LA UN COST ÎN CREŞTERE Finanţele au împrumutat 500 de milioane de lei

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 10 martie 2015

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat luni 500 de milioane de lei prin vânzarea de obligaţiuni cu scadenţa în iunie 2019, la un randament în creştere faţă de precedenta licitaţie pentru titluri cu o maturitate similară.

Trezoreria a primit oferte de 1,055 miliarde de lei, dar a atras doar suma de 500 de milioane de lei, prevăzută în planul de împrumut pentru luna martie.

Randamentul mediu pentru titlurile cu maturitate reziduală de 4 ani şi 3 luni s-a situat la 2,35% pe an, iar cel maxim la 2,38%. În piaţa secundară, randamentul determinat de ofertele investitorilor care încercau să cumpere (bid) astfel de obligaţiuni se situa vineri la 2,25%.

"Piaţa locală de obligaţiuni a înregistrat mişcări nefavorabile vineri, pe fondul datelor din SUA, iar randamentele au crescut, în medie, cu aproape 9 puncte de bază, în timp ce scadenţele mai lungi au înregistrat cele mai mari corecţii. Spre exemplu, randamentul titlurilor la 10 ani a urcat cu 13 puncte de baza. Acest sentiment negativ ar trebui să persiste, ceea ce ne face să fim puţin mai pesimişti privind licitaţia de astăzi", se arată într-o notă publicată de economiştii ING Bank România anterior licitaţiei de obligaţiuni a Ministerului Finanţelor, potrivit Mediafax

Investitorii consideră că datele bune publicate vineri referitor la piaţa muncii din Statele Unite cresc probabilitatea ca Rezerva Federală a SUA să treacă la creşterea dobânzilor, aflate aproape de zero începând din decembrie 2008. Astfel, revenirea pieţei muncii ar putea determina Fed să renunţe, în cursul şedinţei din martie, la angajamentul de a avea răbdare în privinţa creşterii dobânzilor, semnalând astfel că ar fi dispusă să le majoreze din iunie.

Anterior, Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni cu maturitate similară la începutul lunii februarie, când a redeschis aceeaşi emisiune, şi a împrumutat 600 de milioane de lei la un randament mediu de 1,99%. Emisiunea a fost lansată în februarie anul trecut, cu o maturitate iniţială de 5 ani şi 4 luni.

Emisiunea urmează să fie redeschisă marţi, printr-o licitaţie suplimentară, în cadrul căreia vor fi acceptate numai oferte necompetitive, la randamentul acceptat luni. Suma vizată prin licitaţia suplimentară este de 75 de milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb