Lagarde, FMI: "O creştere sustenabilă a Chinei este benefică pentru economia mondială"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 martie 2015

Lagarde, FMI: "O creştere sustenabilă a Chinei este benefică pentru economia mondială"

Eforturile de reechilibrare ale Chinei, necesare pentru a ajunge la o creştere sustenabilă, sunt pozitive pentru economia mondială, a afirmat, vineri, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, într-un discurs rostit la Shanghai, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

"Este esenţial ca autorităţile de la Beijing să continue reformele, mai ales liberalizarea ratelor dobânzilor pentru depozite şi renunţarea la garanţiile pentru întreprinderile de stat", a explicat Lagarde, adăugând, totodată, că provocarea cea mai mare o reprezintă evitarea capcanei venitului mediu.

"O creştere mai sustenabilă, mai lentă şi mai sigură este bună pentru China şi poporul său - şi este bună pentru întreaga lume", a afirmat directorul general al FMI.

Luna aceasta, premierul Li Keqiang a stabilit ca obiectiv pentru 2015 o creştere de aproximativ 7%, în scădere faţă de precedenta ţintă, de 7,5%. Pentru ca încetinirea să nu afecteze semnificativ China, banca centrală a redus de două ori din noiembrie ratele dobânzilor.

FMI aşteaptă un avans al PIB-ului Chinei de 6,8% în acest an.

Referindu-se la economia mondială, Lagarde a apreciat că perspectiva rămâne fragilă şi a avertizat că înăsprirea politicii monetare anunţată de Rezerva Federală a SUA, în condiţiile în care alte bănci centrale relaxează politica monetară, va avea efecte negative asupra economiilor emergente.

"Dacă nu sunt bine gestionate, aceste nesincronizări ale politicii monetare ar putea provoca volatilităţi excesive pe pieţele financiare globale. Un alt risc îl reprezintă aprecierea dolarului şi posibilul impact asupra pieţelor emergente. Acestea s-ar putea dovedi vulnerabile, deoarece multe din băncile şi companiile lor şi-au majorat semnificativ împrumuturile în dolari, în ultimii ani", a avertizat oficialul FMI.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb