Lia Roberts - cruciadă împotriva corupţiei?

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 9 februarie 2004

Analistul politic american Dick Morris a prezentat, la finele săptămînii trecute, principalele puncte ale viitoarei posibile campanii pentru alegerile prezidenţiale ale Liei Roberts, cetăţean american de origine română. Deşi Lia Roberts, preşedinte al partidului republican din statul american Nevada, nu şi-a anunţat încă intenţia de a candida, consultantul său, Dick Morris, o încurajează să facă acest lucru.

Sondajul realizat de CURS la sfîrşitul lunii ianuarie, pentru a determina dacă Lia Roberts are vreo şansă în lupta pentru Cotroceni, o clasează pe aceasta pe locul al patrulea (10%) în topul preferinţelor electorale. "Am fost surprinşi că Lia - un candidat extrem de necunoscut, fără un partid în spate, a reuşit să adune, într-un termen atît de scurt, 10% din voturi", a afirmat Dick Morris. Lia Roberts îşi va anunţa decizia în privinţa candidaturii sale pe 16 februarie.

Argumentul suprem al lui Morris pentru a o convinge pe Lia Roberts să candideze a pornit de la datele sondajului din care rezultă o percepţie generalizată a unei corupţii cronice. "Aţi trecut de la comunism la corupţie, iar corupţia afectează toate domeniile vieţii sociale", a spus Morris, arătînd că mesajul de bază al campaniei Liei Roberts va fi lupta împotriva corupţiei. "Sondajul a arătat că 61% din populaţie consideră partide precum PSD, PNL şi PD ca fiind corupte, iar liderii acestora urmăresc să-şi crească veniturile personale", a explicat analistul american. În opinia sa, avantajul Liei Roberts îl reprezintă tocmai lipsa vreunei legături cu partidele din ţară şi faptul că va fi un candidat independent. "Lia va accepta orice sprijin venit de la partidele politice, dar nu va sprijini nici un partid", a ţinut să precizeze Morris.

În ceea ce priveşte campania, Morris a arătat că va fi de fapt o cruciadă anticorupţie, mergîndu-se, probabil, pe simbolul Ioanei D'Arc, luptătoarea împotriva asupritorilor - în cazul României, a corupţilor. "Nivelul ridicat al corupţiei din Guvern şi din viaţa politică este grav, nu doar pentru că unii se îmbogăţesc din banii publici, ci pentru că afectează asistenţa medicală, salariile şi pensiile populaţiei", a explicat Morris. Mai mult, domnia sa a arătat că principalii contracandidaţi au puncte slabe foarte pronunţate: Vadim Tudor este "nebun", Năstase este "corupt", iar Stolojan este "ineficient" (ca fost premier).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb