Kremlin: Crearea unei ''zone tampon'' în Ucraina necesită timp

F.D.
Internaţional / 10 iulie

Kremlin: Crearea unei ''zone tampon'' în Ucraina necesită timp

Kremlinul a declarat miercuri că militarii ruşi lucrează în continuare la crearea unei "zone tampon" în regiunea ucraineană Harkov (nord-est), la frontiera cu Rusia, pentru a limita atacurile ucrainene asupra regiunii ruse Belgorod, dar că acest lucru va lua ceva timp, relatează Agerpres.

"Tot ceea ce se întâmplă în acest sector este subordonat misiunii"respective de asigurare a securităţii oraşului Belgorod şi a regiunii omonime, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit lui Peskov, "îndeplinirea acestei sarcini s-ar putea întinde în timp, are nevoie de timp".

"Lucrăm în această direcţie", a adăugat el, menţionând că Ministerul Apărării rus este entitatea cea mai calificată să furnizeze informaţii cu privire la termenele posibile.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat în luna mai că Rusia creează o astfel de zonă pentru a-şi proteja regiunile de frontieră de atacurile ucrainene.

Ca răspuns la atacurile zilnice asupra teritoriului său, Ucraina atacă în mod regulat regiunile de frontieră ruseşti atât cu drone, cât şi cu rachete, cea mai afectată fiind regiunea Belgorod de la graniţa cu Harkov, unde forţele ruse încearcă de mai multe luni să stabilească o fâşie de securitate.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a indicat marţi că patru civili au fost ucişi într-un atac ucrainean asupra unui bar din satul Nikolskoe cu o zi înainte, aceasta în timp ce Rusia a lansat cel mai devastator atac cu rachete luni asupra Ucrainei, făcând zeci de morţi, inclusiv copii, şi sute de răniţi, atacând şi un spital pediatric din Kiev, pe lângă alte ţinte.

Potrivit datelor Moscovei din aprilie, peste 120 de civili au fost ucişi în regiune de la începutul războiului ca urmare a atacurilor ucrainene.

În acelaşi timp, Kremlinul a negat miercuri că ar fi existat vreun dezacord între preşedintele Vladimir Putin şi premierul indian Narendra Modi la discuţiile lor de la Moscova din această săptămână, conform Reuters.

Modi a părut să-i facă un reproş lui Putin marţi, la o zi după atacul devastator al Rusiei asupra unui spital de copii din capitala ucraineană Kiev, când i-a spus că moartea unor copii nevinovaţi este dureroasă şi terifiantă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat jurnaliştilor că decizia de a anula o reuniune în format extins cu participarea delegaţiilor rusă şi indiană a fost luată din motive de planificare şi pentru că întreaga agendă fusese deja acoperită.

"Aceasta nu are absolut nimic de-a face cu dezacorduri sau situaţii problematice", a spus el, indicând, potrivit portalului rusesc RBC.ru, că preşedintele rus şi premierul indian au avut o discuţie ce a durat în total peste trei ore.

Premierul indian Narendra Modi a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită la Moscova, unde s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin. Pentru Modi, vizita la Moscova a fost prima deplasare externă după ce a fost reales pentru un al treilea mandat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Afara din Ucraina si va vor disparea toate problemele. In 24 de ore se poate termina toata nebunia.

    1. ptiu...tu ai fi bun de consilier pentru actoras!...;)))

      Vorbesti de occident si de SUA. Afara cu ei.

    si furtul porturilor din Crimeea a necesitat timp; cand au vazut rusnacii ca nu li se mai prelungeau contractele se inchiriere porturi militare pe teritoriu Ucrainean.

    Vecin vecin … pana a sarit cu toporul cand nu ti-a mai “gustat” femeia… om prins cu alte teeburilor nu a bagat de “seama” vecinatatea ce ii “curta femeia”… 

    A ramas omul si fara “femeie si fara curte si alungat din curte… si vecin cu femeia luati la japca”… 

    s c c r e t 

    1. Auu... asa scurt? Sper ca nu sunteti racit!

      sunt pe fuga cu treaba..:)

      s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb