KLAUS IOHANNIS: ''Nu există niciun indiciu concret că ar exista altă ţintă decât Ucraina''

G.U.
Politică / 25 martie 2022

Klaus Iohannis (Sursă foto: Administraţia Prezidenţială)

Klaus Iohannis (Sursă foto: Administraţia Prezidenţială)

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, ieri, despre necesitatea consolidării Flancului estic al NATO şi a subliniat că, în cazul conflictului declanşat de Rusia, "nu există niciun indiciu" că ar exista altă ţintă decât Ucraina, transmite Agerpres.

"În momentul de faţă nu există niciun indiciu concret că ar exista altă ţintă decât Ucraina, asta trebuie să o spunem clar. Însă noi suntem convinşi că Flancul estic trebuie întărit. Flancul estic trebuie întărit şi de aceea suntem foarte mulţumiţi că la NATO s-a luat deja decizia de a aproba grupul de luptă care va staţiona în România, cum de altfel s-au aprobat şi alte grupuri de luptă, faţă de patru grupuri de luptă care sunt acum pe Flancul estic. Vor fi opt", a spus şeful statului, după prima zi a Consiliului European de la Bruxelles.

Acesta a vorbit despre importanţa prezenţei aliate în regiune.

"Este important pentru noi în România, fiindcă Flancul estic este relativ mai puţin populat în partea Mării Negre şi asta ne-a îngrijorat, de aceea am solicitat încontinuu să avem o prezenţă permanentă şi acest grup de luptă va constitui o prezenţă aliată permanentă la noi, la Marea Neagră. Deci prin aceste mişcări pe care le facem, România va fi mai bine apărată dar, după părerea mea şi după părerea noastră, nu trebuie să ne oprim aici, ci să facem un plan pe termen lung, pentru a face Flancul estic mult mai solid şi mult mai bine apărat", a subliniat Iohannis.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. no comment.

     

    nu pot sa zic (nu pentru ca nu stiu, ci pentru ca nu e ok acum sa fac asemenea afirmatii acum...de fapt nici nu e ok sa le gandesc... realitatile se formeaza initial dpdv material in minte, nu in cuvant.).  

    mentineti pozitii cat mai neutre si neimplicate in razboaiele altora!  

    1. Realitatile materiale sunt in afara mintii. In minte se formeaza ganduri, iar in afara cuvantului nu exista ganduri. Hai, matura putin, sterge praful, fa un pic de curatenie in cugetarile tale!

      si militati pentru neimplicarea armata a NATO vs Rusia in saptamanile urmatoare:

      18-24 apr 2022  

      si  

      2- 9 mai 2022 

      exista 2 drumuri :  

      1. sau apare pace (blocata pana in prezent de neacceptarea de Zelensky a unor conditii teritoriale cerute de Rusia)  

      2. sau apar punctual conflicte bazate pe arme chimice si nucleare (nu biologice) care conduc la o pace de facto - genul de "pace" cunoscut de Japonia la finalul celui de-al doilea razboi mondial.  

      Zelensky sa cugete la ce am scris aici si sa colaboreze cu Putin pentru pacea europeana si mondiala.  

      Foarte probabile arme chimice, posibilitatea de arme nucleare (de capacitate mica) e mica (as aprecia-o la sub 7 sau sub 5%).  

       

      Eu mizez pe pace. Si/sau pe absenta raspunsului NATO la astfel de arme.  

      Oricum , chiar daca va fi pace , ce urmeaza pentru Rusia in 2022-2023 e crunt de tot. Toata lumea (aproape) va sta cu spatele la ei.  

      Pentru Romania: apropo de finalul lunii apr2022 / inceputul lunii mai 2022 ... pace si fericire scrie pe Romania DACA STIE SA NU SE BAGE IN CONFLICTELE ALTORA si sa intinda (ca si pana acum) o mana calda celor necajiti (situatia umanitara cu ucrainienii).  

