KLAUS IOHANNIS: Voi refuza propunerile pentru portofoliile de la Dezvoltare şi Transporturi

E.M.
Politică / 4 ianuarie 2019

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Klaus Iohannis: Voi intra în competiţie pentru un nou mandat de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale şi a anunţat obiectivele pentru acest an.

"Începem anul 2019, un an cu foarte multe provocări, începem acum, practic, direct cu Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Chiar săptămâna viitoare vom avea vizita Comisiei Europene, pentru a începe în forţă această Preşedinţie. Sunt convins că vom face faţă bine. Avem deja, în luna mai, primele alegeri, sunt alegeri europarlamentare şi de pe acum vreau să spun că este foarte important să participăm la aceste alegeri. Cu cât mai mulţi alegători se prezintă la aceste alegeri, cu atât mai clar va fi rezultatul. La sfârşitul anului vom avea alegeri prezidenţiale şi reiterez ce am mai spus, voi intra în competiţie pentru un nou mandat de preşedinte", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Acesta a precizat obiectivele pe care le are pe parcursul anului.

"Pe întreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele României, sunt o mai profundă şi mai bună integrare europeană, consolidarea posturii noastre în cadrul NATO şi poate chiar reuşim în cursul acestui an să avem o întărire a prezenţei NATO pe Flancul estic, ceea ce, cu siguranţă, ar fi foarte bine pentru noi. Şi unul din obiectivele mari, foarte importante, pentru mine şi în anul 2019 este consolidarea statului de drept în România, asta însemnând, evident, printre altele, şi continuarea în forţă a luptei împotriva corupţiei. Personal, obiectivul meu pentru alegerile prezidenţiale este câştigarea unui al doilea mandat de preşedinte al României", a arătat Iohannis, conform Agerpres.

-----

Actualizare - Preşedintele: Nu există un proiect de buget, este o problemă gravă

Preşedintele a criticat astăzi lipsa unui proiect de buget, arătând că aceasta este o problemă gravă şi că PSD trebuie să vină cu explicaţii.

"Este o problemă gravă. Am pus această întrebare în decembrie şi o mai pun o dată. Unde este proiectul de buget? PSD a guvernat în tot acest timp. PSD a avut toate condiţiile şi trebuia să vină, conform legii în vigoare, până pe 15 noiembrie, cu proiectul de buget. Nu există, la momentul acesta, niciun proiect de buget. Ba dimpotrivă, în loc să se ocupe de buget, fiindcă toată lumea are nevoie de bugetul pe anul în curs, pentru că deja este târziu, se ocupă de schimbat şefi de la ANAF şi din alte poziţii, lucru care mie îmi dă foarte mult de gândit. Probabil există probleme cu bugetul. Aceste lucruri trebuie să le explice de urgenţă PSD şi să vină cu un proiect de buget", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Şeful statului a fost întrebat dacă este nevoie de o şedinţă extraordinară a Parlamentului.

"Ar fi de dorit să se facă toţi paşii pentru a avea cât se poate de repede bugetul pe 2019. Însă nu de Parlament ţine această chestiune, mai întâi trebuie să vină Guvernul cu un proiect de buget, după care, sigur, Parlamentul poate să hotărască când îl ia în discuţie", a afirmat Iohannis.

-----

Actualizare - Iohannis: Nu îl voi revoca pe Augustin Lazăr

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că nu va da curs cererii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr de a cărui activitate este mulţumit.

"Domnul ministru, neavând altă treabă de făcut, mi-a trimis din nou documentele pentru revocare. Nu îl voi revoca pe procurorul general", a declarat Klaus Iohannis, conform News.ro.

Întrebat de ce nu va da curs cererii de revocare, Iohannis a spus: "Am mai explicat, dar îmi face plăcere să mai spun. Sunt mulţumit de activitatea domnului procuror general, face o treabă foarte bună. Explicaţiile domnului ministru nu satisfac rigorile legii".

În ceea ce priveşte numirea procurorilor şefi, el a susţinut că documentele se află în analiză, subliniind că este cel puţin ciudat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis aceleaşi nominalizări.

"În privinţa propunerilor de numire pentru procuror, pentru poziţiile de conducere, aceste propuneri sunt în analiza departamentului de resort. Este totuşi important de reţinut că domnul ministru a considerat pur şi simplu să trimită aceleaşi propuneri fără modificări, lucru care este cel puţin ciudat, ca să mă exprim aşa", a spus Iohannis.

-----

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că va refuza propunerile înaintate de prim-ministrul, Viorica Dăncilă, pentru portofoliile de la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor.

"Ieri am semnat decretele de revocare, care au fost şi publicate şi s-a văzut că decretele mele se publică în aceeaşi zi. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, pentru că asta va fi, voi refuza propunerile înainte de prim-ministru, pentru că aici avem şi argumente de legalitate, dar şi de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă, până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv argumentele pentru care resping propunerile", a declarat astăzi preşedintele, potrivit News.ro.

Iohannis, a semnat ieri decretele privind vacantarea posturilor de miniştri de la Ministerul Dezvoltării şi de la Ministerul Transporturilor.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, unul dintre decretele semnate de Klaus Iohannis vizează "constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale şi administraţiei publice".

De asemenea, un alt decret vizează "constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Şova, ministrul Transporturilor".

Guvernul a transmis preşedintelui revocarea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, propunându-i pe Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, însă, în 20 noiembrie, preşedintele Iohannis a refuzat revocarea titularilor de la cele două ministere - Lucian Şova şi Paul Stănescu - respingând implicit şi numirile Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Ilan Laufer.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dl presedinte,sa uniti opozitia in jurul dumneavoasträ si veti câstiga cu siguranta încä un mandat! Romanii din strainatate au nevoie de cât mai multe centre de votare pentru a vä sustine! Trebuie sa luptam cu clanul mafiot psd-ist pentru binele copiilor nostri!

    1. SRI și SIE luptă pentru binele copiilor lor.

    superd. para -n -daraturile se fac prin cele doua ministere. daca-s blocate e fierbere maxima in serparia psd.

    1. Sa blocheze tot, romanii vor intelege ca nu pot face numic cu frâna SRI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb