KLAUS IOHANNIS: Premierul Dăncilă a reuşit să pună pe butuci şi relaţia cu lumea arabă

V.D.
Politică / 25 martie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, că premierul Viorica Dăncilă a reuşit să pună pe "butuci" relaţia cu lumea arabă, arătând că Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei s-a simţit jignit de declaraţiile acesteia şi, de aceea, şi-a anulat vizita pe care urma să o efectueze în România.

"Iniţial, eu am avut un program cam strâns. În seara asta trebuia să merg repede de aici să fiu gazda unui dineu pentru un musafir important şi drag. Regele Iordaniei trebuia să vină, dar datorită diletantismului doamnei prim-ministru, care ne-a stricat relaţia cu această zonă, nu mai este cazul. Regele Iordaniei s-a simţit personal jignit de abordarea doamnei prim-ministru la acel congres din America şi a contramandat vizita. Este o reală problemă pentru România. Cred că vă daţi seama. România a construit o relaţie de încredere cu lumea arabă şi aceasta este una dintre puţinele constante, a fost cel puţin până ieri, din politica externă a României, unde ca stat am avut o atitudine fermă, corectă faţă de parteneri, acum doamna a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta. Asta nu este o glumă, este foarte, foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic", a spus şeful statului la dezbaterea "Viitorul oraşelor româneşti în contextul european al conceptului de dezvoltare locală", organizată de Asociaţia Oraşelor din România.

Administraţia Prezidenţială a precizat luni că vizita pe care Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei urma să o efectueze în România a fost anulată de partea iordaniană.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe majestatea sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană", a informat Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat de presă transmis luni.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mai avem totusi o sansa: maica Rusia.

    1. N-ai sa vezi... in schimb tanti dancila o pune de o modernizare la metrou din ce vad eu... in curand, in ritmul asta si cu declaratiile astea fara cap, or sa inceapa sa bubuie bombe in Bucuresti...arabetii nu or sa ierte mutarea ambasadei in Ierusalim

    POPONAR, NAZIST, HITLERIST NU TE MAI LUA DE BIATA FEMEIE DEGEABA ȘTIM CA NU ȚI PLAC FEMEILE ȘI CIND VEZI CA FACE MULT PENTRU TARA ÎN SCURT, TIMP ȘI TU ÎN 5 ANI NU AI FĂCUT ABSOLUT NIMIC DOAR AI BLOCAT, TARA, GUVERNUL, AI FĂCUT NUMAI DEZBINARE ACUMA TE OFTICI SUGALAU LE. DAȚI DEMISIA ȘI DUTE ÎN GERMANIA TA FASCISTA GUNOIULE EȘTI RUȘINEA ISTORIEI ROMANESTI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb