LIBERIA: Atac armat asupra unui centru de izolare pentru Ebola

Internaţional / 18 august 2014

Atac armat asupra unui centru de izolare pentru Ebola

Actualizare 14:48 Liberia: Militarii vor împuşca orice persoană care încearcă să pătrundă ilegal în ţară

Armata din Liberia a primit ordin să tragă în cei care încearcă să treacă ilegal graniţa din Sierra Leone (nord-vest), frontiera fiind închisă pentru a stopa răspândirea virusului Ebola, informează presa străină.

Militarii staţionaţi în localităţile Bomi şi Grand Cape Mount, din apropierea graniţei cu Sierra Leone, vor împuşca orice persoană care încearcă să pătrundă ilegal, a declarat colonelul Eric Dennis, adjunctul şefului Statului Major. Ordinul a venit după ce mai mulţi oficiali ai poliţiei de frontieră au informat că numeroase persoane continuă să intre clandestin în Liberia.

Colonelul Samuel Mulbah, responsabil cu imigraţia, susţine că, până în prezent, autorităţile au depistat în Grand Cape Mount 35 de puncte ilegale de intrare, fapt ce reprezintă o ameninţare gravă la adresa sănătăţii publice, din cauză că nu se cunoaşte starea de sănătate a celor care trec graniţa pe timpul nopţii.

Pe 11 iunie, Liberia şi-a închis graniţele cu Guineea şi Sierra Leone, încercând să oprească epidemia de Ebola, care, până acum, a făcut peste 1.100 de morţi în Africa de Vest.

---

Cel puţin 17 persoane contaminate cu virusul Ebola au fugit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, dintr-un centru de izolare amenajat într-un liceu din capitala liberiană Monrovia, în urma unui atac armat comis de indivizi necunoscuţi, informează AFP, menţionând că şi personalul medical a părăsit imobilul.

"Au spart uşile şi au jefuit clădirea. Toţi pacienţii au fugit", a declarat Rebecca Wesseh, martoră a evenimentului. Afirmaţiile sale au fost confirmate de locuitori ai Monroviei şi de George Williams, secretarul general liberian al angajaţilor din domeniul sănătăţii.

În centrul de izolare, erau internate 29 de persoane, care urmau un tratament preliminar înainte să fie transportate într-un spital.

"Dintre cei 29 de bolnavi cu Ebola, 17 au fugit (în timpul atacului - n.r.), 9 au murit acum patru zile, iar alţi 3 au fost luaţi cu forţa ieri (sâmbătă - n.r.) de părinţii lor", a spus Williams, care nu a precizat destinaţia.

Atacatorii, cei mai mulţi tineri, înarmaţi cu bâte, au intrat cu forţa în clădirea liceului de la periferia Monroviei, unde era amplasat centrul de izolare, a povestit Wesseh, adăugând că atacatorii au strigat cuvinte ostile la adresa preşedintei Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, susţinând că "nu există niciun fel de Ebola" în ţară.

În cinci luni, epidemia de febra hemoragică provocată de virusul Ebola (cea mai gravă de la apariţia ei în 1976) a făcut 1.145 de victime, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS): 413 în Liberia, 380 în Guineea, 348 în Sierra Leone şi 4 în Nigeria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb