KLAUS IOHANNIS: "Mă voi vaccina public pe 15 ianuarie"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 13 ianuarie 2021

"Mă voi vaccina public pe 15 ianuarie"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina public, vineri, 15 ianuarie, la debutul celei de-a doua etape prevăzută în strategia naţională de vaccinare anti-Covid 19.

"În prima etapă, decizia a fost să fie vaccinat tot personalul medical, şi acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în faţă. Ar fi fost probabil mesajul greşit. Dar vineri, 15 ianuarie, începe etapa a doua de vaccinare, în care este prevăzută vaccinarea personalul din învăţământ, peste 65 de ani, cu boli cronice, dar şi a personalului esenţial. Pentru a marca debutul campaniei din etapa 2, eu mă voi vaccina public pe 15 ianuarie", a declarat Klaus Iohannis, ieri, în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o la Palatul Cotroceni.

Şeful statului s-a declarat mulţumit de modul în care decurge campania naţională de vaccinare atât timp cât ţara noastră se situează pe locul opt la nivel european în privinţa numărului persoanelor vaccinate până în acest moment.

Referitor la certificatul de vaccinare, preşedintele a mai spus că acesta trebuie folosit doar pentru motive medicale şi nu pentru împărţirea populaţiei Europei în vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că anul în curs este unul important pentru dezvoltarea ţării, iar pentru realizarea acestui lucru autorităţile vor acţiona pe două direcţii majore care sunt interconectate. Prima priveşte stoparea pandemiei, iar a doua se referă la repornirea activităţii în toate sectoarele economice şi realizarea reformelor promise.

"Viziunea noastră este de a asigura României acces semnificativ la fondurile europene şi un buget centrat pe investiţii, dezvoltarea infrastructurii şi sprijinirea mediului de afaceri, cu care vom crea premisele unei creşteri economice sustenabile. Proiectul de buget este gândit tocmai pe aceste coordonate. Am avut întâlniri cu miniştrii, avem o abordare comună. Reformele nu pot să mai aştepte, 2021 e anul în care trebuie puse bazele unei sănătoase reaşezări a societăţii. Este obligatoriu să înceapă un proces de resetare a statului, punând în centru accesul cetăţeanului la servicii publice. Aşadar, digitalizare şi debirocratizare pe toate palierele", a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului s-a referit şi la faptul că guvernul Cîţu a îngheţat salariile bugetarilor.

"Economia a suferit, s-a contractat, sunt mai puţini bani la buget, nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021, până când ieşim din criză. Nu vorbim de austeritate, nu se taie pensiile şi salariile, însă nu putem vorbi de majorări în zona bugetarilor cât e criză. Pot să înţeleg că sunt mulţi nemulţumiţi, însă lucrurile trebuie văzute aşa cum sunt, salariile şi pensiile vor putea creşte iar când vom ieşi din criză", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că pentru a putea merge înainte cu motoarele turate la maximum este nevoie să punem capăt epidemiei.

"Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne reîntoarce cât mai rapid la normalitate. Este esenţial ca această campanie de vaccinare să reuşească pentru a putea obţine imunizarea populaţiei la nivel naţional. Le solicit tuturor autorităţilor să dea dovadă de implicare şi de colaborare loială. Dacă reuşim ca până în vară să vaccinăm un procent semnificativ din populaţie, eforturile tuturor vor fi răsplătite", a arătat şeful statului.

Klaus Iohannis a lămurit şi problema schimbării în teritoriu a unor directori de şcoli sau licee.

"Am urmărit aceste chestiuni, e o acţiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educaţiei. S-a ştiut că în mii de şcoli se termină mandatul directorilor pe 9 ianuarie. Cred că vom putea vorbi de o România normală abia după ce terminăm cu această pandemie: revenim la normalitate, organizăm concursuri cum scrie la carte. Ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală. Bănuiesc că prin vară vom avea primul val de concursuri pentru directori şi voi urmări cu atenţie respectarea principiului meritocraţiei", a afirmat şeful statului.

În privinţa disputelor politice dintre partidele aflate la guvernare, preşedintele a arătat că acestea sunt inerente într-o coaliţie alcătuită din trei partide, dar a subliniat că nu este de acord ca persoanele cu probleme penale să rămână în funcţiile publice, referindu-se în special la fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

"Eu am spus dintotdeauna că penalii nu au ce căuta în funcţii publice. Dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, cu siguranţă eu m-aş aştepta cel puţin să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine", a spus Klaus iohannis.

Preşedintele a lămurit şi discuţiile din spaţiul public privind ordonanţa de urgenţă pe justiţie adoptată la finalul anului trecut de guvernul Cîţu, prin care a fost amânată intrarea în vigoare a prevederilor privind judecarea cauzelor din apel de completuri de trei judecători.

"A fost o situaţie excepţională creată de PSD. În ultimele luni de mandat Parlamentul nu a mai funcţionat şi nu a modificat acea lege, şi cineva trebuia să o facă. Nu puteam sta să vedem cum intră în vigoare acea prevedere. Guvernul a adoptat în mod corect acea OUG. Dar acum, cu noul Parlament, nu vor mai exista aceste excepţii. Nu se vor mai găsi motivaţii, a fost ultima", a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că are încredere în Justiţie şi că speră ca dosarele mari, care trenează în instanţe de prea mulţi ani - cele privind mineriadele, dosarul Revoluţiei şi dosarul 10 august - vor fi soluţionate rapid de magistraţi.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Pai, bai Plavanache, tocmai pe 15 ianuarie te-ai gandit tu(sau altii) sa te vaccinezi, ca sa intinezi memoria poetului nepereche, luceafar al literaturii si patriot al neamului romanesc, Mihai Eminescu? Ce vremuri mizerabile am ajuns sa traim,  acestea in care un Plavan ordinar, strain de acest neam si de aceasta tara, murdareste si pangareste pt o clipa, ca un Gunoi uman ce este,  existentza crestina si nepieritoare a neamului romanesc, simbolizata magistral de opera, viata si genialitatea marelui poet roman!  

    1. Domnule Vlad Tepes.Sunt deacord cu dumneavoastra ca Iohannis este un TRADATOR si ANTIROMAN. Dar daca ne uitam cu ce procent a castigat al doilea mandat de presedinte,nu credeti ca cei care sunt vinovati de faptul ca acest STRAIN de Romania si Romani,este mult mai putin vinovat decat cetatenii romani care l-au votat.? Romania,nu mai este demult timp a romanilor ci a ocultei internationale care l-au adus la putere pe IOHANNIS,pentru a putea jefui Romania. Sa nu uitam ca SIBIUL,a fost numit CAPITALA CULTURALA EUROPEANA de catre Nemti. Apoi,au pompat MASIV fonduri in ridicarea Sibiului ca un oras MODEL.Deasemenea ,serviciile Germane si alte servicii straine,care au subordonat SRIul nostru,l-au cultivat pe IOHANNIS ca un Primar de Succes si l-au sustinut si impins catre Presidentia Romaniei,sustinuti si de PRESA TICALOSITA si VANDUTA din ROMANIA.La fel ca si BASESCU,IOHANNIS,sprijinit de noi STAPANI ai TARII,a luat ROMANIA pe persoana fizica si a facut tot ce i-au dictat noii STAPANI,profitand si de ADORMIREA ROMANILOR,care dupa venirea PSDului la PUTERE,au avut o crestere mare a nivelului de trai desi IOHANNIS s-a opus din rasputeri acestei cresteri.Dupa ce DRAGNEA a fost bagat la puscarie,pe un DOSAR de doi lei,IOHANNIS,prin incalcarea Constitutiei si a legilor TARII,a pus STAPANIRE TOTALA pe ROMANIA,cu ajutorul Romanilor care au asistat PASIVI cum DEMOCRATIA in ROMANIA,a inceput sa fie pusa intre paranteze.A urmat apoi,SIMULACRU de ALEGERI in care cu ajutorul SERVICIILOR si PRESEI TICALOSITE,IOHANNIS si-a pus si "GUVERNUL LUI". Acum,profitand si de epidemia de CORONAVIRUS,de 1 an de zile,"GUVERNUL LUI",a furat cat toate guvernele de dupa 1989 ,iar ROMANII,se vad SARACITI si UMILITI ,cu ajutorul lor. DAR,sa nu uitam ce au patit Guvernele lui BASESCU dupa TAIERILE de SALARII si IMPRUMUTURILE MASIVE de la FMI,intrucat Romania risca sa ajunga in INCAPACITATE de PLATA datorita furturilor PDLului. AZI,ROMANII,sunt iarasi pe strazi,desi TIMID,insa focul odata pornit,nu v-a mai putea stins decat prin daramarea GUVERNULUI actual,si apoi SUSPENDAREA si DEMITEREA lui IOHANNIS. Bineanteles daca ROMANII,nu se vor mai lasa PROSTITI si AMAGITI,cu cate un OS de ros aruncat in scarba de catre TRADATORII care ne conduc azi. Cine are ochi sa vada si urechi de auzit ,sa treaca la treaba,astfel,TARA,v-a fi din ce in ce mai SARACA iar Romanii UMILITI.!

      mai , omule , ce tot dai vina pe romani ca l-au votat ? in afara de o mica parte , cei racolati de soros , securistii , si abonatii la banii sistemului , nu l-a votat nimeni . tu n-ai vazut ce eforturi s-au facut sa iasa castigator , i-au pus drept contracandidat , pe matracuca de dancila , tocmai sa para iohanis destept . sts voteaza de ani de zile , lasa-i pe romani in pace , ca nu-s asa prosti cum crezi !

      Stiti cum se spune: "fiecare popor isi are conducatorii pe care-i merita"! Faptul ca romanii l-au ales in 2 mandate pe acest Plavan antiroman, spune multe despre noi, ca populatie, caci popor nu mai suntem demult!

      J.H.-Daca Romanii nu sunt asa nu de prosti cum zici tu,de ce suporta umilintele la care ii supun IOHANNIS si cu GUVERNUL LUI. Pai ia sa fie 2-300000 de Romani la portile Cotroceniului,(de acolo vin umilintetele romanilor),crezi ca TRADATORU,ar chema ELICOPTERUL sau nu.?

      se pare ca traiesti in alta tara si nu cunosti realitatea de aici . raspuns : 1. sint amendati cu sume imense , fata de veniturile lor . 2 . sint dati afara de la corporatiile unde lucreaza , toate ale strainilor , care vor o Romanie slaba , needucata si cu oameni bolnavi si cu frica-n san . 3.securitatea , politia si jandarmii stau calare pe oameni . ajunge ?

    Ce va contine sticluta de vaccin?? Vitamina C ?

    1. Ser fiziologic

      Poate il vaccineaza cu ceva bun simt.

    Am ascultat ieri conferinta de presa a lui Iohannis de un tebelism total intrucat leaga revenirea economiei de vaccinare ca si cand oamenii odata intepati in umar cu vaccinul corporatiilor ar da navala in magazine si si-a tripla vanzarile fapt care ar readuce Romania pe crestere economica sustinuta.

    In orice discurs Iohannis dovedeste o logica indoielnica, rupta de realitate.

    Dar.. dat fiind contextul vaccinogen in care ne aflam e oarecum de inteles.  

    Proști da mulți , mulți da proști...

    Dacă se vaccina primul , nu era bine , se vaccinează când îi vine rândul , nu e bine , se vaccina ultimul , nu era bine , nu se vaccina , nu era bine....

    Niște cârcotași sau psd-iști ofticați.... 

    1. Ce faci anonimule? Bați la tastatură?

      Asta e de Kafka..."se vaccineaza cand ii vine rindul" :-)...si cand merge in fiecare week-end la Sibiu asteapta la semafor "cand ai vine randul" ? Mege pe drum in coloana "cand ii vine randul" ? Ti se face lehamite de atatia pupincuristi

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb