Libra Internet Bank - finanţare de peste 82 milioane lei pentru construirea de către DRI a patru parcuri solare

T.B.
Bănci-Asigurări / 2 februarie

Libra Internet Bank - finanţare de peste 82 milioane lei pentru construirea de către DRI a patru parcuri solare

Libra Internet Bank a acordat o finanţare de 82,7 milioane lei pentru un proiect de energie verde cu o putere totală de peste 53 MW, construit în judeţul Mureş de către Glodeni Energy, companie care face parte din portofoliul DRI (DTEK Renewables International B.V.), se arată într-un comunicat al Libra Internet Bank, remis redacţiei.

Proiectul include patru parcuri solare, care sunt amplasate pe o suprafaţă de aproximativ 82 de hectare în patru comune din judeţul Mureş, conform sursei. Numărul total de panouri fotovoltaice este de aproape 80.000. Energia produsă de această centrală fotovoltaică este suficientă pentru a asigura consumul necesar pentru mai mult de 19.000 de locuinţe, relatează sursa citată.

Libra Internet Bank a finanţat în ultima perioadă mai multe proiecte de anvergură pentru producţia de energie regenerabilă. Banca oferă companiilor interesate, printre altele, consultanţă tehnică şi juridică, analiză de fezabilitate şi nu condiţionează creditarea de încheierea unor contracte PPA (Power Purchase Agreement), relatează sursa indicată.

Potrivit comunicatului, "Libra Internet Bank are expertiza necesară pentru a contribui cu succes la realizarea marilor proiecte de energie regenerabilă, cum este şi acesta, atât de necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a României. Încă de la stadiul de idee şi inclusiv după finalizarea proiectului, specialiştii noştri sunt alături de companiile interesate să investească în energie verde. Le oferim clienţilor noştri consultanţă tehnică şi juridică, echipe dedicate pentru monitorizarea proiectului şi mai ales rapiditatea şi flexibilitatea pe care le impune acest domeniu. DRI este un foarte bun partener şi suntem recunoscători pentru modul profesionist şi pozitiv în care am lucrat împreună pentru un proiect atât de important", a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Libra Internet Bank.

Conform sursei menţionate, "Suntem încântaţi că Libra a decis să finanţeze proiectul Glodeni, primul proiect solar al DRI, care este operaţional din ianuarie anul acesta. DRI intenţionează să deţină un portofoliu semnificativ de proiecte de energie regenerabilă în România, iar acest proiect marchează începutul misiunii noastre de a accelera tranziţia României către un viitor verde. Le mulţumim celor de la Libra Internet Bank pentru sprijinul şi încrederea arătate faţă de noi şi acest proiect", a declarat John Stuart, Chief Executive Officer DRI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb