Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, plasat în control judiciar

M.I.
Politică / 9 aprilie 2019

Laurenţiu Baciu

Laurenţiu Baciu

Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR, a fost plasat în control judiciar. Decizia judecătoarească vine după ce astăzi, marţi - 9 aprilie, liderul organizaţiei de fermieri a fost reţinut în cazul privind delapidarea unei sume uriaşe din cotizaţiile agricultorilor.

Laurenţiu Baciu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Acesta este acuzat că a delapidat o sumă uriaşă din cotizaţiile fermierilor. Cu banii furaţi, Laurenţiu Baciu i-ar fi cumpărat amantei genţi şi haine scumpe şi s-au plimbat în călătorii de lux, potrivit România TV.

Potrivit ordonanţei prin care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a reţinut că "în perioada 2012 -2019, cele două persoane şi-au însuşit suma de aproximativ 700.000 de lei din fondurile organizaţiei profesionale neguvernamentale din sectorul agricol şi au întocmit acte contabile false pentru a ascunde însuşirea sumelor de bani", potrivit News.ro.

În mod oficial, într-un comunicat de presă, procurorii anunţă că astăzi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale "faţă de două persoane cu funcţii de conducere din cadrul unei organizaţii profesionale neguvernamentarle din sectorul agricol pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată". Potrivit ordonanţei prin care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a reţinut că "în perioada 2012 -2019, cele două persoane şi-au însuşit suma de aproximativ 700.000 de lei din fondurile organizaţiei profesionale neguvernamentale din sectorul agricol şi au întocmit acte contabile false pentru a ascunde însuşirea sumelor de bani".

După percheziţiile făcute la sfârşitul lunii martie de poliţiştii de la Investigaţii Economice la sediul celei mai mari organizaţii de agricultori, oamenii legii au decis reţinerea pentru 24 de ore a preşedintelui Laurenţiu Baciu. Ulterior, magistraţii au decis să-l pună sub control judiciar pentru 60 de zile, scrie News.ro.

Laurenţiun Baciu este direct vizat în acest dosar de delapidare. Surse judiciare spun că şeful agricultorilor a decis să-şi impresioneze amanta şi a dus-o în vacanţe de lux, în Spania.

Laurenţiu Baciu este presedintele LAPAR înca din 2012, iar averea sa a înflorit în aceasta perioadă. La LAPAR cotizează fermieri din 32 de judeţe, iar cea mai mică cotizaţie anuală este de 1.000 de lei, iar cea mai mare de 30.000 de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un mare bandit.a exploatat munca SUTE DE OAMENI CE AU MUNCIT PE NIMIC PE MOSIILE SALE TIMP DE ANI DE ZILE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb