Kikukawa: "Preţurile petrolului scad pe măsură ce investitorii evaluează riscurile războiului Israel-Hamas"

T.B.
Internaţional / 16 octombrie 2023

Kikukawa: "Preţurile petrolului scad pe măsură ce investitorii evaluează riscurile războiului Israel-Hamas"

Preţurile petrolului au scăzut luni, după ce au crescut săptămâna trecută, investitorii aşteptând să vadă dacă conflictul Israel-Hamas se atrage în alte ţări - o evoluţie care ar putea duce la creşterea preţurilor şi mai mult şi ar da o nouă lovitură pentru economia globală, informează reuters.

Contractele futures Brent au scăzut ultima cu 33 de cenţi, sau 0,4%, la 90,56 dolari pe baril, la 0645 GMT. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 0,3% sau 26 de cenţi, până la 87,43 dolari pe baril, potrivit sursei citate.

Ambele valori de referinţă au urcat cu aproape 6% vineri, înregistrând cele mai mari câştiguri procentuale zilnice din aprilie, deoarece investitorii au estimat posibilitatea unui conflict mai larg din Orientul Mijlociu, relatează reuters.

Conform sursei, pe parcursul săptămânii, Brent a avansat cu 7,5%, în timp ce WTI a urcat cu 5,9%.

"Investitorii încearcă să-şi dea seama de impactul conflictului, în timp ce un asalt la scară largă nu a început după termenul limită de 24 de ore în care Israelul i-a notificat pentru prima dată pe rezidenţii din jumătatea de nord a Gazei să fugă în sud", a spus Hiroyuki Kikukawa, preşedinte al NS Trading, o unitate a Nissan Securities, informează sursa menţionată.

"Impactul care ar putea implica ţările producătoare de petrol a fost luat în considerare în preţuri într-o oarecare măsură, dar dacă ar avea loc o invazie reală a terenului şi ar avea un impact asupra ofertei de petrol, preţurile ar putea depăşi cu uşurinţă 100 de dolari pe baril", a spus el, potrivit sursei citate.

Conflictul din Orientul Mijlociu a avut un impact redus asupra aprovizionării globale cu petrol şi gaze, iar Israelul nu este un mare producător, conform reuters.

Dar războiul dintre gruparea islamistă Hamas şi Israel prezintă unul dintre cele mai semnificative riscuri geopolitice pentru pieţele petroliere de la invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut, pe fondul îngrijorărilor cu privire la orice potenţială escaladare care implică Iranul, transmite sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb