estimează că Bitcoin ar putea să urce la 100.000 de dolari până în 2024, legând în unanimitate această traiectorie de creştere de influenţa ETF-urilor, relatează sursa citată. Jucători majori precum BlackRock Inc., care ocupă un loc central în industria activelor digitale, sunt urmăriţi îndeaproape, aşteptând introducerea primului ETF Bitcoin în Statele Unite, se mai arată în comunicat.

Kyrylo Khomiakov informează: "Concentrându-ne pe factorii tehnici, analiza predictivă sugerează o rezistenţă viitoare a Bitcoin-ului la 42.330 de dolari. Această aşteptare se bazează pe continuarea tendinţei optimiste, în ciuda unui open interest (OI) relativ scăzut." O parte a analiştilor propune chiar că Bitcoin ar putea să urce la 60.000 de dolari înainte de următorul halving, programat pentru aprilie 2024, transmite sursa.

Condiţiile actuale de pe piaţă semnalează un potenţial major de expansiune în domeniul criptomonedelor până în 2024. Anticiparea unui ETF Bitcoin a stârnit entuziasmul pieţei, ceea ce ar putea propulsa Bitcoin-ul, şi ulterior întreaga piaţă a criptomonedelor, la un nivel fără precedent, potrivit sursei indicate. Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărei strategii de investiţii, recomandăm cu tărie respectarea principiului DYOR (do your own research) înainte de a capitaliza în criptomonede, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb