LEONARD ORBAN:  Realocările de fonduri pentru POR vor viza reabilitarea termică a clădirilor

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 decembrie 2011

Realocările de fonduri pentru POR vor viza reabilitarea termică a clădirilor

Realocările de fonduri pentru Programul Operaţional Regional (POR) vor viza reabilitarea termică a clădirilor, proiectele concrete urmând să înceapă în mai 2012, după avizul Comisiei Europene, a declarat, ieri, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban. Primele discuţii în acest sens vor avea loc la Bruxelles, săptămâna viitoare, a precizat oficialul: "Am discutat ieri (n.r. miercuri) în Guvern şi s-a luat decizia să lansăm procesul de realocare. Avem două obiective principale: realocarea de fonduri pentru POR, pentru obiectivul de reabilitare termică a clădirilor, şi al doilea obiectiv este pentru construcţia de autostrăzi în sensul de a asigura continuitatea reţelei pe Coridorul 4. Nu vreau să avansez sume pentru că de-abia lansăm discuţiile cu Comisia Europeană. Săptămâna viitoare, luni, voi fi la Bruxelles. Va fi atunci o lansare a discuţiilor. Aşteptăm o decizie de la CE cam în 4-5 luni astfel încât proiectele concrete de reabilitatre termică a clădirilor să le începem în lunile aprilie-mai".

Potrivit premierului Emil Boc, Executivul a hotărât, zilele trecute, să solicite CE realocarea de fonduri structurale către programele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de reabilitare termică a blocurilor, dar şi către proiectele de infrastructură de la Ministerul Transporturilor.

"Ne aşteptăm ca în urma realocării acestor fonduri să putem să realizăm circa 5.000 de blocuri care să fie reabilitate din punct de vedere termic, care vor însemna pentru cetăţean o factură mai ieftină şi mai multe firme ce vor avea de lucru în economie în anul 2012", a afirmat Emil Boc.

Programele de la care vor fi luate fonduri europene sunt Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică şi Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb