Laura Codruţa Kovesi a semnat revocarea procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga

Ziarul BURSA #Politică / 6 iulie 2017

Laura Codruţa Kovesi a semnat revocarea procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga

Iorga: "Voi contesta decizia"

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA. Procurorul Mihaela Moraru Iorga spune că va contesta această decizie, adăugând că nu ţine neapărat să iasă la pensie procuror, dar că a făcut un demers pe care l-a considerat "legitim şi corect". De asemenea, ea a spus că nu se aştepta ca CSM să dea aviz privind revocarea sa şi a lui Doru Ţuluş.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat marţi revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitării adresate de către şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. Decizia a fost luată după audierea celor în şedinţă secretă, la care au participat şi Laura Codruţa Kovesi şi procurorul general Augustin Lazăr.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut că nu există niciun conflict şi nicio tensiune în DNA, unde activitatea se desfăşoară normal. Ea a mai spus că nu îşi dă "nicio demisie", pentru că nu are motive.

Procurorul Mihaela Moraru Iorga a declarat, la ieşirea de la CSM, unde a fost audiată la Secţia pentru procurori în cazul cererii de revocare formulate împotriva sa de către şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că tensiunea dintre ea şi procurorul şef a părut din cauza faptului că a refuzat să dea curs unor solicitări, dând exemplu un dosar în care Kovesi a cerut ca Elena Udrea să fie reţinută, însă ea a impus măsura controlului judicar. La rândul său, procurorul Doru Ţuluş a spus că Laura Kovesi nu l-a iubit niciodată, că "epurările din DNA se fac pe criterii subiective" şi că în ultimul an Direcţia Naţională Anticorupţie a ajuns o "caricatură".

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza, într-un răspuns transmis la solicitarea News.ro, că procurorii Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga, pentru care şefa instituţiei a cerut revocarea în 29 iunie, nu mai îndeplinesc condiţia bunei reputaţii pentru a fi procurori în cadrul DNA, aşa cum rezultă din Codul Deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Lui Moraru Iorga i se reproşează că nu a înregistrat un denunţ conform procedurilor legale, iar lui Ţuluş că a soluţionat dosare în care era implicată o persoană cu care avea "raporturi civile", ceea ce i-ar fi afectat imparţialitatea. De asemenea, Parchetul General a dispus joi încetarea delegării celor doi procurori pe funcţii de şefi de serviciu în cadrul DNA.

Ulterior, procurorii DNA Mihaela Iorga, Doru Ţuluş şi Marin Nicolae au sesizat Inspecţia Judiciară, acuzând că procurorul şef al DNA se implică în ancheta privind înregistrarea unei şedinţe a DNA, făcând presiuni asupra procurorilor şi solicitând teste cu detectorul de minciuni.

De asemenea, cei trei procurori au trimis un memoriu CSM, în care arată că testarea poligraf a unui magistrat poate deschide calea către vulnerabilizarea procurorilor.

Procurorii DNA spun în memoriul trimis CSM: "Având în vedere calitatea de garant al independenţei şi imparţialităţii magistraţilor pe care o reprezintă Consiliul Superior al Magistraturii, ne adresăm dumneavoastră într-un demers legitim de apărare a statutului magistratului întrucât testarea poligraf a unui magistrat poate deveni o practică de natură a aduce grave prejudicii independenţei magistratului, fie el procuror sau judecător. Atragem atenţia asupra faptului că odată cu acest precedent se va deschide calea spre vulnerabilizarea magistraţilor (...) Ceea ce astăzi pare un demers a trei procurori, odată creat acest precedent, se poate transforma mâine într-o practică generală. Ne punem întrebarea legitimă care va fi motivarea obiectivă a respingerii cererii de administrare a probei constând în testarea poligraf a magistratului formulată de orice denunţător de bună sau de rea credinţă. Simplul refuz al magistratului de a-şi proba nevinovăţia va fi de natură să îi afecteze onoarea şi probitatea profesională prin instituirea unei prezumţii de vinovăţie".

Scandalul în DNA a izbucnit după apariţia în presă a înregistrărilor cu Laura Codruta Kovesi la întâlnirea cu procurorii DNA.

CSM:

"Procurorul Doru Ţuluş îşi va relua activitatea

la PÎCCJ, Mihaiela Moraru Iorga - la PJ Bacău"

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit, ieri, ca procurorul Doru Ţuluş să îşi încheie activitatea la DNA şi să continue la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Mihaiela Moraru Iorga să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, a procurorului Doru Florin Ţuluş, începând cu data de 5 iulie, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeaşi dată", potrivit deciziei Secţiei pentru procurori, citată de Agerpres.

Tot ieri, Secţia a decis încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, începând cu data de 5 iulie, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenirea acesteia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău - unitate de parchet de la care provine, începând cu aceeaşi dată.

Doru Ţuluş contestă decizia prin care a fost revocat

Procurorul Doru Ţuluş a afirmat, ieri, că va contesta decizia prin care a fost revocat din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie. Întrebat la ieşirea din sediul Inspecţiei Judiciare dacă va contesta decizia de revocare, Doru Ţuluş a răspuns: "Da. Absolut".

Doru Ţuluş s-a prezentat, ieri, la sediul Inspecţiei Judiciare, după ce a fost revocat din funcţia de procuror DNA. El a sesizat IJ cu privire la modul în care s-a desfăşurat ancheta în cazul său.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Suparata foc ca a fost inregistrata KOVESI a spus:"Aflu eu cine e infractorul sau infractorea care m-a inregistrat, LUMEA e MICA!"

    Faza 1:-Kovesi ii intreaba pe toti subalternii care au participat la acea sedinta: D-voastra... cumva? Poate d-voastra sau d-voastra? 

    Toti procurorii raspund la unison: "Nu, sa moara mama! / si se jura fiecare pe ce stie si pe ce ii e mai drag:"Nuuu, sa moara familia mea, ...sa moara copiii mei daca mint!" 

    Faza 2:-Binee, zice KOVESI , vad ca asa nu ajungem la nici un rezultat; sa dam militaria jos din pod:sa vina Poligraful! 

    Toti procurorii tremura.../-Ei , zice KOVESI veti avea de respuns la 3 intrebari despre mine: cine pica testul sau refuza sa-l faca va fi concediat din DNA. 

    Faza 3: Iata care erau intrebarile. 

    "Ce parere aveti despre mine?: 

    1) -Sunt o EROINA ANTI-CORUPTIE; 

    2)-Sunt o DICTATOARE 

    3)-Sunt Nerecunoscatoare cu cei ce m-au numit sau m-au sprijinit; 

    Bineinteles ca sa se supuna testului poligraf la asemenea intrebari procurorii au refuzat...ala eu , ala eu... 

    Faza 4:- Asa care va sa zica, toata institutia e plina de TRADATORI! a strigat Kovesi manioasa/.-- Plecati atunci, ca nu sunteti in stare sa rezolvati un dosar pe luna, daramite unul pe zi! Ma descurc eu singura cu dosarele, fiindca EU SUNT DNA! 

    Doi procurori nu s-au putut abtine sa nu rada: acestia erau Mihaela Iorga si Doru Tulus...ce a urmat se stie.De aceea a zis procurorul Tulus ca" DNA e o INSTITUTIE CARICATURALA..." 

    ATENTIE!--Acest articol este un PAMFLET si NU a FOST INREGISTRAT la DNA cum ar putea crede unii si este o ANECDOTA. AVIZ SUPARACIOSILOR! 

     

    1. Zici ca e vreo stenograma citita la RTV din vreo inregistrare facuta la DNA. RTV-ul ar fi in delir sa aiba o inregistrare ca asta...

      Pai daca "Mama Anticoruptiei" o sa mai aiba crize de nervi si o sa se rasteasca la subalterni, atunci o sa ramana singura cu dosarele sa le rezolve. Inafara de cei 2 procurori revocati, alti procurori au ales sa plece singuri dinDNA si s-au transferat in alta parte.

      Testul Poligraf la DNA face parte din arsenalul torturii psihice , avand ca scop sa bage groaza-n procurori.

      Tonul amenintator e un semn al Despotismului.

      Nu mai exista Democratie la DNA. Relatiile SEF-SUBALTERN nu sunt bazate pe colaborare ci pe frica. 

    Suntem zilele acestea martorii unui abuz în serviciu făcut de Kovesi care seamănă foarte mult cu cel al lui Dragnea. Aceasta a revocat (concediat) doi procurori DNA, Țuluș și Iorga, pentru motive care s-au întâmplat cu câțiva ani în urmă. Perioada dintre momentul neregulilor și cea de azi a concedierilor reprezintă delictul lui Kovesi. Dacă aceasta avea cu adevărat motive să ceară plecarea celor doi procurori, trebuia să o facă atunci, la momentul comiterii greșelilor. Acum nu are motive să ceară revocarea deoarece cei doi procurori nu au făcut nimic rău. Au înaintat niște plângeri la CSM împotriva șefului ierarhic. Iar șeful i-a dat afară pentru ceva petrecut în trecut. Cât timp cei doi procurori au fost în serviciu după efectuarea greșelilor inițiale reprezintă prejudiciul pe care Kovesi l-a produs instituției. Abuz în serviciu ca în cazul Dragnea.

    Acest caz este exemplificarea perfectă pentru ABUZUL ÎN SERVICIU. Țineți minte asta pentru când șeful vă va concedia că nu îi spuneți “săru-mâna” și își va aduce aminte că acum 10 ani nu ați tras apa la toaletă sau ați lipsit 3 ore de la serviciu din cauza viscolului. Kovesi a făcut un lucru la fel de abuziv ca Dragnea în cazul angajărilor. S-a considerat, fiecare dintre ei, un stăpân pe carierele oamenilor sau locurile de muncă ale instituției. Dragnea a angajat când a avut chef, Kovesi a dat afară când a avut chef. 

    1. Ce mai, in DNA e DICTATURA ca in ANECDOTA de mai sus.Cine nu tremura in fata sefului trebuie concediat. Asta e de fapt mentalitatea ironizata in ANECDOTA.

      Cata dreptate ai: Sefii chiar se cred niste MICI DUMNEZEI.

      Reacții ale judecătorilor.

       

      "Un singur termen, fără drept de apărare, fără nimic... Mi-e silă, scârbă şi jenă. Mai am săptămâna asta de serviciu şi mă mai gândesc", a scris pe pagina sa de Facebook, judecătorul Adina Maria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj. 

       

      "Avem nevoie de lupta anticorupţie, fără îndoială! (...) Însă atunci când unii din cei mai vechi şi până acum, de necontestat dintre aceştia, care au pus cariera pe primul plan, aleg să plece ori sunt puşi la zid pentru raţiuni complicate, cu siguranţă asistăm la mult mai mult decât o simplă frustrare! Este un semnal că ACOLO lucrurile sunt altceva decât ceea ce se afirmă şi că este nevoie de mult curaj pentru a le spune pe nume! E doar un început! Avem nevoie de profesionişti!", a scris, pe Facebook, judecătoarea de la Tribunalul Gorj, Mădălina Elena Vladu-Crevon. 

      Lăcrămioara Axinte, judecător în cadrul Tribunalului Botoşani, întreabă pe Facebook: "A devenit o modă în România sa te legi cu lanţuri de porţile unei instituţii, să arăţi ca eşti singurul/singura capabil/capabilă să o conducă?". 

    Puterea absoluta corupe in mod absolut DNA este privit de d-na Kovesi ca o haita de lupi unde ea este LUPOAICA-Sefa. Pentru a-si reafirma pozitia dominanta ea isi arata coltii lupilor din subordine, iar uneori pe unii ii goneste sau ii musca pentru a-si mentine pzitia dominanta in haita. In acest moment in haita [ DNA ], d-na Kovesi este Femela alfa.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb