Lia Roberts candidează în numele "Schimbării"

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 17 februarie 2004

Promisiuni: investiţii străine şi blocarea profiturilor firmelor multinaţionale în ţară

Umaniştii îşi dau girul pentru candidatul american

Liderul Partidului Republican din statul american Nevada, Lia Roberts, şi-a anunţat, ieri, decizia de a candida pentru preşedinţia ţării noastre. Susţinută de simpatizanţi din toată ţara, Lia Roberts, care şi-a început lansarea prin intonarea imnu-lui României, a avut un discurs simplu, dar plin de expresii precum: "poporul român", "ţara noastră", "demnitate şi viaţă mai bună". Bazîndu-se pe faptul că nu a avut nici o legătură cu politica şi corupţia din ţară şi că este un candidat independent de orice partid politic, laitmotivul său a fost "schimbarea".

Cu o vădită dificultate de a se exprima în româneşte, Lia Roberts nu a mai fost la fel de strălucitoare ca în emisiunile te-levizate. Prin răspunsurile sale, Roberts a arătat că încă nu este pregătită pentru campanie, deoa-rece, la majoritatea în-tre-bărilor concrete privind problemele din ţară, a răspuns evaziv. Spre exemplu, întrebată ce mesaj va avea pentru ţărani, Lia Roberts a spus că va comunica mesajul său personal, în întîlnirile pe care le va avea cu ţăranii din toa-te comunele.

Totuşi, Roberts a făcut şi promisiuni, anunţînd că va îmbunătăţi climatul investiţional din România şi va aduce noi investitori. "Am fost contactată deja de mulţi investitori care m-au încurajat să candidez, pentru că ei vor să se schimbe lucrurile în România, pentru a putea să vină să investească", a spus Lia Roberts.

Domnia sa a precizat că va milita pentru ca profitul companiilor internaţionale să rămînă în România, lucru care va fi prevăzut prin contractele semnate cu respectivii investitori.

Făcînd referire şi la contractul semnat cu firma americană "Bechtel" pentru autostrada Braşov-Borş, Lia Roberts a spus că această afacere nu a fost corectă, deoarece nu a avut loc o licitaţie. Mai mult, domnia sa a declarat că nu va sprijini interesele americane, cînd aces-tea nu vor avea dreptate. În privinţa adopţiilor internaţionale, Roberts a atacat din nou poziţia americanilor, arătînd că se pronunţă pentru adopţiile naţionale.

Lia Roberts a anunţat că strînge semnături pentru a-şi depune candidatura şi că este sprijinită în acest demers de Partidul Umanist din România, fapt confirmat de umanişti. "Între liderul Partidului Umanist din România, Dan Voiculescu, şi Lia Roberts a avut loc o serie de convorbiri privind o colaborare politică, inclusiv pe marginea strîngerii de semnături necesare depunerii candidaturii acesteia la preşedinţia Ro-mâniei", ne-a declarat vicepreşedintele PUR, Bogdan Pas-cu, adăugînd: "Propunerea de sprijinire a candidaturii Liei Roberts din partea PUR urmează să fie supusă, de către preşedintele Dan Voiculescu, conform statutului partidului, aprobării Biroului Politic, care se va întruni la finele lunii februarie, la Craiova". Alte partide, precum PUNR şi PNŢCD, şi-au arătat disponibilitatea de a susţine la preşedinţie candidatura Liei Roberts.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb