LASZLO DIOSI, CEO: "OTP Bank colaborează cu autorităţile pentru programul de sprijinire a împrumutaţilor în CHF"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 septembrie 2015

"OTP Bank colaborează cu autorităţile pentru programul de sprijinire a împrumutaţilor în CHF"

OTP Bank România colaborează cu autorităţile competente în realizarea unui program care să vină în sprijinul celor cu împrumuturi în franci elveţieni (CHF), ne-a declarat, ieri, Laszlo Diosi, CEO al băncii.

Domnia sa ne-a precizat: "Lucrăm la dezvoltarea unei soluţii pentru clienţii noştri cu credite în CHF, pe care o vom lansa până la finalul acestui an. Pentru elaborarea acesteia, colaborăm cu autorităţile competente şi cu reprezentanţii clienţilor, suntem deschişi dialogului. De altfel, OTP Bank se află printre primele bănci din România care a introdus, încă din 2009, un program dedicat protecţiei clienţilor care întâmpină dificultăţi în rambursarea ratelor lunare la credite".

Banca pregăteşte un program de conversie cu discount a creditelor contractate în franci elveţieni.

Oferta - anunţată încă de la începutul verii de ziarul BURSA, în cadrul unui interviu cu domnul Laszlo Diosi - se adresează atât celor care au credite garantate în desfăşurare, cât şi persoanelor ale căror împrumuturi au fost externalizate, potrivit echipei de negocieri colective conduse de Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), care s-a întâlnit, în data de 27 august, cu reprezentanţii OTP Bank, conduşi de domnul Diosi.

Oferta care urmează să fie lansată de OTP Bank va presupune, conform scrisorii transmise persoanelor cu credite în CHF, un discount la soldul creditului şi o conversie la lei sau euro, cu aplicarea unei dobânzi variabile în lei, formată dintr-o marjă fixă de 3,5%-4%, la care se va adăuga ROBOR la trei luni. Valoarea discountului va varia în funcţie de tipologia creditului, reducerea medie situându-se la aproximativ 20% (nivelul minim este de 10%-15%).

Laszlo Diosi ne-a declarat, recent, că intenţia băncii este să aducă ratele debitorilor împrumutaţi în moneda elveţiană la un nivel mai mic decât cel de la finalul anului trecut, prin reducerea dobânzilor, dar că nu au fost cuantificate, încă, rezultatele programului pilot.

"Oferta noastră este valabilă pentru şase luni, dar, aşa cum le explicăm şi clienţilor, subliniem că piaţa încă nu s-a stabilizat şi, în acest context, programul se va putea prelungi. După fiecare perioadă, vom analiza modalităţile în care va trebui să procedăm pentru stabilizarea ratelor la un nivel care să nu-l depăşească pe cel din ultima lună a anului trecut", ne-a explicat domnul Diosi.

Programul presupune discounturi pe care banca şi le va asuma în totalitate, potrivit şefului băncii, care ne-a spus că OTP alocă în fiecare lună peste 1 milion de lei pentru acest program.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. BULL SHIT - asta e un mincinos libidinos - nu face decat sa abureasca prin declaratii - invocand o mare preocupare pt cei pe care ii jupoaie de bani lunar

    Când in toate țările vecine ( inclusiv Ungaria , țara "mamă" a OTP-ului), despre conversie se vorbește la valoarea de împrumut cu o majorare de 10-15% ! Noua românilor ne este oferită o soluție de că... dar cu aromă de căpșuni ! Dacă am avea co... ieșind in strada macar 50% din cei împrumutați soluția ar fi alta! Dar , luați o lingură gustați din "ofertă" , poate vă place !

    1. pai daca iesim in strada si punem paru pe ei sa vezi cum se vor rezolva lucrurile ca numai asa cred ca se va rezolva

    rahat cu perje!!! pai la un credit de 100000 chf reducerea ar fi de maxim 20%, deci ramane omul cu 80000 chf. acum liborul e -0.8% iar marja mea e de 3.2 , deci raman cu o dobanda de 2.4%. daca il trec in lei, dobanda o sa fie de 3.5-4% + robor , robor care acum e jos de tot si care in cateva luni poate ajunge sus la cer. in concluzie, rana si cu creditul si cu o dobanda care s-ar putea sa ma omoare incet si sigur! unde e ajutorul??? In Ungaria, cred!

    Cand drq ca trece timpul. Asta si asteapta, sa fim executati silit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb