Legea retrocedărilor, atacată la Curtea Constituţională de PDL

A.C.
Ziarul BURSA #Politică / 23 aprilie 2013

Legea retrocedărilor, atacată la Curtea Constituţională de PDL

PDL a depus, ieri, la Curtea Constituţională (CC) o sesizare împotriva legii retrocedărilor, motivând că Guvernul Ponta şi-a angajat răspunderea pe o lege care încalcă prceduri ale CC.

Liviu Negoiţa, primarul sectorului 3, a declarat, ieri, că prin asumarea răspunderii se încalcă Decizia 1431/3.11.2010 a CCR, care precizează că atât timp cât există deja un proiect de lege în dezbatere, Guvernul nu poate să-şi asume răspunderea pe altul pe aceeaşi temă.

De asemenea, partidul Forţa Civică urmează să depună, astăzi, o contestaţie la Curtea Constituţională.

Adrian Iuraşcu, prim-vicepreşedinte al Forţei Civice, ne-a declarat, ieri, că respectiva contestaţie, având aproximativ 10 pagini, atestă caracterul neconstituţional al actualei legi privind restituirea terenurilor şi imobilelor confiscate de regimul comunist.

Domnia sa s-a arătat încrezător în demersul pe care îl va întreprinde la Curtea Constituţională, mizând pe anularea angajării Guvernului pe noua lege a retrocedărilor.

Adrian Iuraşcu a afirmat că prin angajarea răspunderii Guvernului se opreşte dezbaterea parlamentară, dat fiind faptul că din 5 martie mai exista un proiect de lege pe tema retrocedărilor depus de Forţa Civica, iar Parlamentul este împiedicat în a-şi exercita atribuţiile constituţionale de legiferare.

Acesta ne-a explicat: "În momentul asumării răspunderii pe noua lege a retrocedărilor mai exista un proiect de lege pe această temă, cel depus de Forţa Civică, care se afla în proces de dezbatere, în procedurile parlamentare, şi nu a fost luat în calcul de către Guvern".

Totodată, domnia sa a reclamat şi nerespectarea observaţiilor făcute de CEDO în legătură cu anumite aspecte neconforme din legea restituirii, precum şi amendamentele care i-au fost aduse ulterior.

Prim vice-preşedintele Forţei Civice a subliniat faptul că membrii partidului său au adus serie de amendamente proiectului de lege înainte de momentul asumării, însă, pe care coaliţia de guvernare a ales să le ignore, introducând în textul legii doar câteva adnotării, în special de la UDMR

"Din punctul meu de vedere, cei de la UDMR au decis să se vândă pentru nişte amendamente, pentru a avea un membru de-al lor în comisia naţională, de aceea au şi refuzat să mai participe la semnarea moţiunii de cenzură iniţiată de PDL şi susţinută de FC", a mai adăugat Adrian Iuraşcu.

Acesta a criticat şi afirmaţiile incriminatoare pe care George Băeşu preşedintele ANRP le-a făcut la adresa unor membrii ai partidului Forţa Civică, pe care i-a acuzat că au încercat să pledeze în favoarea unor interese personale.

"Domnul Băeşu face afirmaţii gratuite, şi dacă domnia sa are probe în acest sens, că membri ai FC au încercat să facă trafic de influenţă, atunci să ne prezinte probele. În absenţa unor probe, declaraţiile lui George Băeşu sunt nefondate", ne-a declarat Adrian Iureşcu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pacat ca nu ati promovat intens legea propusa de PDL si MRU, ca sa o putem si noi studia. E f.buna. Am gasit-o in final postata pe restitutio.ro

    Guvernantii de teama ca s-ar rezolva toata epopeea proprietatii in mai putin de 2ani, nu vor sa aloce pe langa compensarea cu imobile si actiuni sau obligatiuni ptr despagubire (la alegerea petentului) . In llipsa resurselor financiare, sarcina statului impartita pe diferite variante de despagubire, pe mai multi piloni ar fi mai usor de suportat. Insa atunci proprietarii nu si-ar mai vinde in masa drepturile si pe nimic... si ar pica ingineria compusa de Baesu la ordinele baronilor PSD....

    Doamne Ajuta sa blocati legea PunctePonta ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb