Kronospan mizează pe o creştere a afacerilor cu 15% în acest an

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 16 ianuarie 2013

Oana Bodea, directorul general al Kronospan

Oana Bodea, directorul general al Kronospan

Compania va finaliza o investiţie de 40 de milioane de euro în dublarea capacităţii de producţie de la Braşov, în luna august

Grupul austriac Kronospan, una dintre cele mai puternice companii din industria lemnului şi cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, estimează că cifra de afaceri obţinută cumulat de cele trei companii pe care le controlează local va creşte cu 15% în 2013. Anul trecut, cei de la Kronospan şi-au impus acelaşi ritm de creştere, de 15%, de la 320 de milioane de euro la aproximativ 370 de milioane de euro.

Compania derulează la Braşov o investiţie de 40 de milioane de euro care vizează dublarea capacităţii de producţie a plăcilor OSB. "Preconizăm să finalizăm această investiţie în acest an şi să începem producţia în august 2013", a declarat Oana Bodea, directorul general al Kronospan. Până în prezent, investiţiile austriecilor în România au ajuns la peste 500 de milioane de euro

"În 2012 exporturile au înregistrat un trend ascendent, având o creştere de cel puţin 20%. Am continuat colaborările pe pieţele deja tradiţionale, dar ne-am îndreptat atenţia şi către pieţe mai îndepărtat din Asia şi Orientul Mijlociu. Pentru 2013 dorim să dezvoltăm şi alte pieţe, precum cele din Africa sau America de Sud", a mai declarat sursa citată.

Compania nu şi-a programat angajări importante în acest an, dar permanent apar pos­turi disponibile, mai ales în producţie (mecanici, electricieni, operatori etc.). În prezent compania are în capacităţile sale din Braşov şi Sebeş şi în centrul logistic de la Constanţa 750 de angajaţi.

La Sebeş, Kronospan produce PAL (plăci aglomerate din lemn) simplu şi melaminat, precum şi MDF (medium density fibreboard) simplu şi melaminat. La Braşov, compania produce plăci OSB (plăci din fibre orientate) pentru industria construcţiilor şi plăci PAL simplu pentru industria mobilei. Printre clienţii companiei se numără dealeri, magazine de bricolaj, arhitecţi, designeri şi firme de construcţii.

Piaţa s-a reaşezat în 2012

Oana Bodea spune că anul 2012 a reprezentat un reviriment pentru piaţa materialelor de construcţii din România. "Activităţile au reintrat pe făgaşul normal. Marii producători s-au reorientat atât către noi pieţe externe, cât şi către noi produse, care să răspundă cât mai bine nevoilor clienţilor", a precizat sursa citată. "În ceea ce priveşte industria construcţiilor, pentru anul acesta este aşteptată o creştere de cel puţin 5%. Previziunile sunt bune în acest moment, se aşteaptă o redresare a sectorului rezidenţial, precum şi o creştere a investiţiilor publice în acest sector.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb