La sfârşitul lunii octombrie, CCIR va organiza Forumul de Afaceri România-Turcia

R.S.
Politică / 11 septembrie

La sfârşitul lunii octombrie, CCIR va organiza Forumul de Afaceri România-Turcia

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut, în data de 10 septembrie a.c., o întrevedere oficială cu E.S. dl Ozgur Kivanc Altan, Ambasadorul Turciei în România şi dl Ali Kibar, preşedintele Consiliului de Afaceri România - Turcia, în vederea stabilirii următoarelor acţiuni concrete în ceea ce priveşte cooperarea dintre mediile de afaceri ale celor două state, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Apreciez în mod deosebit iniţiativa Ambasadei Turciei în România de a dinamiza şi intensifica cooperarea dintre cele două state, atât pe plan comercial cât şi investiţional, mai ales având în vedere faptul că la nivelul CCIR există o preocupare permanentă pentru sprijinirea accesului companiilor româneşti pe pieţele extracomunitare. În cadrul întâlnirii de astăzi, am stabilit organizarea unui forum de afaceri România - Turcia la sfârşitul lunii octombrie a acestui an, la Bucureşti, eveniment ce va avea loc în marja Comisiei Mixte de Cooperare Economică şi Comercială (JETCO). Sfârşitul lunii octombrie reprezintă un moment oportun pentru desfăşurarea acestui forum, în aceeaşi perioadă la Centrul Expoziţional Romexpo fiind în plină desfăşurare târgul internaţional INDAGRA, cel mai mare eveniment al industriei agricole din Sud-Est-ul Europei, potrivit comunicatului.

E.S. dl Ozgur Kivanc Altan, Ambasadorul Turciei în România, a remarcat faptul că la nivelul anului 2023, valoarea schimburilor comerciale dintre cele două state era de aproape 9,5 miliarde de euro, cu un deficit comercial din partea ţării noastre de peste 3,3 miliarde de euro. În opinia Excelenţei Sale, România trebuie să găsească soluţii în ceea ce priveşte creşterea exporturilor în Turcia, pe modelul volumului schimbului de servicii care, în ultimul an, a reuşit o reducere a deficitului cu 35 de milioane de euro.

Preşedintele Consiliului de Afaceri România - Turcia, dl Ali Kibar, a făcut, prin intermediul CCIR, un apel către autorităţile române de a simplifica procedurile de obţinere a permiselor de muncă, având în vedere interesul crescut al companiilor turceşti în ceea ce priveşte extinderea afacerilor în România, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb