Klaus Iohannis: "România este o ţară sigură"

S.B.
Politică / 22 mai

Klaus Iohannis: "România este o ţară sigură"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri la Zărneşti, întrebat dacă posibile scenarii de escaladare a conflictului din Ucraina şi dacă există vreo ameninţare directă la ţara noastră, că din toate informaţiile pe care le are, poate spune că România este o ţară sigură" şi a adăugat că românii nu trebuie să se teamă, informează news.ro.

"Nu e cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată. România beneficiază de cele maai importante garanţii de securitate", a mai spus şeful statului.

"Nu există nicio ameninţare directă, dar sigur militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situaţiile posibile. Din toate informaţiile pe care le am eu, pot să vă spun că România este o ţară sigură. Românii nu trebuie să se teamă. Dar sigur trebuie să fim pregătiţi întotdeauna pentru evenimente neaşteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată. România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanţii de securitate pe care le-am avut vreodată de când existăm. În acest sens trebuie să conştientizăm valoarea apartenenţei noastre la NATO şi UE. Este foarte, foarte important să înţelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliaţii şi facem faţă oricărei situaţii foarte bine. Nu am niciun semnal şi nicio indicaţie că ar există vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite pe care le-aţi menţionat", a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre faptul că ministrul Apărării şi şeful Armatei avertizează asupra riscului escaladării conflictului din Ucraina şi că România trebuie să se pregătească, miercurl la Zărneşti, judeţul Braşov, după ce a vizitat Parcul Naţional Piatra Craiului.

Şeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiţă Vlad, a declarat miercuri că unele prognoze şi scenarii indică porbabilitatea escaladării conflictelor, incluisiv a celor de natură militară, motiv pentru care, pentru diminuarea acestei probabilităţi, autorităţile mizează în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel aliat.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Cand se incep declaratii ca astea in public.... ne punem intrebari si ne pregatim traistele in "secret"....

    s c c r e t 

    1. la o tara sigura ne referim si in caz de cutremur?!

      intreb pentru un "prieten"... 

      nu de alta dar e un ciclu de ani intre cutremurele astea mai violente pe teritoriul Romanesc... sunt date publice... pentru astia de tot vor "fezabilitate si analize la betoane" in loc sa faca treaba. 

      s c c r e t 

    care aliati? trump?

    dc ucraina si moldova cad Romania e inconjurata numai de rusia si aliati cu rusia, ungaria, serbia. sa nu mai vorbim de aliatii rusiei din interiorul Romaniei.  

    Corect este: Romania este o colonie sigura.

    1. Corect si adevarat. O tara de slugi.

      Nimic nu se detine totul se "controleaza" si "transfera" in timp.

      Vezi istoria economica in mai multe state... azi detinatorii de "Active"... maine vanzatori ori pierzatori... ori despropritariti..ori etc...forme... 

      Lasa firmele /cetatenii actuali sa controleze ceea ce controleaza... e in beneficiul fluxurilor actuale valutare si in echilibrul social economic actual. 

      Avem colonie de "lenesi si asistati sociali"... nu o zic cu rautate....asa arata pib productie si productivitate... de bine de rau "colonistii" vin sa puna mana la treaba... e adevarat ca o parte din ei doar "sug" economia d e "capital si randamente" - aici e vorba de fonduri financiare si speculative... ce fac periodic equity drain out in market... si se dau dupa fugiti ...ramanand populatia sa recapitalizeze cu govul iar bancile... insemnand alte falimente si somajuri bomba. 

      s c c r e t 

    Iohannis mai are un piic și face declarații din piscină ca ultimu ciocoi !

    cu dulapul in capul mesei, garantat sigura!....:)))

    Nu avem cum sa nu fim anxiosi cand politicile curente avanseaza spre razboi generalizat, presa externa deja admite ca a inceput WW3! In cercul inalt al deciziilor, tari liliputane avanseaza idei toxice :participarea vecinilor nato ai Ucrainei cu trupe, pretentia ca acestia sa asigure apararea antiaeriana in alta tara... Nebunie genetalizata in care tarile alialntei mari sau mici pretind sa faca politica Romaniei si sa controleze armata tarii : sa aduca trupe externe in tara, sa faca baze militare la noi etc. Atitudinea excesiv de submisiva a politicienilor romani de toate gradele, jaful economic facut de zeci de ani care a debilitat statul si finantarea armatei, asta aduce aceste propuneri nerusinate si ofensive, si care pot sa devina reale! E timpul sa ne trezim... din pumni si sa vedem interesele poporului si ale statului inainte de orice ! Simple declaratii de asigurare nu pot acoperi faptul ca se unelteste impotriva natiunii romane!

    1. Cine unelteste ce?

    Romania e o tara "super" sigura pentru hoti. O patit/platit careva ceva? Aaa... ii plateste statu' ca ii tine o luna intr-o "inchisoare" neconforma cu standardele UE...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb