LET'S TALK HR: IMM-urile pot economisi între 30% şi 50% din costurile operaţionale prin servicii externalizate de resurse umane

S.B.
Companii / 27 ianuarie 2022

IMM-urile pot economisi între 30% şi 50% din costurile operaţionale prin servicii externalizate de resurse umane

Piaţa globală a serviciilor externalizate de resurse umane este în continuă creştere, pe fondul crizei Covid-19, estimându-se că aceasta va atinge valoarea de 45.8 de miliarde de dolari până în 2027, potrivit studiului "Human Resource Outsourcing (HRO) - Global Market Trajectory & Analytics".

În acelaşi timp, se aşteaptă ca Europa să devină cea mai mare piaţă pentru serviciile externalizate de resurse umane.

În România, piaţa serviciilor de resurse umane a cunoscut o reaşezare pe perioada pandemiei, companiile optând către formule de externalizare bazate pe soluţii cât mai flexibile şi a unor consultanţi specializaţi mai ales pe sociologia şi psihologia organizaţiilor.

În acest context, agenţia românească de recrutare şi consultanţă strategică în resurse umane Let`s talk HR lansează serviciul "HR Voice", ce permite oferirea de servicii flexibile de consultanţă în resurse umane prin contracte de tip project-based, cu plata în funcţie de numărul de ore de consultanţă livrate. "HR Voice" vine în sprijinul companiilor care doresc completarea serviciilor de HR, cu implementarea unor programe de dezvoltare organizaţională şi managerială care contribuie la o creştere mai rapidă pentru companie, prin optimizarea costurilor totale de HR. Statistic, companiile economisesc între 30% şi 50% prin externalizarea serviciilor de resurse umane.

Laura Ciornei, fondatoarea şi managing partner Let's talk HR: "Soluţia este un tip de 'HR as a Service' ce aduce toate beneficiile unui specialist intern, care ajunge să lucreze dedicat pentru organizaţie, cu toată flexibilitatea unui consultant extern. Totul a pornit de la solicitări venite în ultimul an din partea unor clienţi ai agenţiei ce nu aveau departament de resurse umane intern. Totuşi, se confruntau cu situaţii ce necesitau existenţa unui astfel de specialist. Tot mai mulţi clienţi de-ai noştri, mai ales din sectorul IT, organizaţii mici şi medii, trec prin procese de schimbare. Acestea presupun o muncă permanentă de adaptare şi inovare prin noi practici organizaţionale de HR pentru noile contexte. Prin HR Voice, în baza unui contract extrem de flexibil, clientul poate solicita agenţiei sesiuni de consultanţă pe probleme de: recrutare, onboarding, training şi dezvoltare organizaţională, managementul performanţei, engagement, motivaţia angajaţilor, stres organizaţional, wellbeing, comp&ben. Sesiunile de consultanţă pot fi urmate, dacă e cazul, de crearea unor strategii şi programe pentru angajaţi, aşa cum au fost conturate tocmai prin sesiunile iniţiale".

Recrutarea şi retenţia angajaţilor printre principalele provocări pentru companiile mici şi mijlocii din România în 2022

Pe parcursul anului 2021, companiile româneşti au fost afectate serios de fenomenul "The Great Resignation", dezvoltat pe fondul pandemiei Covid-19. Potrivit statisticilor, o treime dintre noii angajaţi demisionează în primele 6 luni de contract, ceea ce a dus la creşteri ale costurilor de recrutare, formare şi menţinere a angajaţilor.

Serviciul "HR Voice", ca soluţie HR on-demand se adresează companiilor mici şi mijlocii aflate în căutare de soluţii externe nu doar când întâmpină probleme de personal, ci tocmai ca o modalitate permanentă de lucru, dedicată, cu un specialist în resurse umane care ajunge să cunoască îndeaproape compania respectivă. Exact ca în cazul unui abonament medical oferit ca beneficiu extra-salarial - un abonament de prevenţie, "HR Voice" poate preveni situaţii precum: fluctuaţii ridicate de personal, scăderea nivelului de motivaţie şi performanţă, conflicte în echipă, probleme de comunicare sau angajarea unor persoane nepotrivite în organizaţie.

Despre companie: Let's talk HR este o agenţie de recrutare şi consultanţă HR axată pe industriile creative, cu focus pe IT. Înfiinţată în 2018 ca un start-up local, este o agenţie boutique cu soluţii integrate şi customizabile pe nevoile clienţilor. Serviciile acoperă întreg ciclul de viată al unui angajat şi sunt complet adaptate pentru a fi livrate remote: Recrutare, Executive Search, Diagnoză organizaţională, Consultanţă strategică în HR, Dezvoltare organizaţională, Programe de employee engagement şi team building prin teatru de improvizaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb