KLAUS IOHANNIS: "Pe scurt - PSD pentru România a fost şi este o catastrofă"

M.A.
Politică / 21 septembrie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare - Viorica Dăncilă: "Dacă pentru domnul preşedinte catastrofă înseamnă să creşti pensii şi salarii, să investeşti în comunităţile locale, (...) să iei măsuri pentru creştere economică, (...) să ai a doua cea mai mare creştere economică din Europa este o catastrofă, cred că la dânsul aprecierile sunt inversate".

---

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, la reuniunea regională a PNL de la Craiova, că, pe scurt, PSD pentru România a fost şi este o catastrofă.

Iohannis a declarat că România a ajuns aici prin alegeri, când pesediştii au promis marea cu sarea şi nu au realizat nimic. El a precizat că singur poate face atât cât a făcut în ultimii 5 ani, dar că împreună cu liberalii şi cu celelalte forţe proeuropene vor câştiga alegerile şi vor forma un guvern care lucrează pentru români, informează News.ro.

"Aţi început, am început împreună foarte bine. Acţiunea de strângere de semnături a fost un real succes şi acest succes vi se datorează vouă. Felicitări! Este enorm. 2,2 milioane semnături din care peste un sfert de milion de aici, din Oltenia. Asta arată ceva, asta arată că România ne vrea. Am fost ieri şi am depus aşa cum scrie în lege cererea mea de a fi înscris pe lista candidaţilor pentru Preşedinţia României. Împreună cu mine au fost foarte mulţi liberali şi în faţa sediului ne-am făcut poze, ne-am aplaudat reciproc şi cineva mă întreba: domnule preşedinte, dvs. de ce mai vreţi un mandat? Eu de ce mai vreau un mandat? Trebuie să mergem puţin în urmă şi să vedem de ce vrem noi, voi şi cu mine, să conducem România", şi-a început Iohannis discursul.

El a spus că a venit cu maşina de la Piteşti la Craiova. "M-am aşteptat să găsesc o bucată de drum rapid sau de autostradă, pentru că de când sunt eu în politică PSD promite ba autostradă, ba drum rapid. Acest drum evident nu este, dar în rest, dacă ne uităm prin ţară, PSD a realizat mii de km. de autostradă... cu creionul, dar în fapt nimic. Autostrăzi promise nu avem", a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis a precizat că PSD de mult timp promite, cu bani europeni desigur, acele spitale mari, regionale.

"Aici în Craiova cunoaşteţi adresa acestui mare spital regional? Eu, nu. Acum câteva săptămâni dna ministru al Sănătăţii ne asigura că primele studii de fezabilitate vor fi comandate în această toamnă. Vă daţi seama ce bătaie de joc al adresa românilor? După ce au guvernat atâta timp, ne spun că acum vor demara hârtiile. Deci spitale nu avem", a spus el.

Preşedintele a mai adăugat că "şcoli moderne nu avem, pază pentru şcoli nu avem, manuale vor fi", "veşnica explicaţie a PSD că vor fi".

"Nu e cazul să enumăr tot ce nu avem. (...) Pe scurt, PSD pentru Ro a fost şi este o catastrofă. Am ajuns în această situaţie prin alegeri. În decembrie 2016, PSD a fost ales cu un program care promitea românilor de toate. Atunci au promis şi salarii, şi pensii, şi autostrăzi, şi spitale, şi şcoli, şi marea cu sarea şi au realizat nimic. În schimb, au reuşit ei, pesediştii, să-şi înşurubeze oamenii, prietenii, membrii de partid, în multe poziţii publice", a subliniat Klaus Iohannis.

El a precizat că a fost pe fază şi a reuşit să oprească multe din lucrurile pe care voia să le facă PSD.

"Singur se poate face cât am făcut în ultimii 5 ani, atât. Eu ştiu ce trebuie făcut şi pot să fac aceste lucruri, dar doar împreună cu voi. Primul lucru, evident, PSD trebuie îndepărtat de la putere, prin mijloace constituţionale, democratice, simplu, mergând la vot. După care va trebui să câştigăm alegerile şi să formăm un guvern care lucrează pentru români, pentru România, un guvern proeuropean în jurul PNL. (...) Facem România europeană, modernă, facem România normală", a susţinut Iohannis.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ...

    1. Scrisul asta sarit,de la litere mici la capitale, este transpunerea jocului interior creierului dvs. Va rog sa mergeti urgent la un psiholog sa va regleze ca nu de alta dar m-am imbolnavit si eu si poate si altii dupa cele ce am citit.

      Mesaj eliminat de bunul simt.

    Domnule presedinte ati afirnat ca Romania este o catastrofa fara spitale ,fara scoli,fara autostrazi.De unde le-ati scos astea vi le-a dat Ludovic sau Rares la o cafea.Un presedinte cu dosare penale la DNA nu poate sa vorbeasca asa si sa intimideze .In timp sa stea la Palatul Cotroceni ce face merge la Craiova pe banii romanilor si instiga populatia ca el vrea ca Romania sa fie normala de ce sa fie normala .Oare Sibiul ca oras este normal ca doamna primar Astrid Fodor facea deturnari cu fonduri europene.Ce este mai normal ca Ilie Bolojan este anchetat de DNA Cluj in dosarul retrocedarilor,iar Nicolae Robu face deturnari de fonduri iar Ghita Falca ce face cu socrul lui Gheorghe Neculici se cearta ca la usa cortului iar cu soacra ce face nu ii plateste apartamentul

    Trebuie sa invete sa vorbeasca despre ce a facut el, nu altii! Critica e usor de facut, sa zici de altii ca au facut sau n-au facut ceva. Mai greu este sa spuna ce a facut el 5 ani pentru Romania! Nu numai ca nu a facut nimic bun, demonstrabil ba chiar a facut mult rau, incepand cu acorduri si aliante cu tari asa zis strategice si terminand cu datul pe nimic al gazelor din Marea Neagra!

    1. Desigur ca ai dreptate. Dintr-un anumit unghi toti sintem culpabili. Cred ca si tu nu vrei ca sa stiu eu cite schelete ai in dulap. Daca esti fara pata te rog sa scrii aici. Pe cel fara pata nu l-am vazut. A trait acu vreo 2000 de ani in urma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb