KPMG: "Taxa pe construcţii speciale va avea un impact asupra industriei petrolului"

F.A.
Companii / 11 decembrie 2013

Noile reglementări în vigoare de la 1 ianuarie 2014, care prevăd aplicarea unei cote de 1,5% asupra asupra valorii construcţiilor existente în patrimoniul contribuabililor, vor avea un impact semnificativ şi asupra industriei petrolului şi a gazelor naturale din România, consideră Ramona Jurubiţă, Tax Partner KPMG, Deputy Head of Taxation.

Fiscalitatea a devenit un subiect din ce în ce mai discutat pentru societăţile care activează în industria petrolului şi a gazelor naturale, mai ales odată cu introducerea taxelor suplimentare de la 1 februarie 2013, se arată într-un comunicat al companiei KPMG.

Potrivit sursei citate, anul viitor va reprezenta, de asemenea, un moment de cotitură deoarece se vor discuta şi pune bazele unui nou sistem de impozitare al acestui sector, menit să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2015.

Ramona Jurubiţă, Tax Partner KPMG, Deputy Head of Taxation, a declarat: "Mai mult, noile reglementări în vigoare de la 1 ianuarie 2014, care prevăd aplicarea unei cote de 1,5% asupra asupra valorii construcţiilor existente în patrimoniul contribuabililor, vor avea un impact semnificativ şi asupra acestei industrii. Deşi impozitul nu se aplică acelor construcţii pentru care se datorează impozit pe clădiri sau construcţiilor deţinute de stat sau care urmează să fie trecute în proprietatea acestuia, totuşi se va datora pentru puţuri de gaz şi petrol, reţele şi conducte de ţevi, active care beneficiau de scutire înainte. De aceea, este important ca fiecare societate care activează în acest domeniu să revizuiască modul de determinare a bazei impozabile pentru calculul taxei, de exemplu, în sensul identificării elementelor care din punct de vedere contabil şi fiscal pot fi scoase din valoarea constructiilor şi clasificate ca elemente distincte".

Totuşi, în ciuda dificultăţilor care pot apărea din punct de vedere fiscal, acest sector prezintă oportunităţi care îl face extrem de atractiv pentru investitori, cum ar fi descoperirile recente din Marea Neagră, şi posibilitatea de a exploata gazele de şist.

În acest context, KPMG Romania a lansat prima ediţie a Ghidului taxelor din industria petrolului şi gazelor naturale din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb