LANŢUL SLĂBICIUNILOR PSD Arogantul aliniat de prostănac

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 15 martie 2006

Ion Iliescu a primit semnalul S.O.S., ieri, pe la prînz: "Ajutor, mă scufund!", striga Adrian Năstase, în submersie forţată pe fundul oceanului politic.

Biroul executiv al oraganizaţiei PSD din sectorul unu al Bucureştiului comunicase că i-a retras sprijinul politic pentru funcţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte executiv al PSD. Cu acest mandat, sectorul avea să se prezinte la reuniunea liderilor organizaţiilor judeţene, programată pentru dupăamiză, care urma să-i decidă soarta lui Năstase şi dacă, pentru asta, este nevoie de un Congres extraordinar al partidului.

Decizia sectorului să-i taie aerul lui Năstase nu a necesitat curaj, ci doar coordonare cu preşedintele PSD Mircea Geoană, care îi ceruse lui Adrian "să facă un gest de demnitate", renunţînd la funcţii.

Dar, pînă să adopte postura de fermitate, Mircea Geoană s-a bîlbîit îndelung. Deputatul PSD Dan Iosif zice că "în decurs de cîteva ore, Geoană şi-a schimbat declaraţiile de trei ori în ceea ce-l priveşte pe Adrian Năstase", precizînd că "de la expresia < este o tîmpenie > [demisia - n.n.], el a ajuns la expersia < îl dau afară >".

Perioada de indecizie a lui Geoană - cel pe care Ion Iliescu l-a numit "prostănac" - a fost curmată de vicepreşedintele PSD Ioan Rus, cel care l-a terminat şi pe Iliescu şi care pare adevăratul stăpîn al fantomaticului PSD de astăzi.

Ioan Rus l-a ameninţat pe Geoană că ori "recuperează restanţele privind reforma PSD" (adică, să-l dea jos şi pe Năstase), ori "va rămîne un simplu asistat" (asta poate fi interpretată ca o nouă aluzie la eticheta de "prostănac").

Pare surprinzător, dar Geoană a priceput ce i-a zis clujeanul. Şi atunci a intrat în rolul de lider chibzuit, care-l prinde atît de bine: "Sîntem absolut hotărîţi, la nivelul conducerii partidului, să luăm toate măsurile necesare pentru relansarea PSD. În cadrul discuţiei noastre, a fost evocată şi posibilitatea ca Adrian Năstase să-şi dea demisia din funcţiile pe care le are la Camera Deputaţilor şi la nivelul partidului".

În faţa acestei lipse de reciprocitate colegială, semnalele lui Adrian Năstase au devenit tot mai slabe, pe măsură ce se scufunda. El a zis întîi că decizia de la sectorul unu nu-i reprezentativă, a colectat vreo 80 de semnături de sprijin de pe la deputaţi (frecţie - n.n.), a mai zis că sondajul că PSD a pierdut un milion de voturi din cauza mătuşii Tamara l-ar fi făcut un amic de-al lui Geoană, a mai spus că PSD-ul lui Geoana a ajuns o mîţă care miorlăie contra opoziţiei şi a mai zis şi că nu-şi dă demisia. Dar, deja ajunsese pe fundul oceanului politic. Cu ultimele puteri, şi-a strigat tătucul. Probabil că şi-a amintit cum Ion Iliescu i-a prezis viitorul - "Viaţa îi va alinia pe aroganţi".

Cîtă ironie! Arogantul să fie aliniat de prostănac...

Năstase a spus: "Ion Iliescu poate da, în momentul actual, un mesaj pentru o parte a electoratului PSD care aşteaptă explicaţii pentru [ATENŢIE! - n.n.] nivelul scăzut de trai al românilor şi pentru lipsa acestora de perspectivă."

Adrian Năstase este un erou! Imaginaţi-vă că, bietul de el n-are aer pe fundul oceanului şi că, totuşi, se gîndeşte la noi şi la nivelul nostru de trai! Pe el îl pîndea moartea politică, dar ducea grija lipsei noastre de perspectivă!

La reuniunea de după masă a liderilor judeţeni, Năstase nu mai zicea nimic. Toţi ziceau, numai el nu zicea.

Ce băiat! Ce-am pierdut!...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb