Leonard Orban: "Zona Balcanilor de Vest trebuie integrată în UE cât mai devreme posibil"

V.R.
Ziarul BURSA #Politică / 5 octombrie 2015

Pentru România este esenţial ca zona Balcanilor de Vest să fie integrată în Uniunea Europeană cât mai devreme posibil şi să fie găsite soluţii pentru provocările cu care se confruntă atât această regiune, cât şi întreaga UE, conform afirmaţiilor făcute, vineri, de consilierul prezidenţial Leonard Orban.

Prezent la dezbaterea "România şi Extinderea Uniunii Europene în Balcanii de Vest", domnul Orban a afirmat:

"Trebuie reţinut că România va face tot ce este posibil în ceea ce priveşte demersurile diplomatice, politice, dar şi cele economice, culturale, astfel încât această regiune din Europa să devină cât mai repede parte a UE".

Potrivit declaraţiilor sale, în acest moment există o provocare internă a UE şi una care ţine de ceea ce se întâmplă în statele candidate sau viitoare candidate din zona Balcanilor de Vest.

"Din ce în ce mai mulţi actori pun sub semnul întrebării nu numai politica de lărgire a UE, dar inclusiv unitatea UE. Plecând de la chestiunea pe care o auzim din ce în ce mai des, că Uniunea deja a devenit mult prea diversă, prea puţin gesionabilă sau negestionabilă, din ce în ce mai mult această diversitate conduce la dificultăţi tot mai mari în modul în care funcţionează UE", a atras atenţia domnul Orban, adăugând: "Sunt puse sub semnul întrebării nu numai libertatea de circulaţie a persoanelor, dar inclusiv libertatea serviciilor în UE". Concluzionând, consilierul a mai afirmat că "stabilizarea Balcanilor de Vest trebuie să fie un interes fundamental pentru Uniunea Europeană".

La rândul său, europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a afirmat că România are un interes strategic în susţinerea extinderii UE spre Balcanii de Vest: "Avem interese economice, atât cât au mai rămas, interese de stabilitate regională şi, pe dimensiunea culturală, interese de prezervare a fiinţei comunităţilor româneşti din Balcanii de Vest".

În opinia sa, "UE a tratat în mod greşit Balcanii de Vest ca pe o prioritate de la coada listei, iar uneori s-au inventat pretexte pentru amânarea deciziilor privind aderarea acestor state".

"Integrarea Balcanilor de Vest, ca ultim spaţiu în care UE se poate extinde într-un orizont de timp raţional, este un interes strategic al UE", a conchis Victor Boştinaru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb