Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, salută, miercuri, adoptarea de către Parlament a legii care prevede înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, la cinci ani de la adoptarea OUG în acest sens. Drulă face un apel public pentru depunerea de CV-uri pentru operaţionalizarea instituţiei, informează news.ro.
"Au trecut cinci ani de la adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă, care prevedea înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere. Din păcate, în tot acest amar de vreme, compania - deşi existentă pe hârtie - nu a fost operaţionalizată. Dar astăzi anunţ cu mare bucurie că această companie, vitală pentru capacitatea administrativă de a derula proiecte de investiţii în autostrăzi şi drumuri expres noi, se naşte cu adevărat", a scris, miercuri, pe Facebook, Cătălin Drulă.
Ministrul afirmă că operaţionalizarea CNIR este unul dintre punctele prevăzute expres în programul de guvernare al coaliţiei PNL-USRPLUS-UDMR.
"Iată că, la doar 3 luni de la preluarea mandatului, putem anunţa acest succes către opinia publică. Am spus că anul 2021 reprezintă debutul deceniului infrastructurii în România. Bugetul alocat este unul record la toate capitolele. Iar noua companie va veni să consolideze resursa umană din sistem: oamenii profesionişti, experţii, managerii de proiect, inginerii şi proiectanţii care să gestioneze aceste proiecte şi să se asigure că se livrează la timp.Nu înfiinţăm o nouă companie care să consume bani publici din bugetul de stat în plus. Sursa de finanţare a CNIR va fi o cotă parte din veniturile realizate prin rovinietă", a explicat ministrul.
Acesta face apel la "toţi profesioniştii din sistemul public şi din cel privat să se alăture echipei".
"Căutăm prin acest apel public persoane care să se implice imediat în administrarea şi conducerea companiei CNIR (membri în consiliul de administraţie/director general/director financiar). Subliniez că acest call de CV-uri pentru managementul iniţial (termenul legal este "provizoriu", conform OUG 109) nu este necesar, în mod normal alegerea fiind la latitudinea conducătorului autorităţii tutelare. Dar ne dorim să avem o bază de selecţie cât mai largă şi garantăm profesionalism în acest process", a mai anunţat ministrul, potrivit news.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2021, 17:16)
draguta
alta belea
popularea cu "specialisti" a acestei nou infiintate structuri administrative va simplifica la max schema raspopulate a vechiului CNAIR
nu-i asa?
doua randuri de directori, da consilii de administrare etc
deci totul de simplifica si costurile maretelor scheme vor fi in cadere libera
Ha, Ha, Ha!!?
stiti cum se numeste asta?
onanie intelectuala!