      Inca ceva pentru Romania: fara provocari si fara frictiuni fata de Rusia. Nu va bagati in jocurile agresive ale altora si o sa fie ok.  

      cand o sa ai destul de multi bani cat sa imi platesti cursurile de formare o sa te invat care e relatia intre gand si re/formarea realitatii materiale exterioare + tehnici specifice.

      vorbesti cu un profesionist care face efectiv cercetari in directia asta de 15 ani ! (cu rezultate materiale efective care au o rata progresiva crescatoare de atestare).  

      e baza modului in care actionez eu (citire/editare linii spatio-temporale).  

      Orice afirmatie poate fi validata de modalitatea de definire a termenilor folositi.

      Daca definesti pisica drept patruped care latra si esti consecvent sustinand ca pisicile ciobanesti se lupta cu lupul, atunci nu exista nici o greseala in afirmatiile tale. 

      Dar daca folosesti limbajul natural, atunci ceea ce spui tu despre realitate si constiinta este simpla ignoranta. 

      Daca ar exista posibilitatile despre care vorbesti, atunci oferta ta facuta pe bani este complet imorala.

      Repet, fa-ti curat in minte! 

      Ce penibil!

      "1. sau apare pace (blocata pana in prezent de neacceptarea de Zelensky a unor conditii teritoriale cerute de Rusia)" 

      Mai comentezi, mai profetule prost? 

      Ai zis ca pe 23 se face pace. 

      Au trecut doua zile. 

      Acum ai explicatii si dai vina pe Zelenski? 

      Pai ce mai, paduche, el a declansat razboiul? 

      In 23 martie a încetat avansarea trupelor rusești și s-a schimbat strategia rusă (de la extindere la mentenanță teritoriilor cucerite)

      Vali a avut dreptate, a fost poate doar mai optimist decât realitate...

      Nu mai insulta. Nu poți nici a mia parte din ce a dovedit el că poate.  

      Dar omul nu și-a pus niciodată problema de etică, el e un cercetator.

      Între voi 2 știi care e întrebarea? E asta: există un gând dincolo de cuvânt și care să nu poată fi exprimat prin cuvânt? De asemenea : dacă există realități negândite ce garantează că nu există și gânduri creatoare de realitate?

      Tu ai o viziune clasica dpdv epistemologic, Vali e un om de avangardă, să-i zicem ...un rock star dpdv epistemologic . E evident că nu e un clasicist... 

      Corect, a zis acum la știri la Digi că Putin a declarat explicit că "prima etapa a războiului s-a terminat azi".

      Căutați în presă declarația !!!!!!

      Vali a avut dreptate indiferent de ce zic haterii rusofili și chiar ruși ! Mor rușii că Vali e al nostru , aici în România!  

      Eu cred ca putin(scriu cu litera mica din lipsa de respect)vrea Donbasul si litoralul Ucrainei.Va veni pana la gurile Dunarii(cum spunea Vali),in coasta noastra.Sa vedeti atunci ce-si flendureste nestingherit navele prin Marea Neagra!S-a saturat sa depinda de ucraineni,daca nu au mai vrut sa fie vasalii sai,a schimbat foaia.Incercuirea Ucrainei a fost facuta in scopul diversiunii si pentru a le slabi fortele, dar vizat este litoralul!Nici rusilor nu le mai ajunge pamantul,se poarta urat cu vecinii,ameninta pe toata lumea,sunt nerespectosi(am vazut si un interviu cu ambasadorul Rusiei la Bucuresti printre altele),grandomani iar apoi pozeaza in victime.Sper sa nu le reuseasca cucerirea litoralului,sa se multumeasca cu Donbasul si Crimeea,dupa parerea mea sunt ca si pierdute deocamdata.In timp,lucrurile se mai pot schimba,eu am invatat de la viata ca nimic nu este vesnic si nimeni pe pamantul asta nu e de neilocuit!

      multumesc Dan.

      :) multumesc Paul - si tu tot al nostru! :)

      Rusii doresc regiunea Donbas (inclusiv Lugansk) + banda de legatura catre Crimeea - aceasta e tinta lor acum, in aceasta sesiune militara.

      Accesul la gurile Dunarii ar fi un extra -desert pentru meniul de acum. Nu ca nu l-ar vrea dar eu cred ca se vor opri la Odesa. 

      Dincolo de Odesa (spre Romania) e pamant romanesc.  

      Urmaresc cu curiozitate si interes sa vad daca cu de la sine putere Putin se opreste si nu intra pe pamant originar romanesc!  

      !

      Niciodata eu nu am facut nimic impotriva nimanui pana cand nu am observat semne ale provocarii. Atata zic.  

      "Daca ar exista posibilitatile despre care vorbesti, atunci oferta ta facuta pe bani este complet imorala."

      Nu sunt posibilitati , e realitate.  

      Omule, eu chiar o fac si functioneaza.  

      Uite cum sta situatia: sa spunem ca am un Ferrari rosu nou-nout, singurul din lume, facut de mine si ii cunosc valoarea de piata si cand il ofertez stiu cat sa cer. Si sunt atat de sigur pe mine legat de ce ofer incat nu solicit plata decat dupa livrarea proiectului in conditii prestabilite.  

      Sa spunem ca nu primesc cat am cerut.  

      Ok atunci, nu e suparare. Eu oricum nu as folosi ce am impotriva intereselor tarii mele.  

      Unde e partea imorala?  

      Daca oricum realizez interventii specifice pe cont propriu, autodeterminate si in completa autonomie decizionala ... alor mei din tara nu le stric (ba chiar ii ajut, in limita disponibilitatii mele), nu dau foc la lume, ba chiar contribui la stingerea incendiilor... deci unde e partea imorala?  

      Aaa, s-ar putea zice ca e imoral ca nu dau Ferrari gratis tuturor, nu?  

      Ok, dar eu am investit timp si energie 15 ani pentru a dezvolta ce am.  

      Ce poate fi mai minunat decat sa fac mici "cadouri" interventioniste GRATIS avand in vedere ca nu imi primesc pretul pe Ferrari (pe capacitatile mele dezvoltate) ?  

      Nu ti se pare morala abordarea?  

      "Ferrari"-ul ramane la mine si eu dispun de el dupa buna mea vointa si in completa autonomie decizionala, dar spre beneficiul tarii mele si cetatenilor ei.  

      Imi intelegi punctul de vedere ?  

      Adica: in primul rand nu fac rau. In al doilea rand in functie de disponibilitatile mele, fac bine... in primul rand romanilor si apoi si altora (spre exemplu am avut un proiect acum aprox. 5 ani privind unirea celor doua tari Koreea care era pe drumul reusitei - si inca poate fi o reusita - dar au intervenit forte - nu detaliez - care au dorit mentinerea status quo-ului actual ...ok, am inteles mesajul la momentul respectiv si m-am oprit...dar voi reporni la momentul oportun). In al treilea rand ma perfectionez - am tintele mele autoasumate si mi le urmaresc.  

      totul e ok, unde e partea imorala? :) ...tot ce fac, fac in interesul Romaniei, intr-un mod trans-partinic - fara sa am pozitionari anti/pro - psd, pnl, aur, udmr, etc... ce am mai comentat pe aici nu conteaza, sunt opinii de om nepuse in actiune ...  

      stii cum sa intelegi situatia?  

      mi-am construit o jucarie.  

      si ma folosesc de ea.  

      daca vrei si tu sa te joci cu ea imi dai o bomboana.  

      daca nu vrei sa imi dai o bomboana, e ok ... totusi te las sa te uiti cum ma joc eu cu ea, nu ma ascund.  

      oricum nu e mare branza, nu am inventat eu roata, tactici psyops si non-conventionale sunt folosite de toate tarile importante - sua, rusia, china, etc...  

      Eh, marea diferenta e ca in cazul Romaniei - reprezentate in mod descentralizat de mine - ce am facut eu special consta in editarea liniilor spatio-temporale ... Altii nu pot face ce am facut eu! Asta e special la mine si la Romania! :) Si fiind complet descentralizat (neincadrat intr-o structura de comanda asociata statului) ... nu pot fi nici gasit - din exteriorul Romaniei - nu pot fi nici identificat, sunt foarte mobil si mai ales... sunt anonim! :) Ce poate fi mai frumos decat actualul profil ? :) ?  

      Uite , hai sa iti impartasesc ultima micro-aplicatie executata - pe care sunt sigur ca nimeni nu a observat-o ... d-nul Biden ar fi urmat sa decedeze in intervalul 21-27 martie 2022 (fie cauze naturale, fie asasinat). Am si spus asta aici pe Bursa in comentarii.  

      Am intervenit si am mixat nitel linia vietii sale cu linia altui personaj de stat retras din functie. Se numea Albright. De ce asta? Doamna era complet retrasa din functii dar avusese contact cu pozitii si responsabilitati specifice si asociate pozitiei d-lui Biden. A fost foarte usor de facut inversarea liniilor de viata (si nici macar divergenta situationala nu e asa grava... e vorba de o mica diferenta de timp castigata de Biden). 

      Insa in actualul context decesul d-lui Biden ar fi dat peste cap grav (pe timp scurt) raporturile SUA-NATO-Rusia si pana era pusa Kamala (vice SUA) in pozitie, Rusia putea executa niste miscari foarte neobisnuite aproape de Romania.  

      Intelegi?  

      Mici interventii, micro-interventii care pot constitui marile chei de schimbare intr-o linie situationala.

      mai vorbim!  

    Daca te iei dupa spusele actorului, Rusia se va opri doar in Islanda! Ar fi un dezastru!

    1. Rusia s-a oprit deja, dar are nevoie de o ieșire acceptabilă din scena situației. Adică să semneze o încetare a războiului în condiții rusesti. Și Zelensky nu îl lasă să iasă din situație pe Puțin.

      Un fel de tango down la nivel geopolitic. Pentru amândoi finalmente. Dacă și Zelensky și Puțin lasă nițel de la ei , fiecare mă refer, o să fie ok curând. Dar Zelensky e mort-copt să atragă Europa și nato împotriva Rusiei...

       

      Zelenski e mort copt sa iste un razboi mondial daca nu-i ies lui ploile.Oare din ce cauza este atat de disperata SUA sa-i dea apa la moara ,in conditiile in care ei au bombardat oameni la greu de-a lungul timpului?De mila in niciun caz,atunci ghici ciuperca ce-i?Sa fie oare laboratoarele biologice, bata-le vina?Sa fie clar(exista chibiti pe aici)eu nu tin cu rusii si nu aprob ceea ce au facut de nicio culoare,ba mai mult nu pot sa-i sufar, sunt grandomani,din topor,se cred mai ceva ca Dumnezeu si nu au sfintit locul niciunde in lume pe unde au trecut.Americanii tot au mai lasat si lucruri bune, de exemplu in Coreea de Sud,Germania,Malaezia,Singapor e,Japonia.Pai,japonezii au fost atacati cu arma nucleara de catre SUA si tot de rusi le-a fost frica mai rau decat de dracu fiindca rusii tin popoarele in intuneric.Din acest punct de vedere eu il inteleg pe Zelenski dar acum sa mai faca si el concesii,vede apoi ce-o mai fi, acum nu o sa moara toata lumea pentru ei.Putin nu o sa traiasca o mie de ani iar intre timp se va mai naste inca un Gorbaciov in Rusia.

      da, corect!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb