LIDERII UDMR: "Fără adoptarea Legii educaţiei nu putem merge mai departe în coaliţie"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 29 noiembrie 2010

Preşedintele UDMR a declarat, sâmbătă, că preşedinţii organizaţiilor judeţene ale UDMR, reuniţi în şedinţa Consiliului Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale, sunt de acord că adoptarea Legii educaţiei este prioritară şi că fără aceasta nu se va putea merge mai departe în coaliţie. Marko Bela a spus, citat de Mediafax, că reprezentanţii UDMR au făcut analiza activităţii guvenamentale şi a activităţii coaliţiei, precum şi a priorităţilor privind perioada care urmează.

Domnia sa afirmă: "Preşedinţii organizaţiilor judeţene ale UDMR sunt de acord cu mine şi cu colegii mei că în acest moment este o prioritate adoptarea Legii educaţiei şi că, fără adoptarea acestei legi, nu vom putea să mergem mai departe în coaliţie. Dar bineînţeles că sperăm să reuşim acest lucru, după ce Curtea Constituţională are o decizie pozitivă şi face posibilă continuarea angajării Guvernului. Dar am vrut să sub-liniez că şi organizaţiile noastre teritoriale consideră Legea educaţiei ca o prioritate absolută".

Marko Bela a arătat că au fost analizate, în acelaşi timp, şi problema Legii salarizării şi cea a bugetului, precum şi priorităţile în investiţii: "Vă dau un exemplu - problema continuării Autostrăzii Transilvania în pofida bugetului auster şi a situaţiei de criză economică. Eu însumi consider că trebuie să mergem mai departe cu investiţiile, fiindcă acest lucru stimulează de fapt o mişcare economică".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnule Presedinte Marko Bela,

    Legile, la modul general, sunt importante pentru UDMR ?! 

    Stiu ca raspunsul normal este DA. Dar TOATE legile sunt la fel de importante pentru UDMR ?? Raspunsul, din pacate, nu poate fi decat NU ! Si am sa va dau un exemplu : 

    18 noiembrie 2010, Cseke Attila, ministrul Sanatatii : " Modificarea Legii Farmaciei REPREZINTA O NECESITATE AVAND IN VEDERE CA LA SFARSITUL ACESTUI AN INCETEAZA APLICABILITATEA CRITERIULUI DEMOGRAFIC PRIVIND INFIINTAREA FARMACIILOR COMUNITARE ". Lamurire pentru cei mai putin familiarizati - In 2008, Parlamentul Romaniei a votat Legea Farmaciei, a carei modificare si completare a fost dezbatuta si votata de acelasi Parlament al Romaniei in 2009. 

    Timp de doi ani - din care ultimul an sub mandatul domnului ministru - legea a fost buna si aplicata chiar cu exces de intelegere, se zice, in ceea ce priveste autorizarea la parter de blocuri a unor farmacii infiintate prin criteriul "exceptie". Ei bine, legea are o prevedere, conform careia de la 1 ianuarie 2011 se elimina asa numitul criteriu demografic la infiintarea unei farmacii, criteriu a carui existenta pana in prezent a si creat ministerului sanatatii posibilitatea sa avizeze acele infiintari "prin exceptie".  

    SUNTEM IN FATA APLICARII UNEI PREVEDERI DINTR-O LEGE APROBATA DE PARLAMENT SI PROMULGATA DE PRESEDINTELE ROMANIEI. Brusc, apropiata obligativitate a aplicarii unei prevederi a unei legi, devine un factor de stres pentru ministerul condus de reprezentantul UDMR. Inexplicabil, din punctul meu de vedere. DACA PE REPREZENTANTII FARMACIILOR EXISTENTE ACTUALMENTE SI PE CEI AI MARILOR LANTURI DE FARMACII DE PE PIATA ROMANEASCA II INTELEG, acestia fiind direct interesati IN MENTINEREA PRIVILEGIILOR, A MONOPOLULUI SI ELIMINAREA CCONCURENTEI, reactia ministerului si a ministrului, reprezentant al UDMR, eu unul nu o inteleg.  

    Iata de ce, domnule Presedinte Marko Bela, personal consider ca toate legile trebuie sa fie la fel de importante si pentru UDMR ca si pentru noi toti ceilalti. Asta ca sa nu mai vorbim ca predarea unor discipline scolare in limba minoritatilor este o problema care priveste pe mult mai putini decat numarul celor care vor cumpara medicamente. Iar daca se vrea ca sa se pastreze niste beneficii in mana unora, inlaturand orice concurenta libera pe piata, nu uitati domnule Presedinte ca acest lucru va influenta in mod negativ atat viata romanului cat si a maghiarului din Romania. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb