Laszlo Tokes compară Ţinutul Secuiesc cu Crimeea

A.C.
Politică / 11 martie 2014

Update 17:55 Manifestaţii în Los Angeles pentru Ţinutul Secuiesc

Etnicii maghiari din oraşele americane Los Angeles şi Cleveland au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, manifestaţii de susţinere a autonomiei aşa-numitului Ţinut Secuiesc, înaintea unui protest programat ieri la Târgu Mureş, potrivit surselor din presă.

La manifestaţia din Cleveland, Balazs Izsak, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), a citit o petiţie în faţa bisericii catolice locale.

CNS a organizat, ieri, la Târgu Mureş, un marş pentru susţinerea autonomiei teritoriale şi a libertăţii de exprimare a comunităţii maghiare din regiune. Marşul, susţinut de europarlamentarul Laszlo Tokes, a fost interzis de autorităţile locale, care au aprobat o ceremonie de comemorare.

Anul trecut, aproape 30 mii de persoane au participat la marşul de la Târgu Mureş, care, însă, nu a fost susţinut de UDMR.

---

Eurodeputaţii români de etnie maghiară Laszlo Tokes şi Csaba Sogor au vorbit, ieri, în plenul Parlamentului European, despre marşul neautorizat din aceeaşi zi, din Târgu Mureş, la care au participat câteva mii de persoane, şi a comparat situaţia din aşa-numitul "Ţinut Secuiesc" cu cea din Peninsula Crimeea, potrivit surselor din presă.

Europarlamentarii au solicitat susţinerea instituţiilor europene şi a comunităţii internaţionale pentru obţinerea autonomiei aşa-zisului "Ţinut Secuiesc".

Tokes, membru al Partidului Popular European (PPE), a declarat, astăzi, că a avut loc "o demonstraţie împotriva politicii de asimilare duse de guvernul din România".

"Această populaţie, secuii din România, începe să devină o minoritate pe propriul teritoriu, ca şi cei care trăiesc în Crimeea acum", a afirmat Tokes într-o intervenţie din cadrul procedurii discursurilor de un minut.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a calificat, azi, drept "scandaloase şi alarmante" afirmaţiile lui Tokes.

"Este scandalos şi este alarmant şi cred că este o întrebare foarte bună pe care să i-o puneţi domnului preşedinte Băsescu, domnului fost preşedinte al PDL, Emil Boc, domnului Stolojan, domnului Marian Jean Marinescu, doamnei Macovei, celor care în Parlamentul European au cauţionat susţinerea pe familie politică şi chiar promovarea domnului Tokes", a afirmat Antonescu.

Peste 4 mii de persoane au participat la comemorarea secuilor martiri, pornind, ieri seară, într-un marş neautorizat pe străzile din Târgu Mureş. Organizatorul manifestării, Izsak Balazs, a cerut participanţilor, prezenţi la comemorarea din cartierul 22 Decembrie, să se îndrepte către Prefectura Mureş, pentru a depune o petiţie prin să solicite autonomia aşa-numitului "Ţinut Secuiesc".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb