Kuleba susţine că ''acest război nu ar fi avut loc dacă Ucraina era membră a NATO''

G.U.
Internaţional / 11 aprilie 2022

Kuleba susţine că ''acest război nu ar fi avut loc dacă Ucraina era membră a NATO''

Ministrul afacerilor externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat din nou că a fost o greşeală strategică faptul că Germania şi Franţa s-au opus aderării Ucrainei la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în 2008, informează astăzi dpa, conform Agerpres.

Acum, susţine Kuleba, Ucraina plăteşte pentru această greşeală. "Dacă eram ţară membră a NATO, acest război nu ar fi avut loc", a spus el în cadrul unei emisiuni la postul american de televiziune NBC.

Kuleba a acuzat de asemenea Germania că a eşuat în susţinerea ţării sale, din cauză că Berlinul continuă să gândească în termeni de arme defensive şi ofensive atunci când vine vorba de echipament militar.

"Dacă nu am pierde o mulţime de timp discutând despre defensiv contra ofensiv şi despre ce are nevoie şi ce nu are nevoie Ucraina, atunci am fi fost într-o poziţie diferită acum, într-o poziţie mult mai puternică", a spus Kuleba.

Diplomatul ucrainean a subliniat că ţara sa propune "o înţelegere cinstită" Alianţei Nord-Atlantice şi Occidentului. "Voi ne furnizaţi tot ce avem nevoie. Iar noi luptăm ca voi să nu trebuiască să intraţi în luptă atunci când Putin va decide să testeze Articolul 5 al Tratatului Atlanticului de Nord şi să atace una dintre ţările NATO", a spus Kuleba.

Şeful diplomaţiei ucrainene s-a referit la articolul conform căruia un atac asupra unei ţări membre a NATO constituie un atac asupra tuturor membrilor organizaţiei. În condiţiile în care Ucraina nu este ţară membră a NATO, ea nu poate cere asistenţă în baza acestui articol.

Kuleba a subliniat că ucrainenii "ştiu cum să lupte", dar au nevoie de arme de toate felurile pentru a lupta împotriva trupelor ruse.

Referindu-se la retragerea trupelor ruse din împrejurimile capitalei ucrainene Kiev şi la preconizata ofensivă rusă la scară largă în estul Ucrainei, Kuleba a spus: "Ucraina a câştigat bătălia pentru Kiev. Acum urmează o altă bătălie, bătălia pentru Donbas".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. "Voi ne furnizaţi tot ce avem nevoie. Iar noi luptăm ca voi să nu trebuiască să intraţi în luptă"...

    Mie imi convine. Spor la lucru. Fiecare va trai dupa cum isi face alegerile. 

    1. In contextul actual, ei au spatiul de alegere mult mai mic comparativ cu al altor tari. Esecul lor insa va pune in acelasi pericol alte tari care acum se bucura ca nu sunt in situatia lor.

    Din câte îmi aduc aminte, în 2007 Putin a spus la București cu ocazia întrunirii NATO ca Rusia nu va permite si intrarea Ucrainei. Ceva de genul asta.

    Pentru ei era cam mult deja intrarea Poloniei și a României.  

    Eh. Probabil si din cauza opoziției ferme a Rusiei, cele doua Germania și Franta nu au vrut în 2008 aderarea UKR În NATO.

    Problema e veche.  

    1. De parca Ucraina intrunea conditiile...Si ce tot o da toata lumea cu Romania?A permis Putin intrarea in NATO a tarilor baltice care sunt mult mai aproape de Rusia si au facut parte din URSS!Nu noi suntem prioritatea,sa ne lase in pace,nu ne sufera,nu i-am suferit,pa si pusi!

    Alt idiot ,,util ", mai ceva ca Zelensky !

    Bai ukraineanule nu era razboi daca Ukraina nu pornea macelul din Dombas in 2014 impotriva rusilor.. Acum culegeti ceea ce ati semanat...Degeaba va milogiti la NATO ca nu va poate ajuta de cat cu sfaturi si impresii....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb