Liberalii se gîndesc tot mai mult la anticipate

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 28 august 2006

Membrii PNL susţin declaraţia premierului Tăriceanu, potrivit căreia în cazul pierderii majorităţii parlamentare, partidul va provoca alegeri anticipate. Deputatul Crin Antones-cu este de acord cu această soluţie dar vede o serie de impedimente în realizarea ei. Domnia sa a declarat ziarului BURSA că "vor fi cîteva probleme tehnice în declanşarea procedurii de alegeri anticipate întrucît pentru acest lucru este nevoie de majoritate în Parlament". Pe de altă parte - spune Antonescu - dacă nu va exista majoritate în Legislativ pentru acest proiect, înseamnă că parlamentarii nu doresc să provoace alegeri anticipate. "Este o chestiune de aritmetică", a completat domnia sa. Deputatul liberal nu vede în declaraţia făcută de Călin Popescu Tăriceanu o încercare de apropiere de Partidul Democrat (PD) despre care este ştiut că susţine de multă vreme ideea alegerilor anticipate. În opinia parlamentarului citat, între cele două formaţiuni politice - PNL şi PD - nu sunt relaţii mai bune decît pînă acum.

Şi senatorul PNL Teodor Meleşcanu susţine necesitatea anticipatelor în cazul pierderii majorităţii de către coaliţia de guvernare. Fostul minis-tru de externe ne-a spus că altă soluţie nu există şi că propunerea premierului reprezintă unica alternativă în astfel de situaţii.

Democraţii privesc cu superioritate afirmaţiile primului ministru. Deputatul PD Ioan Oltean este mulţumit că premierul "realizează" în sfîrşit necesitatea "unor alegeri anticipate după aderarea la UE". Oltean a afirmat pentru ziarul BURSA că toate forţele politice responsabile ar trebui să înţeleagă că propunerea făcută demult de partidul său trebuie pusă în aplicare. Domnia sa crede că este nevoie de o majoritate parlamentară confortabilă pentru o guvernare eficientă şi că alegerile sunt unica soluţie, exceptînd primirea de transfugi din alte partide văzută ca o alternativă inacceptabilă.

Declaraţia preşedintelui liberal este şi în spiritul intenţiilor social-democrate. Purtătorul de cuvînt al PSD, Cristian Diaconescu a ţinut totuşi să precizeze că social-democraţii nu susţin ideea anticipatelor ca proiect liberal. Senatorul PSD a declarat cotidianului nostru că problema anticipatelor este de multă vreme clarificată în sens pozitiv în gruparea politică prezidată de Mircea Geoană.

Principalele partide parlamentare sunt pentru alegeri anticipate în 2007.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb