KLAUS IOHANNIS: "Lipsa de competenţe, deciziile proaste, marca PSD, au bulversat întreaga societate"

V.I.
Politică / 8 noiembrie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că guvernarea PSD a fost un adevărat test de anduranţă pentru reprezentanţii comapniilor. "Lipsa de competenţe, deciziile proaste şi managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate", a spus şeful statului, menţionând că "este timpul să regândim relaţia autorităţilor publice cu mediul de afaceri".

"Mă bucur că s-a terminat şi ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD, care ştiu că a fost un adevărat test de anduranţă pentru dumneavoastră. Lipsa de competenţe, deciziile proaste şi managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate", a afirmat Iohannis, vineri, în discursul ţinut la Topul Naţional al Firmelor Private din România.

El a spus că ne aflăm acum în situaţia în care noul Guvern trebuie să găsească soluţii pentru a face România bine.

"I-am întâlnit aseară pe colegii dumneavoastră de la Camera de Comerţ. În ciuda unui an dificil, marcat de o guvernare haotică, am constatat că la nivelul întreprinzătorilor revine, treptat, speranţa. Oamenii de afaceri încep să devină optimişti faţă de perspectivele economiei noastre", a mai spus el.

El a adăugat că "este timpul să regândim relaţia autorităţilor publice cu mediul de afaceri".

"Grija noastră trebuie să se îndrepte acum spre măsurile necesare pentru a avea un cadru instituţional stabil, simplu şi echitabil, fără decizii arbitrare, piedici injuste sau exces de birocraţie, aşa cum, din păcate, am văzut în guvernările din ultimii ani. În România există peste 615.000 de IMM-uri care angajează mai mult de jumătate din forţa de muncă. Aşadar, susţinerea acestui segment este o prioritate asupra căreia autorităţile publice trebuie să îşi concentreze mai bine atenţia", a afirmat Iohannis.

Potrivit şefului statului, suntem încă departe de celelalte state membre ale Uniunii Europene şi mult sub potenţialul de dezvoltare. La nivel european, România se situează pe ultimul loc, cu numai 2,2 IMM-uri la suta de locuitori, adică mai puţin de jumătatea mediei Uniunii Europene.

"Am convingerea că antreprenoriatul depinde nemijlocit de calitatea guvernării, şi aici am motive de optimism acum. În acest sens, digitalizarea administraţiei şi centrarea sa în jurul contribuabilului trebuie să demareze de îndată. Este momentul să renunţăm odată pentru totdeauna la practica "statului la coadă pentru orice". O guvernare responsabilă presupune dialogul cu mediul de afaceri, implicarea reală şi mai aplicată a acestuia în elaborarea politicilor publice din domeniul economic. Promovând transparenţa şi consultările cu mediul de afaceri, îmbunătăţim semnificativ calitatea guvernării", a declarat el.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Un papagal. Partidul meu guvernul meu ce e asta? Ar fi trebuit sa fie suspendat. Ura fata de PSD nu inseamna decat schizofrenie politica. Trebuia un presedinte echidistant, echilibrat, demn. In cazul lui Johannis nu e cazul nu stie ce inseamna asta. A pierdut din genele poporului din care face parte.

    1. Te repeti. Devii monoton. Poate ai sa fii presedinte ca el. Genele care le-ai pierdut le-am gasit pe colt la rondul din unirii.

    Neamțul asta urăște romanii

    1. Nu mai mult decat Dragnea. :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb