Pasagerii zborului KL605 care au călătorit duminică, 19 Iulie, pe ruta Amsterdam - San Francisco la clasa World Business, au putut participa la o degustare de vinuri inedită, realizată la o altitudine de 10.000 metri.
Degustarea a fost organizată sub îndrumarea oenologului Therese Boer şi a inclus testarea a trei vinuri albe şi trei vinuri roşii. Primele două clasate vor fi servite la bordul aeronavelor KLM începând cu această toamnă.
Este prima degustare din istoria KLM pe o rută intercontinentală. Pasagerii aflaţi la World Business Class au degustat legaţi la ochi şase tipuri de vin, înainte de decolare şi după, pentru a stabili dacă există o diferenţă între gustul vinului la sol şi în aer. Într-adevăr, gustul şi mirosul se diminuează cu 20% în aer, din cauza presiunii scăzute şi umidităţii. Din acest motiv, mesele servite la bordul KLM sunt mai condimentate şi vinurile selectate cu grijă. Vinurile cu un conţinut ridicat de tanin au un gust mai neplăcut la altitudine mare şi, prin urmare, nu figurează în selecţia de vinuri KLM.
Dintre cele şase tipuri de vin, primele două cele mai apreciate au fost alese pentru a fi servite la bordul KLM din toamnă. Este vorba despre vinurile The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Franţa) şi Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Chile).