Leul a atins alt record al acestui an

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 martie 2010

Cursul de schimb al monedei euro faţă de leu s-a depreciat, ieri, la un nou maxim al acestui an, la 4,0716 lei/euro.

Un nivel atât de scăzut nu a mai fost atins din 6 ianuarie 2009, când rata de schimb era stabilită de Banca Centrală la 4,0629 lei/euro.

Pentru moneda americană, BNR a afişat un curs de referinţă de 3,0469 lei/dolar, în creştere cu 3,25 bani, faţă de nivelul anterior.

Cursul de schimb euro/leu a deschis, ieri, şedinţa de tranzacţionare la 4,0725, la un nivel mai mare comparativ cu cel de marţi. De asemenea, celelalte valute din regiune au urmat aceaşi tendinţă de apreciere.

"O apreciere agresivă nu este favorabilă exporturilor, însă trebuie menţionat că aprecierea recentă nu este amplă. Nivelul curent se situează la mai puţin de 5% de cursul mediu al anului precedent", ne-a explicat Vlad Muscalu, economist în cadrul "ING" Bank. Domnia sa nu consideră că dinamica actuală a cursului este problematică, deoarece o apreciere semnificativă a leului este puţin probabilă, ţinând cont de eventualele intervenţii ale Băncii Centrale.

Analiştii din cadrul "ING" Bank consideră că deschiderea bursele europene pe creştere, de ieri, induc un sentiment favorabil pentru monedele riscante. "Credem că înţelegerea dintre Franţa şi Germania privind implicarea Fondului Monetar Internaţional în sprijinirea Greciei va avea un impact negativ limitat asupra monedelor din Europa Centrala şi de Est", arată un raport al analiştilor "ING" Bank. Aceştia mai spun că Banca Naţională României ar putea interveni pentru a limita o întărire substanţială.

Analiştii Raiffeisen se aşteptau, ieri, la un curs de 4.0650-4.0850 lei/euro, având în vedere câştigurile de peste noapte de a monedei americane faţă de euro dar şi performanţa slabă ale monedelor din regiune.

Unii dealeri: Majorarea de capital a Volksbank a întărit leul

Unii dealeri apreciază că întărirea leului de la finele şedinţei interbancare de ieri, când cursul a coborât uşor sub 4,06 lei/euro, s-a datorat vânzărilor de valută, care au venit pe fondul unei majorări de capital, efectuată de Volksbank. "Ordinele de vânzare de euro au pus presiune pe cotaţii spre finele şedinţei, iar cel mai probabil aus-triecii de la Volks-bank vând euro şi cumpără lei pentru majorarea capitalului Volksbank România", a declarat dealerul unei bănci, citat de Mediafax. Banca a anunţat, în decembrie 2009, că va face o majorare de capital de 200 milioane euro.

Contactaţi de ziarul BURSA, reprezentanţii Volksbank ne-au declarat că acţionarii băncii austriece se vor întâlni zilele acestea pentru majorarea de capital.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O molie iese la TV. si ne explica geniul lui Isarescu. De fapt acopera ca pisica mizeria pe care a facuto. A indatorat Romania cu peste zece miliarde de lei la FMI, adica i-a facut sclavi pe romani pentru generatii intregi. A eliberat rezervele bancilor care , la Viena , i-au cerut lui Isrescu sa inrobeasca romanii la FMI si UE. A marit cursul de schimb la cererea bancilor ca sa incaseze mai multi lei la creditele date in valuta si le-a luat orice speranta de viitor. A permis bancilor sa dea credite cu buletinul ca sa maresca numarul datornicilor si sa ajute bancile sa-si recupereze creditele, legea numerelor mari. Acum vine ticalosia. A redus cursul de schimb ca bancile sa transforme miliardele de lei in valuta la un pret mic, adica sa absoarba toti banii imprumutati de la FMI. Boc isi asuma raspunderea acestui credit care a imbogatit de trei ori bancile straine pe seama noastra. Adica BOC isi ia raspunerea dezastrului acestui popor, in schimb Isarescu primeste mandate noi, titluri, medalii si laude. Cand se va trezi acest popor?!!!! Masonii conduc Romania iar Isarescu ne-a vandut viata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb