LA PROPUNEREA ECATERINEI ANDRONESCU Ponta: "Am dizolvat conducerea organizaţiilor PSD sector 1 şi 5"

Alexandru Costea
Politică / 30 ianuarie 2015

Ponta: "Am dizolvat conducerea organizaţiilor PSD sector 1 şi 5"

Actualizare 16:40 CExN a validat convocarea Consiliului Naţional al PSD pe 20 - 21 martie

Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat vineri, la Sinaia, convocarea Consiliului Naţional al partidului în zilele de 20 şi 21 martie, a anunţat preşedintele social-democraţilor, premierul Victor Ponta.

"Am confirmat data de 20 - 21 martie pentru Consiliul Naţional, moment în care vom avea de ales structurile de conducere - preşedinte şi departamente politice - care să lucreze în ceea ce priveşte contribuţia noastră ideologică la efortul de modernizare a societăţii româneşti şi reprezentarea până la urmă a alegătorilor pe care PSD, partid de centru - stânga, le reprezintă în structuri locale şi naţionale, proiectul de modificare a statutului partidului, care să prevadă practic liniile pentru un nou program politic, noua strategie a noastră şi noul proiect politic în perioada 2015 - 2019 şi să stabilească modul de organizare internă, însemnând conferinţe judeţene şi Congresul naţional, care să consfinţească modificările la statut şi să aleagă echipa cu care PSD va merge în 2016 - 2019 în următoarele confruntări electorale", a declarat Victor Ponta.

Cu acest prilej, va fi ales un nou preşedinte al Consiliului Naţional, funcţie deţinută în trecut de Adrian Năstase, care nu mai este în prezent membru de partid.

"Am discutat cu dl. Năstase şi chiar domnia sa mi-a spus că a înţeles gestul şi normal al nostru de respect pentru ceea ce a făcut ca preşedinte al PSD şi ca prim ministru. Însă în momentul acesta, ca organizare, nu doar prin funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, ci şi activitatea departamentelor trebuie repornită, pentru că se simte lipsa. Categoric, cei mai mulţi dintre noi suntem la guvern, la Parlament, în structurile locale. Ori un partid are nevoie şi de o structură internă politică, nu doar secretariatul general, vie şi dinamică", a argumentat Ponta.

El a menţionat că va fi stabilit în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD un termen probabil de o săptămână pentru depunerea candidaturilor şi pentru prezentarea programelor în cazul în care vor fi mai mulţi candidaţi.

---

Actualizare 16:25 Ponta neagă că înlăturarea lui Ivan de la şefia PSD Sector 1 e legată de declaraţiile despre Ghiţă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a negat, astăzi, după şedinţa CExN, răspunzând unei întrebări, faptul că înlăturarea lui Cătălin Ivan de la şefia PSD Sector 1 ar avea legătură cu declaraţiile acestuia referitoare la retragerea lui Sebastian Ghiţă din comisia SRI, ca urmare a demisiei din partid, transmit surse din presă.

Întrebat dacă înlăturarea lui Ivan de la şefia PSD Sector 1 ar avea legătură cu declaraţiile acestuia referitoare la retragerea lui Sebastian Ghiţă din comisia SRI, ca urmare a demisiei din partid, Ponta a răspuns: "Nu. Noi ne-am gândit că se referea la Comisia de control a SRI de la Parlamentul European".

Întrebat ce nemulţumiri au existat la adresa lui Cătălin Ivan, în condiţiile în care conducerea organizaţiei a fost dizolvată astăzi de către CExN, Ponta a evitat să răspundă, el făcând trimitere la preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu.

"O să vă spună doamna Andronescu", a spus Ponta.

-------------

Actualizare 16:20 Ponta: "CExN a votat în unanimitate ca Şova să revină în PSD"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, azi, la Sinaia, că Dan Şova a demonstrat că vrea să fie în partid şi, ca urmare, a supus la vot în CExN revocarea deciziei de excludere, pe care forul a votat-o în unanimitate, potrivit surselor din presă.

"Am supus la vot şi CExN, în unanimitate, a decis să revocăm decizia e care am luat-o la precendentul Comitet Executiv de excludere a domnului Dan Şova, ţinând cont de atitudinea domniei sale. Ne-a demonstrat în această lună şi jumătate că vrea să fie în PSD şi că vrea să fie cu noi şă acesta a fost lucrul cel mai important", a spus Ponta.

El a precizat că Şova va reveni în echipa PSD în funcţia de vicepreşedinte, pe care a deţinut-o anterior.

Ponta a mai spus că decizia CExN de revocare a unei decizii anterioare este statutară, având în vedere faptul că forul care poate să ia o decizie este cel care poate să şi o revoce.

Liderul PSD a mai spus că punerea în aplicare a deciziei CExN de revocare este imediată, Şova putând reveni în partid chiar de astăzi.

-------------

Actualizare 14:40 Ponta: "Am dizolvat conducerea organizaţiilor PSD sector 1 şi 5"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a confirmat dizolvarea conducerii organizaţiilor sectoarelor 1 şi 5 din cadrul Organizaţiei PSD Bucureşti, decizia fiind luată de Comitetul Executiv Naţional al partidului, la propunerea liderului organizaţiei, Ecaterina Andronescu.

Preşedinţii interimari ai PSD sector 1 şi 5 sunt deputaţii Dan Tudorache şi Cristian Rizea, a precizat Ponta.

"Nu sunt tensiuni. La propunerea doamnei Andronescu, preşedinta organizaţiei, am dizolvat organizaţiile de la sectorul 1 şi sectorul 5, i-am numit pe domnii deputaţi Tudorache, coordonator la sectorul 1, domnul Rizea la sectorul 5, şi au primit ca sarcină ca, până la Consiliul Naţional, să vină cu un proiect de restructurare a organizaţiei de Bucureşti în ansamblul său, în aşa fel încât să mergem în alegerile locale şi parlamentare cu o structură puternică în municipiul Bucureşti", a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că nu îşi doreşte să plece nimeni din partid, dar nimeni nu poate fi ţinut cu forţa.

"Noi nu ne dorim să plece nimeni. Va pleca, cineva, înţeleg în alianţă cu PNL-ul, înseamnă că atunci acolo e locul lor, nu are rost să-i ţinem cu forţa pe cei care se simt mai apropiaţi de doamna Gorghiu sau de dl Blaga", a adăugat preşedintele PSD.

--------------

Actualizare 14:15 Şova ar putea reveni în PSD

Fostul ministru Dan Şova ar putea reveni în PSD, ca urmare a deciziei CExN a PSD, luată azi la Sinaia, de revocare a unei decizii anterioare privind excluderea sa, au precizat, pentru presă, surse participante la şedinţă.

Şova fusese exclus din partid împreună cu senatorul Mircea Geoană şi primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie, în noiembrie anul trecut. Şova şi senatorul Ilie Sârbu sunt suspecţi în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

--------------

CExN al PSD a decis, azi, la Sinaia, să dizolve conducerile organizaţiilor de la Sectorul 1 şi Sectorul 5 şi să numească preşedinţi interimari în persoana lui Dan Tudorache la Sectorul 1 şi Cristian Rizea la Sectorul 5, au precizat, pentru presă, surse participante la reuniune.

În acelaşi timp, CExN a decis să îl numească pe Codrin Ştefănescu în funcţia de secretar general al PSD Bucureşti, în timp ce Eugen Bejinariu s-a retras din această funcţie.

Totodată, senatorul Şerban Valeca a fost numit preşedinte interimar la PSD Argeş.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A revenit Sova in PSD ??? .Mai bine statea pe "tusa" ...deoarece mai e putin si-l ia DNA -ul. Nu scapa de dosarul cu....C.Turceeni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb