KLAUS IOHANNIS: ''Calea de ieşire din pandemia de COVID-19 este vaccinarea în masă''

G.U.
Politică / 23 aprilie 2021

''Calea de ieşire din pandemia de COVID-19 este vaccinarea în masă''

Calea de ieşire din pandemia de COVID-19 este vaccinarea în masă, a declarat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că măsurile de restricţie se vor relaxa gradual, pe măsură ce se reduc infectările cu SARS-CoV-2, numărul de pacienţi internaţi la ATI şi cel de decese, informează Agerpres.

"Fără vaccinare nu putem să ieşim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieşire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmaţii publice precum astăzi: dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi!", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit şefului statului, campania de vaccinare anti-COVID "merge bine", dar relaxarea măsurilor de restricţie nu va avea loc "de azi pe mâine".

"Deocamdată, pot să spun că merge bine campania. Avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese - din păcate, încă prea mulţi mor de această boală - gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul naţional evaluează permanent împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunţăm la anumite măsuri până când, în final, ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală", a explicat preşedintele Iohannis.

Întrebat ce variantă de rezervă există în cazul în care nu se reuşeşte vaccinarea anti-COVID a 60 - 70% din populaţie până la finalul anului, Klaus Iohannis a evidenţiat: "Dragii mei, nu există variantă de rezervă. Asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieşim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva".

Şeful statului a completat că, pe măsură ce scad infectările cu SARS-CoV-2, se va renunţa la prelungirea stării de alertă, notează sursa citată.

"Evident că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă. Eu, personal, îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă", a spus preşedintele.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. SA TE VACCINEZI TU CRIMINAL ULE ÎN SERIE CU HITLERISTA DE MATA ȘI TACTU CA NU TE AU AVORTAT LA TIMP CIND AVEAI CAPUL CIT CIREAȘA ȘI GUVERNUL TĂU SATANIST, CRIMINAL ÎN SERIE, HITLERIST, ANTI ROMANESC. PENTRU CE AI COMANDAT MASACRUL DE LA COLECTIV CA SA AI GUVERNUL TĂU ȘI SA TE SIMȚI CONFORTABIL W. C. ULE PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES ȘI SLUGOI UL LUI ANTICRIST. POȚI DORMI BINE CRIMINAL ULE ÎN SERIE CA TU ȘI CU GUVERNUL TĂU ACUM NE NUMĂRĂM ZECILE DE MII DE MORȚI. AI SCHIMBAT 6 MINIȘTRI AI SĂNĂTĂȚI ȘI CE AI FĂCUT. TIRAN ULE ÎȚI PLACE SA CALCE PESTE CADAVRE DUTE ȘI SPINZURATIIUDELOR TRĂDĂTORUL E DE TARA CA IUDA ISCARIOTEANUL CARE EȘTI.

    Recomand fiecarui roman sa-si vacineze masa...cu doua mese pe apartament, bucatarie si living, poate se ajunge la 10 milioane de mese vaccinate pana in Septembrie. Daca nu, putem lua in discutie si vaccinarea birourilor:-)

    mintiti oamenii zilnic , nu sinteti transparenti si nu va pasa de oameni , de asta nu am incredere in clasa politica , in stat in general cu institutiile lui , si pe care il percep ca pe un dusman . in concluzie voi face pe dos de cum spuneti !

    Intr-adevar Plavane, este metoda prin care "iobagii romani"(in viziunea ta de mare grof) or sa aiba aceeasi soarta ca cei asupra carora, inaintasii tai au aplicat gazarea in masa! Si pt ca tot observ ca-ti place foarte mult cuvantul "in masa", pt iobagii care s-au vaccinat, calea de iesire va fi, nu din Plan-demie, ci din viata aceasta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb