KLAUS IOHANNIS:  "România este o democraţie funcţională şi matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată"

C.I.
Politică / 30 martie 2021

"România este o democraţie funcţională şi matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România este o democraţie funcţională şi matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată, însă sunt intolerabile manifestările violente, extremismul şi xenofobia, toate acestea "ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viaţa şi sănătatea tuturor", relatează News.

"România este o democraţie funcţională şi matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată. Libertatea de gândire nu poate fi îngrădită, toţi avem dreptul la opinie şi dreptul să ne-o putem exprima public. Acesta este un principiu nenegociabil şi fundamentul unei societăţi libere. Demonstraţiile şi protestele sunt fireşti, legitime şi fac parte din structura oricărei democraţii funcţionale. Intolerabile şi complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viaţa şi sănătatea tuturor. Inclusiv ale celor care protestează şi neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste o sută de milioane de oameni şi a răpus milioane de suflete la nivel global. Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei şi antisemitismului. Politicienii, indiferent de partidul din care provin, au o responsabilitate uriaşă în aceste momente dificile pentru ţara noastră", a declarat Klaus Iohannis, printr-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis astăzi pentru News.

Şeful statului a adăugat că extremismele promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice şi nocive.

"Violenţa, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viaţa românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice şi nocive. Ura şi violenţa nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate şi, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România. Ţara noastră a reuşit până acum să depăşească toate aşa-numitele valuri ale pandemiei tocmai pentru că cetăţenii, în marea lor majoritate, au înţeles necesitatea măsurilor, le acceptă, le respectă şi le mulţumesc pentru asta. În acelaşi timp, fricile, temerile şi nemulţumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt fireşti şi îndreptăţite. Ştiu că este din ce în ce mai greu, ştiu că suntem obosiţi după mai bine de un an de criză sanitară. Ştiu că este descurajant că restricţiile nu pot fi încă ridicate, deşi cu toţii ne-am dori ca acest lucru să fie posibil imediat. Din păcate, aceste măsuri sunt singurele care ne pot ajuta să reducem răspândirea coronavirusului. Cu cât le respectăm mai bine, cu atât mai scurtă va fi perioada în care este necesară impunerea lor", a completat preşedintele României.

El a mai spus că virusul nu are culoare politică şi nici opinii, ci acţionează şi infectează oamenii indiferent dacă aceştia cred sau nu în existenţa lui.

"Aceasta este o alegere pentru viaţă, pentru viaţa şi sănătatea cât mai multor români. Sunt deja mult prea multe familii din România care au pierdut pe cineva drag din cauza acestui virus teribil. Eforturile şi sacrificiile tuturor, chiar dacă sunt foarte grele, salvează vieţi, salvează vieţile celor dragi nouă. Nu există altă alternativă pentru a stopa o creştere galopantă a numărului de îmbolnăviri, care ar duce la blocarea sistemului sanitar, cu consecinţe dintre cele mai dramatice. Virusul nu are culoare politică, nici opinii. Acţionează fără discernământ şi infectează oamenii indiferent dacă aceştia cred sau nu în existenţa sa. De aceea această pandemie este atât de periculoasă, pentru că toată lumea este expusă infectării, iar cei mai vulnerabili dintre noi riscă să facă forme extrem de grave. Dar nimeni nu este complet ferit în faţa COVID-19, nici măcar tinerii. Singurele căi prin care vom stopa această pandemie sunt, pe de o parte, restricţiile menite să stopeze mobilitatea şi aglomerările umane iar, pe de altă parte, vaccinarea", a adăugat Iohannis.

Acesta a precizat că este bine organizată campania de vaccinare şi accelerează zilnic.

"Vestea bună este că, în România, campania de vaccinare este bine organizată şi accelerează în fiecare zi. Vedem deja în ţările care au fost puternic afectate de pandemie şi care au vaccinat o bună parte din populaţie cum imunizarea influenţează în bine rata de infectare. După un an de luptă cu această teribilă pandemie începem, aşadar, să întrezărim finalul şi speranţele noastre că această perioadă grea se va încheia curând sunt pe deplin justificate şi îndreptăţite. Trebuie să mai avem puţină răbdare şi să trecem împreună, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, peste această situaţie de criză. De aceea, în aceste momente solidaritatea este atât de importantă", a mai declarat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a subliniat că autorităţile care sunt responsabile în gestionarea pandemiei trebuie să dialogheze mai mult cu oamenii şi să le explice de ce au fost implementate unele restricţii şi măsuri.

"În acelaşi timp, autorităţile responsabile cu gestionarea pandemiei trebuie să facă mai mult, să dialogheze mai mult cu oamenii, să le explice de ce au fost implementate unele măsuri, care este eficienţa şi eficacitatea lor, ce sperăm să se întâmple şi, mai ales, să le ofere milioanelor de români care respectă măsurile, fac sacrificii şi renunţă temporar la confortul şi libertăţile lor, un orizont de timp rezonabil la care speră că aceste măsuri vor produce efecte şi vor fi ridicate. Într-o pandemie în care singura certitudine a fost incertitudinea, toţi facem greşeli. Nu au existat reţete certe, ci doar o adaptare permanentă a măsurilor pentru a câştiga un război inegal cu un virus a cărui principală componentă este impredictibilitatea", a mai adăugat Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. ACUM,este timpul ca in locul GECI ROSII,sa va puneti GEACA GALBENA si sa iesiti afara, sa DIRIJATI TRUPELE de JANDARMI,ca va este pus in pericol,"GUVERNUL DUMNEAVOASTRA".!

    adica eu daca vin aici cu comentarii impotriva vaccinarii , impotriva mastii sau legat de ingerinte externe impotriva suveranitatii si autonomiei Romaniei ... nu o sa fiu considerat terorist , nu ?

    Adica redactia Bursa nu va fi intrebata de ip-ul meu de la care am comentat si nu voi fi identificat in functie de furnizorul meu de internet - cu nume, prenume si adresa si cnp , nu?  

    Si avand in vedere cadrul legal de siguranta nationala in interiorul caruia sunt luate deciziile pro-vaccinare si pro-masca ... inca o data intreb: nu voi fi tratat ca fiind sursa de fake news (conform intelegerii oficiale) si nu voi fi tratat (cum a declarat d-nul prim-ministru Citu) ca fiind terorist, nu ? (in baza folosirii de catre mine a dreptului meu la opinie).  

    Exact unde e democratia?  

    Ca daca iau Constitutia si incep sa evaluez drepturile si libertatile cetatenesti versus ce s-a intamplat in ultimii 2 ani... (cu evenimente atestate de stiri si presa).... imi cam da cu virgula la drepturile si libertatile cetatenilor....  

    Deci? Cum ramane?  

    1. citat: "sunt intolerabile manifestările violente, extremismul şi xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viaţa şi sănătatea tuturor"

      de acord.  

      nici mie nu imi plac batausii. Nici macar atunci cand ei sunt imbracati in jandarmi. Sau in ultrasi.  

      Dar cand drepturile cetatenilor sunt limitate, scazute si finalmente eliminate... mai ca incep si eu sa dau un google pe net dupa reteta pentru compozitia unui cocktail molotov.  

      Sa nu va puna dracu sa aplicati in Romania directivele lui Klaus Schwab (Davos -WEF) si Bill Gates sau a satanistilor de la Fundatia Rockefeller ca jar mancati.  

      Romania e libera si va ramane libera in pofida presiunilor externe care se fac asupra ei si in pofida masurilor primite in plic din exterior de capii tarii.  

       

      Poporul e garantia libertatii in Romania. 

      Va veti trezi cu tot poporul ridicat in strada de nici nu o sa stiti ce v-a lovit.  

      Si asta indiferent de suma armatei, politiei si jandarmeriei impotriva cetatenilor.  

      Nu subestimati un val de emotie intensa care strabate un popor.  

      Protejati drepturile si libertatile cetatenilor ca sa fiti si voi (indirect) protejati.  

      citat din materialele de pe site-ul WEF (World Economic Forum) unde faraon total e Klaus Schwab :

      "In the next decade , you'll own nothing and you'll be happy" (in decada urmatoare, nu vei detine nimic si vei fi fericit). 

      sincer... nu vad cum un popor cu credinta in Dumnezeu si cu o mentalitate profund inradacinata de proprietar de casa va fi de acord cu asa grozavie care aminteste de nationalizare , de colectivizarea bunurilor din vremurile comunistilor.  

      sa mai dau un exemplu ?  

      Acordul Pact Verde (Green Deal) - inca o emanatie a lui Schwab in combinatie cu fundatia lui Bill Gates si Greenpeace - ...Romania l-a semnat si si l-a insusit in Ianuarie 2020.  

      Printre altele prevedere si se bazeaza pe reducerea pana spre 0 a amprentei de carbon a economiei (sau umbra de economie care va ramane in picioare dupa aplicarea viziunii distructive The Great Reset).  

      Dar pe mineri i-a intrebat cineva ceva?  

      Dar pe copilasii din Deva care invatau la scoala sau in apartamente imbracati de iesit afara si cu manusi din cauza frigului ? (pentru ca se inchisese termocentrala Mintia)... tot o urma a disfunctionalitatilor operationale induse de acordul Green Deal.  

      Altfel pusa intrebarea:  

      Domnule Iohannis, dumneavoastra ii reprezentati pe romani si interesele lor, nu ? 

      Eu daca eram presedinte m-as fi luat de gat cu orice asa-zis apostol al lumii de maine (ex: Schwab, Gates sau orice personaj schizoidal de o asemenea factura) si in pamant il ingropam (p.s. am apreciat pozitia aparent divergenta schitata de dumneavoastra la inceput in legatura cu pasapoartele covid si am inteles revenirea la "norma europeana" solicitata de d-na Merkel ... buna d-na Merkel care pana si ea asculta de patriarhul lumii de maine Klaus Schwab).  

      Mare atentie pe cine reprezentati!  

      Pe romani ? ... sau pe niste distopici straini care habar nu au pe ce lume traiesc ca le-a luat Dumnezeu mintile de la cata putere si cati bani au !  

      p.s. Marea Resetare va genera un val imens de opozitie si violenta efectiva in toata Europa. Si Pactul Verde va fi doar partial implementat. Dar cele doua coroborate vor da un atuu imens Rusiei si Chinei care nu se vor alinia la doctrina unei economii cu amprenta 0 de carbon. Concluzia? Lumea de maine va fi dominata de China si Rusia din simplul motiv ca USA si UE si-au asumat riscurile unei reconstructii rapide si haotice a economiei Lumii Libere (a unei economii cu amprenta scazuta de carbon) , viziunea "verde" avand costuri mai inalte de functionare.  

      Tocmai neralierea Chinei si Rusiei le va da acestora atuul petrolului si carbunelui (costuri mai joase decat sursele verzi) pentru a deconstrui si prelua Lumea Libera datorita unui raport cost-profit superior.  

      Vai de fundul Romaniei in acel moment!  

      Ganditi-va bine ce decizii luati acolo la varful Romaniei !  

      Romaniei nu i-a fost bine cand nu si- reprezentat propriile interese si a fost doar catelusul de picior al unor forte mai mari.  

      Aveti nevoie de viziune integrata, identitate decizionala si aveti nevoie de urmarirea stricta doar a intereselor Romaniei sub toate aspectele. Nu ce zice Germania, sau SUA , sau Franta sau Rusia sau China... ca fiecare in lumea asta va vorbi in propriul sau interes... numai noi nu ne vedem interesul nostru si doar al nostru.

      Rusia si China sa zica un multumesc! domnilor Schwab, Gates si tuturor care ii inconjoara si ii sustin.

      Acesti distopici, josnici reprezentanti ai speciei umane (Schwab, Gates si restul trupei), astern covorul rosu ... noului comunism al sec.21.  

      Si mi se pare al naibii de trista chestia asta avand in vedere experienta recenta a Romaniei (sub talpa Moscovei).  

      Romania sa aiba grija dupa cine se ia orbeste... sa nu se trezeasca la marginea prapastiei intrebandu-se cum naiba de a ajuns acolo.

      eu am vorbit, altii au vorbit.

      nimeni nu are dreptul sa sustina ca nu a stiut.  

    ... la non OM pot să - i zic : escroc de porc fără gândul să jicnesc PORCUL.

    1. decenta te rog.

    Adica, Plavane, tu ne spui de fapt, ca "România este o democraţie funcţională şi matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată", la ca si politia gandirii si politica pumnului in gura! Pai, asta nu este un sofism, mai Plavanache? Cum peste tot in tara, poporul a inceput sa strige "LIBERTATE" , la fel ca-n '89, n-ar fi exclus ca Istoria sa se repete, astfel incat sa ai si tu parte de evenimentul "Targoviste 2"!

    1. hai sa ne pastram decenta Vlad!

      Noblesse oblige!  

      Oare, ce este indecent in ce am spus aici, mon cher Bancher?

      "Plavane"?

      totusi, .... in comunicare porneste de la ideea ca te adresezi Presedintelui unei tari (sau macar unui consilier de-al lui care se ocupa cu partea de PR ... si neavand ce face mai citeste niste comentarii ici-colo :D )... 

      ai avea un impact mai mare cu o comunicare mai eleganta (decat deja este...ca nu ai injurat si nu ai facut ca toti dracii, recunosc).  

      oricum , imi place de tine, ai o atitudine vie si vezi clar problemele unde sunt. Am urmarit ce ai scris de-a lungul timpului. Foarte ok! 

      Sa stii ca "Plavan" ii spun si unii gazetari consacrati din mass-media romaneasca, nu l-am inventat eu!

      stiu, dar nu trebuie sa te cobori la nivelul de subsol al unei parti din presa romaneasca.

      a fi consacrat sau cunoscut nu inseamna a avea valoare.  

      e doar ceva cantitativ (sa te stie un numar de oameni) , nu e ceva calitativ (o clasa, un pas deasupra altora - o diferenta la nivel de atribute). 

      eu , desi anonim, stiu ca am imensa valoare in ce zic (desi sunt anonim), in timp ce maimute bezmetice in presa extrem de vizibile si cunoscute (ex: CTP) sustin cele mai mari aberatii fiind extrem de vocali.  

      sa ma cobor eu (in comunicare) la valoarea unui CTP?  

      nu, niciodata.

      si sunt NIMENI.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb