KLAUS IOHANNIS:  "O parte din militarii noştri au fost deja relocaţi"

B.D.
Politică / 7 ianuarie 2020

"O parte din militarii noştri au fost deja relocaţi"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că situaţia din Irak "ne priveşte", având în vedere că foarte mulţi cetăţeni români trăiesc şi muncesc în zona Orientului Mijlociu. El a spus că este preocupat de siguranţa militarilor din Irak, o parte dintre ei fiind deja relocaţi, şi că este în contact permanent cu Guvernul şi în special cu ministerele de Externe şi Apărare, potrivit News.ro.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele grupului parlamentar CSU, Alexander Dobrindt, susţinută la sediul Guvernului Landului Bavaria, care este poziţia sa în privinţa politicii de securitate în afara Europei: "Acesta este un subiect foarte important, politica externă a Europei. Permiteţi-mi să fac un comentariu asupra Iranului. Am putut observa o evoluţie complicată în acest caz şi chiar dacă unii din Europa tind să considere că, din punct de vedere geografic, Iran şi Irak sunt departe, acestea se află în vecinătatea noastră şi de aceea trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare pentru noi. De asemenea, le voi transmite tuturor părţilor interesate că putem obţine o de-escaladare a situaţiei, pentru că, în acest moment, totul indică spre o escaladare, ceea ce reprezintă o situaţie nefericită pentru toţi implicaţi, inclusiv pentru noi, cei din Uniunea Europeană. Deci, am speranţa că se va găsi o abordare înţeleaptă şi calmă în vederea găsirii unei soluţii", a spus Iohannis.

El a subliniat că acest lucru este în interesul nostru, al tuturor.

Întrebat, de asemenea, dacă există vreo implicaţie specială pentru România, alta decât pentru Uniunea Europeană, în condiţiile în care România are un Parteneriat Strategic cu Statele Unite şi găzduim scutul de la Deveselu, şeful statului a spus că Parteneriatul Strategic cu Statele Unite este solid şi funcţionează foarte bine, iar scutul de la Deveselu este o parte a sistemului defensiv NATO şi este foarte bine că funcţionează optimal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb