Liberalii nu au om pentru AVAS

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 6 octombrie 2005

La mai bine de o lună de la demiterea lui Gabriel Zbîrcea, numele noului preşedinte AVAS rămîne o necunoscută pentru toate mediile decizionale

Dacă în urmă o săptămînă se vehiculau cel puţin patru nume pentru preluarea preşedinţiei Agenţiei pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), acum se pare că nimeni nu se mai încumetă să pronunţe vreun nume. Surse din conducerea AVAS ne-au declarat că toţi cei cărora le-a fost propusă preluarea şefiei instituţiei au declinat oferta, pe de o parte deoarece "este aproape imposibil să nu ieşi şifonat la sfîrşitul mandatului", pe de altă parte pentru că "nu prea au fost propuse persoane care să facă faţă cerinţelor postului".

În aceste condiţii, portofoliul AVAS, aflat în curtea PNL, ar putea să ajungă în ograda PD. Se pare, însă, că o decizie în acest sens va fi luată la începutul săptămînii viitoare, în Consiliul de Coordonare al Alianţei DA. Asta, în condiţiile în care interimatul doamnei Giliola Ciorteanu la conducerea AVAS expiră, conform legii, peste mai puţin de zece zile. Astfel, numirea unui înlocuitor al lui Gabriel Zbîrcea, fost preşedinte al AVAS, s-ar putea produce în cel mult două săptămîni.

Surse din interiorul instituţiei, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, ne-au declarat că viitorul preşedinte nu va fi din rîndul liberalilor, mai mult chiar - nu va avea culoare politică. Succesorul lui Zbîrcea va fi, cel mai probabil, un apropiat al primului ministru Călin Popescu Tăriceanu şi va proveni din rîndul avocaţilor.

Amintim că, iniţial, a fost propus pentru preluarea conducerii instituţiei secretarul de stat în Ministerul de Interne, Victor Paul Dobre, însă acesta a refuzat propunerea. Cele mai vehiculate nume în competiţia pentru şefia AVAS au fost: Daniel Florea, director la Direcţia de Control a AVAS, avocatul Lucian Sălcuţan, preşedinte al Clubului Rotary din Buzău, şi, mai nou, prefectul de Timiş, liberalul Ovidiu Drăgănescu, care, se pare, este propus de primul ministru Tăriceanu. Un alt posibil succesor al lui Gabriel Zbîrcea este avocatul Ernest Popovici, însă acesta s-ar afla în stare de incompatibilitate la AVAS pentru că este reprezentantul companiei "Dexia" în privatizarea BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb