Liderii mondiali analizează rolul SUA în strategia politicilor climatice globale

A.D.
Miscellanea / 14 noiembrie

Liderii mondiali analizează rolul SUA în strategia politicilor climatice globale

Summit-ul anual COP29 organizat de Naţiunile Unite în Baku, Azerbaidjan, a avut ca obiectiv găsirea unor soluţii de finanţare pentru a reduce schimbările climatice, dar şi impactul pe care îl are preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, în strategia politicilor climatice globale, transmite CNBC.

Rich Lesser, preşedintele Boston Consulting Group, a subliniat SUA au un rol critic în economia globală şi dezvoltarea tehnologică. Tot el a adăugat că poziţia lui Trump, cunoscut pentru scepticismul său faţă de schimbările climatice, ar putea duce la o accentuare a infrastructurii de combustibili fosili în SUA şi la o reducere a investiţiilor în decarbonizare.

În campania sa, Trump a criticat Legea de reducere a inflaţiei (Inflation Reduction Act) şi a descris-o drept "o înşelătorie verde." Republicanul a promis atunci că va retrage finanţările necheltuite.

Delegaţia americană condusă de John Podesta a reafirmat angajamentul SUA faţă de politicile climatice şi Acordul de la Paris.

În schimb, preşedintele ales Trump a menţionat intenţia sa de a retrage din nou SUA din acest acord. Această direcţie ar putea afecta eforturile internaţionale de limitare a încălzirii globale la 1,5 grade Celsius.

Preşedintele Băncii Mondiale, Ajay Banga, şi-a manifestat optimismul, exprimându-şi speranţa că Trump va lua decizii bazate pe fapte şi pe raţiune practică. În schimb, Darren Woods, CEO-ul Exxon Mobil, a sugerat că rămânerea în Acordul de la Paris ar fi mai benefică pentru abordarea globală a emisiilor de carbon.

Trump a anunţat, de asemenea, intenţia de a extinde accesul la resursele petroliere americane şi de a accelera aprobările pentru permisele şi concesiunile federale necesare pentru producţia de petrol şi gaze naturale.

Potrivit lui Darren Woods, această strategie ar putea fi crucială pentru a asigura dezvoltarea de noi resurse şi pentru a compensa declinul natural al resurselor existente, întrucât ar asigura stabilitatea pieţei energetice pe termen lung.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb