Lege europeană referitoare la practicile anticoncurenţiale ale unor companii precum Apple şi Google

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 mai 2017

Comisia Europeană va pregăti o lege referitoare la parcticile anticoncurenţiale ale unor operatori online mari, precum Apple şi Google, transmite Reuters. Executivul UE a anunţat, ieri, în evaluarea de la jumătatea mandatului a strategiei în sectorul digital, că până la sfârşitul anului va pregăti o iniţiativă referitoare la clauzele contractuale şi practicile comerciale incorecte din relaţiile între platforme online şi companii.

Decizia vine în urma propunerilor de eliminare a barierelor din serviciile online, pentru a îmbunătăţi şansele companiilor europene de a concura cu giganţi americani ai tehnologiei, precum Google, Apple şi Facebook.

Companii europene ca Spotify, Rocket Internet şi Deezer s-au plâns că platformele online, cum ar fi motoarele de căutare şi magazinele de aplicaţii, abuzează de poziţiile lor pentru a-şi promova propriile servicii sau a impune temeni şi condiţii dezechilibrate.

Potrivit Comisiei, citată de News.ro, concluziile iniţiale ale unei investigaţii lansate anul trecut au arătat că platformele renunţă la produse şi servicii fără să informeze corect, restricţionează accesul la date sau nu fac suficient de transparente rezultatele căutărilor.

Comisia vrea să stabilească criterii corecte pentru practicile de afaceri, măsuri de îmbunătăţire a transparenţei şi un sistem de rezolvare a disputelor.

Spotify a reclamat anul trecut Apple, după ce compania americană a respins o aplicaţie actualizată a serviciului suedez de streaming muzical pentru iPhone-uri, afirmând că îi limitează competitivitatea pe iOS.

Evaluarea Comisiei s-a referit şi la mesajele de ură din reţelele sociale. Instituţia europeană a anunţat că va coordona mai eficient iniţiativele existente, cum ar fi un cod de conduită pentru principalele companii de socializare şi furnizarea de recomandări referitoare la conţinutul ilegal, pentru a se evita excesele în eliminarea acestuia.

În prezent, în Parlamentul Germaniei este discutată o lege de amendare a reţelelor de socializare cu până la 50 de milioane de euro, dacă acestea nu elimină rapid postările care transmit mesaje de ură.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb