KLAUS IOHANNIS: După ce se termină această criză, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România

D.F.
Politică / 28 martie 2020

După ce se termină această criză, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, după ce a vizitat spitalul militar de campanie amenajat în curtea Institutului de Geriatrie "Ana Aslan" de lângă Bucureşti, că după ce criza sanitară va trece autorităţile vor face "o evaluare la sânge" a sistemului sanitar românesc. Iohannis a spus că autorităţile continuă să se pregătească pentru a face faţă cazurilor de Covid-19 şi a cerut populaţiei să păstreze distanţa socială.

"Este impresionant ce au reuşit militarii şi personalul medical militar să realizeze în puţine zile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcţiune, dar este gata pregătit şi în următoarele ore va primi toate acreditările şi va intra în funcţiune. România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii. Trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările pentru a face faţă oricărei situaţii, şi unei epidemii şi unui dezastru", a afirmat preşedintele Iohannis, sâmbătă, la finalul vizitei făcute la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secţie externă a Spitalului Militar Central.

El a dat asigurări că "suntem pregătiţi, dar vom lua toate măsurile pentru a fi şi mai bine pregătiţi".

Şeful statului a subliniat apelul către cetăţeni de a evita contactul cu alţi oameni.

"Evitaţi cu orice preş să vă întâlniţi într-un loc închis cu mai mulţi oameni", a spus Klaus Iohannis.

"Lucrurile în continuare vor fi mai grave, ne aşteptăm, din păcate, la o creştere a numărului bolnavilor, dar statul se pregăteşte din ce în ce mai bine. (...) Împreună vom trece prin această criză", a mai spus Klaus Iohannis

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. e clar.......trebuie sa ii mai dam niste mandate sa faca evaluarea asta "la sange".....ca pentru sparcaiala aia cu romania educata a avut nevoie de 5 ani si s-a finalizat ...........fara finalizare. si ca sa parafrazam un turnator in viata, cu ce a patimit natia asta sa aiba asemenea specimene de presedinti?

    1. Eu l-am votat pe Klaus Iohanis si sunt multumit de ceea ce a facut pana acum! In comparatie cu cremenalul bolsevic iliescu sau cu dictatorul ceascä,este de 10mii de ori mai bun! Eu i-as recomanda dl. presedinte sa ia bani de la ministerul educatiei unde se cheltuiesc bani inutil cu lectii de religie sau invatarea unor limbi moarte precum latina si sa-i dea pt sanatate! Sa taie si bani pe care-i dam bisericilor! Avem ditamai catedrala pentru "mantuire",iar spitalele sunt in stare jalnica!

      Ai dreptate. te duci la spital ca sa te trimita mai repede la biserica. Eu as propune impozitarea drastica a tuturor bisericilor, oprirea autorizatiilor de constructie viitoare pentru 5 ani, si lasarea in functiune doar acelora care au aratat ca functioneaza in litera caracterului umanitar complementar social.

      Ai grija sa nu ajungi prin spitale cu nenorocirea asta că mi-e teamă că o să rămâi fără aer ce o să îți mai înjuri președintele tău nebolsevic, înalt si...cred că am epuizat in descriere toate marile calități ale acestui om.

      Cum dracu esti tu multumit de prestatia acestui presedinte catastrofa? El nu stie nici sa treaca bine strada si-l compari cu Iliescu, care cu toate belele lui, este cu mult peste acest individ care conjuctural a ajuns in functia suorema a statului. Iliescu trebuie condamnat de istorie pentru toate crimele savarsite sub obladuirea lui, dar in niciun caz nu poti afirma ca este mai prost ca Iohaniss. In ceea cel priveste pe "dictatorul ceasca", cum ii zici tu, se vede ca vorbesti din citite si auzite, dar a fost unul din cei mai mari patrioti ai Romaniei si a dus tara la un nivel de dezvoltare pe care nu-l vom mai atige niciodata. Ce dracu a facut Iohanis ca sa merite aprecierea ta? Mai, oameni buni, chiar ne-a intunecat D-zeu mintile? Daca este asa, inseamna ca ne meritam soarta. Ceausecu trebuia indepartat, pentru ca a dezvoltat Romania infometand poporul, dar nidecum nu trebuia asasinat.

      boss.....sigur de 10.000 ori? nu tu 9999 ori 10.001? fix 10.000? ai numarat exact?

      Cum poti sa spui ca dictatorul ceasca a dezvoltat Romania prin infometare? El a infometat populatia ca sa plateascä datoria publica de 12 miliarde $(aprox 25-30% din pib!). Banii aia au fost imprumutati de la occident si a facut posibila dezvoltarea industriala a tarii in anii '70! Nimeni nu i-a cerut sa achite datoria! Plus ca a investit ca un prost vreo 6-8 miliarde $ in tari arabe si africane,bani pe care Romania nu i-a mai recuperat!

      Poate(sper)că nu înțelegi dar latina e in peisajul lingvistic etc ca monumentele de artă grecești,romane in peisajul arhitectural!(eu nu stiu latina dar asa inteleg lucrurile)

      Ma adresez anonimilor si vreau sa-i intreb cati bani dau ei pe luna bisericii si cat dau pentru sanatate statului? Nu va mai luati de Biserica , eu de exemplu dau la biserica 50--100 lei maxim pe an, atunci cand vine preotul de boboteza, platesc cultul si eventual un calendar ortodox...atat, iar daca merg la biserica duminica mai dau 2..3 lei dacă vreau, nu ma obliga nimeni.Pentru 2 angajati plătesc aproape 2500 lei la CAS la bugetul de stat, si nu beneficiez de nimic...analize nu...ca nu mai sunt fonduri..medicamente compensate...doar unele..nu sunt fonduri...Revin la biserica! Toate se intampla ca nu mai suntem Umani, ne batem joc unii de alții, ne furăm unii pe alții, important este sa Facem Bani! Respect Medicii, care acum sunt in linia 1, sunt pe un 'front, dar cati oameni n-au murit cu zile ca n-au avut bani de operații, de șpagă, etc Sa ne rugam în aceste clipe grele sa le dea Dumnezeu putere si medicilor , pacienților si tuturor autorităților implicate sa treaca peste aceste clipe grele.Nu va mai legați de Biserica..nu acolo e problema. Anonimii care nu inteleg acum ce am avut de transmis, o sa inteleaga dupa prima împărtășanie....până atunci..Numai bine!

      Biserica jefuieste populatia,face evaziune fiscala,face spalare pe creier oamenilor si raspandeste boli prin practicile ei neigienice si primitive! Daca bisericile,din toate tarile,nu doneaza acum marea avere pe care au acumulat-o pentru salvarea de vieti omenesti,atunci trebuie confiscata prin ordin de la ONU si interzise definitiv toate formele de religie!

      In legea compensarii universale ceausescu a fost impuscat de craciun cu un scop: distrugerea identitatii spirituale ortodoxe a poporului roman.

      Faptele de bunastare pentru popor sint coform vremurilor anilor 60-70 si nu cu mult diferite de alte state comuniste pentru ca nu putem compara socialismul cu capitalismul. 

      Si sa nu mai scrii ca a dus tara pe cele mai inalte culmi de dezvoltare ca te bag la origine.

      Marius religiile sunt invenții ale unor băieți deștepți ' NE-iubiți 'de nici0 meserie , de o muncă folositoare pământului, negustori de suflete, șarlatani religioși, lupi- păstori (hoți) spirituali, intermediari între * CREATOR * și Homo sapiens robul său. __NB. Eu cred că există Divinitatea, o Putere Supremă, acel Înger Păzitor, un Atotputernic-Monitor al întregului Univers dar ...... cu argumente științifice nu cele habotnice/bigottice, pentru enoriașii săraci cu duhul. ( furați cu 10% din muncă pentru credință). __Marius dacă barza te " lasa" pe alt... Meridian te închinai la alte icoane, hrăneai din munca celor doi angajați ai tăi, alți șmecheri puși pe rugăciuni și mătănii cât îi ziulica de mare. ___ Un documentar științific a spus că sunt peste 5. 000 de religii și secte , iar Martorii lui Iehova știu că sunt aproape 10.000. Care e religia adevărată.??... Păi... ASTA pe care mi-au livrato la naștere, Fără Consimțământul /acordul meu.??? Păi ăsta e argument a la Găgăuță cel cu.. " cred în Bau Bau până la moarte".

    Domnule Presedinte,

    In cei 4 ani de mandat ( ce-i mai aveti ), Romania poate inflorii.(fara parlamentul meu, guvernul meu si daca nu murim de Covid 19). Aveti tot ce trebuie pentru a reusii. Sunteti bine vazut in randul oamenilor politici din UE. Drumul va este deschis. Ramane doar sa vreti. Nu va mai implicati in mizeria politica din tara. Desigur puteti sa va implicati in problemele interne, dar nu in politica. 

    1. Ai spus exact nimic. Fa nani, este ceas tarziu!

    > vom lua toate măsurile pentru a avea dotările

    Poti sa dotezi cat vrei daca nu ai cu cine. 

    Pornind de la spaga ceruta pana la atitudinea personalului pana la concurenta neloiala pe care medicul o face propriului loc de munca prin cabinetul privat in care-si redirijeaza pacientii "asigurati". 

    Romania are o singura sansa: dupa Covid, import *masiv* de doctori straini din orice tara gasim. Sa umplem spitatele de medici din Filipine, Vietnam si India. 

    E clar, precum pactul pe educație: Romania educata, parca. VRAJEALA. După ce va trece nenorocirea o dai iarăși cu guvernul meu. Ne-am lămurit cum stă treabă cu România normală și asta chiar pas cu pas.

    Mintea sasului de pe urma...

    Domnule Președinte timpul nu are răbdare pentru analize la calendele grecești! Acum de exemplu se poate interzice, si definitiv,ca un medic să lucreze și la stat si la privat!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb