KPMG: 14 zile până la depunerea primei declaraţii recapitulative de TVA pentru 2010

C.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 3 februarie 2010

Prima declaraţie recapitulativă de TVA din acest an trebuie depusă până cel târziu în 15 februarie, întrucât noile reguli de impozitare a serviciilor în materie de TVA, introduse la 1 ianuarie 2010, impun contribuabililor ca acest document să fie depus lunar, până pe 15 a lunii următoare, informează un comunicat KPMG. Începând cu 1 ianuarie 2010, contribuabilii români trebuie să aplice noile reguli de impozitare implementate în legislaţia naţională prin aşa-numitul "pachet de TVA". Pentru a veni în sprijinul partenerilor săi de afaceri, KPMG a pregătit un sumar al regulilor de impozitare a serviciilor în materie de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2010, care pune în evidenţă diferenţele de tratament faţă de anul 2009.

Printre noutăţile introduse se află depunerea lunară, până pe data de 15 a lunii următoare, a declaraţiei recapitulative care, în 2009, se depunea trimestrial, până pe 25 a lunii următoare sfârşitului de trimestru. În plus, declaraţia recapitulativă cuprinde, pe lângă livrările şi achiziţiile intracomunitare de bunuri şi achiziţiile, şi prestările de servicii intracomunitare.

"Pentru a reflecta corespunzător informaţiile suplimentare care vor trebui incluse în declaraţia recapitulativă, decontul de TVA a suferit, de asemenea, modificări în sensul introducerii mai multor rânduri, care vor reflecta tipuri distincte de tranzacţii", a explicat Ramona Jurubiţă, Tax Partener şi Coordonator al Departamentului de Impozite Indirecte din cadrul KPMG România.

Reprezentanta KPMG mai arată că, pe lângă schimbările legate de tratamentul TVA al diverselor achiziţii sau prestări de servicii, prin noile reglementări s-a mărit considerabil efortul administrativ al contribuabililor în ceea ce priveşte îndeplinirea obligaţiilor declarative. Formularele de decont de TVA şi declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare au fost publicate în Monitorul Oficial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb