Băncile cu capital grecesc de la noi acordă la depozitele în lei dobânzi care depăşesc chiar şi cu două puncte procentuale dobânda de politică monetară stabilită de Banca Naţională a României la 5,25%. Subsidiarele băncilor greceşti au menţinut dobânzile la cel mai ridicat nivel din piaţă, la fel ca şi anul trecut.
Cele mai mari dobânzi sunt practicate de ATE Bank, care oferă o dobândă de 7% pentru depozitele în lei constituite pe o perioadă de o lună şi res-pectiv un an. La depozitele cu scadenţa la trei, şase sau nouă luni dobânda ajunge la 7,15%.
O altă bancă grecească care acordă dobânzi peste dobânda cheie a BNR este Piraeus Bank. Pentru depozitele la o lună dobânda este de 6,20%, pentru cele la trei luni dobânda este de 6,25%, iar pentru depozitele cu scadenţă la şase luni şi cele la un an dobânda este de 6,40% şi res-pectiv 6,25%.
La Bancpost şi Alpha Bank dobânzile, la depozite cu scadenţa cuprinsă între o lună şi 12 luni, variază între 5,25% şi 6,50%.
La Marfin Bank şi Banca Românească dobânzile pornesc de la 5,50% şi ajung până la 6%.
Pe lângă băncile greceşti, Volksbank, Banca Comercială Feroviara, Banca Comercială Carpatica şi OTP Bank acordă dobânzi care variază între 5,90% şi 6,50%.
Banca Transilvania practică dobânzi de 6% la depozitele la nouă luni şi de 6,50% la depozitele la un an.
La depozitele în euro, băncile care practică cele mai mari dobânzi din piaţă sunt Piraues Bank, Banca Românească şi Volksbank, care sunt cuprinse între 4% şi 4,60%.
ATE Bank, Alpha Bank, Marfin Bank, Banc-spost, OTP Bank, Banca Comercială Carpatica şi Banca Comercială Feroviara acordă dobânzi la depozitele în euro care pornesc de la 3,25% şi ajung la 3,75%.
La Banca Transilvania şi RBS, dobânzile pentru depozitele cu scadenţă la un an sunt de 3,50%.