LA CURTEA GENERALĂ DIN LUXEMBURG Deutsche Börse cere anularea deciziei de blocare a fuziunii cu NYSE Euronext

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 iunie 2012

Vânzările Deutsche Börse au scăzut cu 1% în perioada ianuarie - martie 2012, în ritm anual, la 552,4 milioane de euro. Cifra corespunde aşteptărilor analiştilor.

Vânzările Deutsche Börse au scăzut cu 1% în perioada ianuarie - martie 2012, în ritm anual, la 552,4 milioane de euro. Cifra corespunde aşteptărilor analiştilor.

Deutsche Börse AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, s-a adresat unei instanţe din Uniunea Europeană, solicitând anularea interdicţiei privind fuziunea sa cu piaţa transatlantică NYSE Euronext.

Deutsche Börse consideră că autorităţile de reglementare au greşit atunci când au analizat planul de fuziune care, dacă ar fi fost dus la bun sfârşit, ar fi creat cea mai mare bursă din lume.

"Autorităţile de reglementare nu au reuşit să evalueze în mod cores-punzător ofertele făcute de cele două părţi pentru înlăturarea temerilor antitrust şi au decis în mod eronat că rivalitatea dintre acestea limitează comisioanele pentru clienţi", conform dosarului înaintat de Deutsche Börse la Curtea Generală din Luxemburg.

Comisia Europeană a blocat în luna februarie planul de fuziune a celor două burse, tranzacţie evaluată la 9,5 miliarde dolari. Executivul de la Bruxelles a considerat că prin fuziunea celor două burse ar fi luat naştere un "cvasi-monopol" pe piaţa produselor financiare derivate din Europa. Achizţia NYSE Euronext de către piaţa germană ar fi pus "în mâinile" unei singure companii pes-te 90% din tranzacţiile cu derivate din Europa şi aproape 30% din cele cu acţiuni.

Tribunalul european poate anula decizia autorităţilor de reglementare ori poate solicita reexaminarea planului de fuziune, dacă stabileşte că pretenţiile Bursei din Frankfurt sunt justificate.

La finele lunii aprilie, Deutsche Börse a informat că profitul său net a scăzut cu 32% în primul trimestru din 2012, din cauza volumelor slabe de tranzacţii cu acţiuni şi derivate. În plus, piaţa germană a fost afectată de creşterea costurilor, printre care cele determinate de eşecul planului de fuziune cu NYSE Euronext.

Câştigul net al companiei a ajuns la 146,2 milioane de euro, de la 214,8 milioane euro în trimestrul întâi din 2011. Analiştii aşteptau 172 milioane de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb