KLAUS IOHANNIS:  "În vremuri grele, adevăraţii oameni de stat trebuie să acţioneze în beneficiul cetăţenilor"

V.D.
Politică / 24 ianuarie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că exemplele elitelor şi acţiunile acestora din 1859 arată că "în vremuri grele, adevăraţii oameni de stat trebuie să se ridice la înălţimea marilor provocări şi să acţioneze în beneficiul cetăţenilor".

"În 1859, Principatele Române îmbrăţişau valorile europene şi intrau într-un amplu proces de modernizare şi consolidare a statului. În 2019, destinul României nu mai poate fi separat de UE ca proiect de pace, prosperitate, siguranţă, echitate şi coeziune pentru cetăţenii săi. De 160 de ani, românii se apropie de valorile umaniste fundamentale ale Europei prin edificarea unui stat al legii, al democraţiei şi demnităţii umane, al libertăţii şi egalităţii. Acest parcurs a fost marcat de viziune, sacrificiu, angajament şi jertfă. Exemplele elitelor şi mesajul acţiunilor lor de acum 160 de ani ne este în continuare călăuzitor şi ne arată că în vremuri grele adevăraţii oameni de stat trebuie să se ridice la înălţimea marilor provocări şi să acţioneze în beneficiul cetăţenilor", a spus şeful statului la sesiunea de comunicări ştiinţifice "Unirea Principatelor Române, bază a statului român modern", organizată la Palatul Patriarhiei.

Şeful statului a arătat că unirea Principatelor Române a avut loc într-un context politic complex atât intern, cât şi internaţional şi a evocat cuvintele lui Mihail Kogălniceanu - "Fă ca legea să înlocuiască arbitrariul! Fă ca legea să fie tare!".

"Aceste principii atât de clar exprimate de Mihail Kogălniceanu reprezintă fundamentul pe care s-a clădit naţiunea noastră şi una dintre dintre cele mai importante contribuţii pe care am primit-o de la generaţia care a făcut unirea. Momentul istoric 1859 a fost posibil pentru că elitele acelei perioade şi-au propus ţinte înalte, care să corespundă năzuinţelor oamenilor, iar pentru atingerea acestor obiective naţionale au întărit legea, nu au slăbit-o, au construit instituţii, nu au încurajat abuzul de putere. Când celebrăm prima unire, să avem în memorie şi abnegaţia cu care s-a purtat lupta pentru consolidarea unor autorităţi şi instituţii publice puternice şi funcţionale. Elitele perioadei au înţeles că dincolo de frăţia de limbă şi de sânge este nevoie de o statalitate pe model occidental, liberal, în care politica şi administraţia să urmărească întărirea economiei provinciilor româneşti, modernizarea agriculturii, construirea de noi căi de comunicaţii, deschiderea în toate domeniile spre Europa. Dacă suntem dezamăgiţi că Moldova nu a recuperat decalajul economic şi nu este legată printr-o infrastructură modernă de restul ţării, beneficiind, în schimb, la fiecare 24 ianuarie, de reînnoite promisiuni, atunci să dăm la o parte populismul şi să ne reîntoarcem la priorităţile oamenilor, aşa cum le-a urmărit cu energie în scurta sa domnie Alexandru Ioan Cuza", a spus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 58 )

  1. Mica Unire

    Marea Invrajbire 

    Hai sa dam mana cu mana toti PENALII din Comuna,

    Unde-i unul nu-i Putere la Butoiul cu AVERE,

    Unde-s multi Puterea creste si butoiul se goleste! 

    1. Iarba REA din holde Piara

      PIARA Dragnea 3 din Tara 

      Sa rămână Securitatea ceaușistă cu mascota retardată, fără 2 imobile.

      Iohannis totusi nu e TUTA DANCILA!

      E un pic mai recamier.

      Nene Klause, nene Klause ce pazesti?

      Agramata n-o gonesti? 

      Si Dragnea cu o Gaitza Beata si Talamba.

      SRI, impotent ești!

      nu, e mult mai rau; Dancila a infiat un copil, Jehhel a traficat copii, bai cretinel

      nu ar putea sa piara cam toti hotii, indifferent de partid si afiliere ? cred ca ar fi mult mai bine. Raul vine de la tradarea statului roman, si aici au contribuit toti. Cand e vorbba de marit salarii si pensii toti voteaza la unison. Nu mai sunt impotriva penalilor. Salariile sunr chiar nesimtite, in timp ce pensionarii se chinuie cu pensii mizere.

    Domnule președinte avem o rugăminte la dumneavoastră măcar astăzi nu va mai faceți campanie electorala când mergeți în străinătate pe bani noștri nu ne mai vorbiți de rău tara căci aceasta tara amarita umilita v a dat cea mai mare funcție în stat nu mai blocați bunul mers al ei și în tara ne arătați alta fata ca ne iubiți ajunge pana acum nu se vede absolut nimic numai ura și dezbinare dacă nu vreți sa faceți nimic faceți un pas înapoi și noi va multumim

    1. Dar nu vorbeste Iohannis de rau tara.__NU confunda Romania cu Guvernul AGRAMATEI DANCILA sau cu Aripa Dragnea din PSD. Nici eu nu confund tot PSD-ul cu Dragnea Santajistul , sper ca au mai ramas si oameni de valoare in acest partid dar nu-mi convine conducerea partidului, asa ca anul acesta o sa votez PRO Romania.

      TOATE Preturile la gaze, energie, la orice au crescut iar Euro e la 4,77 lei. __E "pe CRESTERE Economia domne", DUDUIE ca PROSTIA din Capul lui Tariceanu, pe cand un IMPRUMUT de la FMI? _Romania nu are Buget!

      Se pare ca "TIGRULUI EUROPEI" i s-au tocit ghearele! 

      Se pare că economia de piață nu vă place, bolșevicilor!

      Dupa ce ati distrus Economia Tarii o Intoarceti ca la Ploiesti: o ziceti p-aia cu Economia de Piata? Nu tine: cine e la Guvernare e de vina pentru Dezastrul Economic. Aici Presedintele v-a atras de 1000 de ori atentia! _Vorbesti ca Tariceanu, FALS LIBERAL ce esti!

      ...si ca Basescu si ca BOC!

      O economie al cărui curs variază în bandă controlată este o panaramă sovietică. :)))))

      Vreți economie de piață? Înseamnă că vreți și curs de schimb stabilit de piață. 

      Spune-i asta lui Isarescu ca de-aia i s-a albit parul in cap.

      ...Zise Propagandistul Dragnist.

      Eu sunt Adeptul NOULUI MULTILATERALISM al Directoarei FMI madame LAGARDE adica a

      investitiilor in: "SANATATEA, EDUCATIE si INFRASTRUCTURA [de Salubritate si de Transport ] despre care Dragnea a vorbit in campanie electorala fara a preciza si sursa. VALCOV a PLAGIAT-o pe LAGARDE. _Aia-i FEMEIE DESTEAPTA nu-i o TUTA AGRAMATA ca Premierul Romaniei, de exemplu. 

      EURO=4,77lei -->.Cam mult TOVARASE PROPAGANDIST DRAGNIST

      Hai striga : "SECURISTIII!" 

      Asta zicea ca Romania are crestere economica de 5,7% , cand pomenea cineva de INVESTITII si acum o da

      pe Economie de Piata. HUOO! 

      Săracule, naiba te-a pus să iei credit pe job de propagandist securist. Vine foamea!!!

    Dragnea n-are nicio VINA

    Are doar Pesta Porcina 

    1. Klaus Werner Iohannis are 47 dosare penale și Lazăr la protecție penală.

      ___Crezi ca mie imi pasa ce dosare penale au Iohannis si Dragnea?_ Pe mine ma deranjeaza ca

      Dragnea nu a facut ce a promis in Campanie Electorala : nu tu Scoli, Drumuri, Spitale , Economia se prabuseste, Euro e la 4,77 lei, gazul, curentul, Toate preturile cresc, medicamentele se scumpesc si unele sunt scoase din farmacii, Romania inca NU are Buget,--->Guvernare Dezastru cu Premier AGRAMAT!-->Ma intereaseaza Partea Economica nu Justitia!

      Mai bine ar fi guvernat Tudose; tocmai cand se apucase Tudose ca Omul Gospodar sa cumpere Computere Tomograf si RMN-uri pentru spitalele judetene atunci l-a mazilit Dragnea pe NEDREPT si a numit PREMIER o TUTA AGRAMATA..De atunci am necaz pe Dragnea. 

      _Iohannis cu pacatele lui se pricepe la Politica Externa,stie 2 limbi straine, pare genul de lider european si cand critica Guvernul Agramatei ca Guverneaza prost are dreptate aici chiar daca ar fi furat si100 de case. Ce e mai rau cand politicienii fura sau cand MINT si nu fac nimic pentru cei cu venituri mici [de exemplu programe de incluziune sociala]. _Politicienii care NU-si RESPECTA PROMISIUNILE trebuie TRANTITI de la PUTERE!_Uite d-aia o sa votez si eu cu Ponta: ca sa va FAC In CIUDA!

      Sigur că nu-ți pasă că ai președinte penal, de asta a ajuns un escroc penal în funcția de președinte. :)))))

      Nene Klause ce pazesti?

      Pe Dragnea cand il trantesti? 

      Dragnea e PENAL?

      Mars la Tribunal! 

      Iohannis aare 47 dosare penale. D-na Carmen nu vine la parchet, Lazăr e slugă.

      Nu si-a gasit fusta scurta de aceea nu vine

    De cand esti chirias, vremelnic, la Cotroceni, te-ai comportat, macar o data, ca un adevarat om de stat? Cand si cum ai actionat in beneficiul cetatenilor? Imi suna fals cuvintele pe care le citesti la diverse evenimente. Din nefericire pentru cetatenii acestei tari, nu esti urmas demn a lui Cuza fiindca nu te pricepi sa unesti ci doar sa dezbini. Probabil ai fost bun meditator dar, din pacate, esti mediator execrabil. Merita tara sa aiba-n frunte un biet arogant nediplomatic?

    1. Merita Tara sa aiba in frunte o TUTA AGRAMATA?--->Uite d-aia o sa votez anul asta PRO Romania; o sa votez cu PONTA ca sa va fac in CIUDA! ASA!

      Securiștii votează securiști, nu votează în ciudă, ci la ordin.

      ...ca in Partid la Dragnea

      Nene Klause, Nene Klause, ce pazesti?

      Pe Dragnea cand il trantesti? 

      Mai, mai,s-au infuriat DRAGNISTII

      Nene Dragnea ce tot spionezi pe aici? 

      De ce folosești Apolitic-ul?

      Se depreciază leul, se ajustează economia, scade bugetul SRI, propaganda securistă crapă.

    Pentru comportamentul politic nesimtit va veni ceasul platii !!!!

    1. Pentru toti politicienii !!!

      Sa ne CONDUCA ROBOATA SOFIA!

      Avem nevoie de justitie independentä pt a fi pedepsiti toti politicienii corupti! Partidele populiste nu-i vor pedepsi pe politicieni! Populistii ne vor pedepsi pe noi,cetatenii naivi! (vezi brexit si nigel farage!)

      Avem nevoie de o justiție independentă de SRI pentru a condamna membrii mafiei securiste.

      JUstitia asta creste cumva in jungla?

      Nu, e însămânțată de SRI cu slugi bine plasate, procurori, grefieri, judecători șantajați, așa, ca o justiție adevărată, cum le place propagandiștilor proști.

      Justitia independentä a crescut pe plaiuri mioritice! Majoritatea românilor au votat,in ultimii 15 ani,presedinti de tarä care au grijä ca justitia sa-i apere pe cetateni! Mafia psd,un partid de infractori!

      Un bețiv securist și un escroc retardat aflați la mâna SRI, protocoale securiste DNA-SRI, magistrați șantajați, abuzuri, adică justiție independentă. :)))))

    Iohannis trebuie sa-si imbrace urgent geaca rosie si sa iasa in Piata Mare. Doar mari demonstratii populare ne pot scapa de ciuma care a coplesit scumpa si mindra tara. Daca asteptam pina la alegeri, infractorii nevolnici si inconstienti care conduc isi vor face in continuare faradelegile si vor face praf institutiile statului.

    Prin actiunile lor interesate dezastruoase, infractorii care ne conduc s-au delegitimat complet si este legitim si strict necesar sa fie alungati de la conducere, arestati si pusi sa plateasca.

    Mai mult, vor face praf si Uniunea Europena, unul din pilonii pe care se poate construi prosperitatea noastra. Daca acest pilon dispare, mai ramine SUA si... Federatia Rusa, spre care se indreapata ticalosii, pentru ca aceasteia nu-i pasa de jafu per care acestia il practica. 

    1. Trebuie sa ne implicäm cu totii! Cel mai important sä participäm la vot! La europarlamentare votäm orice dar nu psd! Mafia psd-istä va aduce foamete si razboi civil in tarä precum a fäcut ianukovici în ucraina sau maduro în venezuela!!

      Eu votez PLUS, partidul înființat de un torționar securist pentru nepotul lui Virgil Ardelean, cu sor-sa la DGIPI.

      Eu votez Pro Romania!

      Și SIE are nevoie de voturi. Ghiță a rupt bugetele cu protecție SRI.

    De peste "mări si țări"

    La multi ani România!

    0ARE d-nu președinte așa face???

    In vremuri grele, tot ai multe belele.......

    1. Foaie Verde solzi de peste

      Manea cel finutz graieste 

      O sa fie dandana 

      Ca Roboru ni l o lua 

      Si ramanem fara far de calauza 

      Nici macar cu o ecluza 

      Ca sa creasca als in jgeab 

      Si dobanda baobab 

      Ce ne facem dragi confrati 

      Macar cursu manevrati 

      Ca de nu e jale rau 

      De o tulim la Chisinau

    Arata ca esti barbat de stat tu. Lasa-ipe altii in plata Domnului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb