LIDERUL PSD, ADRIAN NĂSTASE:   "Şi Traian Băsescu este implicat în afacerea redevenţelor"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 16 februarie 2009

Liderul PSD atrage atenţia că şi în controversata afacere Sterling ar putea fi implicate persoane de la Cotroceni.

Liderul PSD atrage atenţia că şi în controversata afacere Sterling ar putea fi implicate persoane de la Cotroceni.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, susţine că şi preşedintele Traian Băsescu este implicat în controversata afacere Sterling.

Liderul PSD a declarat, la Târgovişte, că în scandalul resurselor se încearcă o manipulare prin care toată responsabilitatea să revină guvernării social-democrate, în condiţiile în care normele actului ce reglementează redevenţele poartă inclusiv semnătura lui Traian Băsescu.

Adrian Năstase a explicat: ""În discuţia legată de firma Sterling şi exploatarea din Marea Neagră, nimeni nu a invocat şi, am impresia că nici nu a fost studiată, o lege care a fost adoptată în 1998, Legea privind regimul concesiunilor. Legea este interesantă, pentru că introduce ideea redevenţelor pentru concesiuni. S-a spus că redevenţele au fost introduse în perioada guvernării PSD. Această lege a avut o hotărâre de aprobare a normelor metodologice cadru, deci referitoare la Legea 219/ 1998, hotărâre contrasemnată de mai multe personalităţi importante din ţară, inclusiv de Traian Băsescu. În această discuţie nu vreau să complic lucrurile, dar mi s-a întâmplat să citesc aceste texte şi nu am putut să mă abţin să nu le fac publice aici, la Târgovişte"".

Potrivit Agerpres, liderul PSD a reiterat că se încearcă o manipulare în acest caz şi a subliniat că mai multe persoane de la Cotroceni au contribuit la semnarea controversatului contract.

Năstase a declarat că, astfel, se încearcă doar transferarea responsabilităţii de la anumite persoane de la Cotroceni către guvernarea PSD, şi le-a recomandat acestora "să-şi studieze mapa profesională să vadă dacă nu, la anumite momente, au ajutat la realizarea acestei formule".

Năstase: "M-aş bucura ca Băsescu să nu mai candideze la preşedinţie"

În cadrul vizitei de la Târgovişte, liderul social-democrat a recunoscut că s-ar bucura dacă Traian Băsescu ar decide să nu mai candideze la preşedinţie pentru un nou mandat.

Declaraţia lui Năstase vine în contextul în care, Băsescu a afirmat că ia în calcul şi varianta de a nu mai candida pentru un nou mandat la Cotroceni, dacă rezultatele economice ale ţării nu vor fi satisfăcătoare.

""M-aş bucura foarte mult să nu mai candideze Traian Băsescu şi, dacă el n-ar mai candida, nici măcar nu ştiu dacă mi-aş mai pune problema să candidez eu", a spus Năstase, care a opinat că, astfel, miză extraordinară pe preşedinţie ar dispărea şi rolul Guvernului s-ar putea reafirma în condiţiile constituţionale.

Liderul PSD a declarat: "Au exis­tat şi încercările din partea zonei politice şi a partidului de a folosi cumva Executivul cu două Camere, cum e Parlamentul, camera Executivului la Victoria şi camera Executivului la Cotroceni. Modelul ăsta, perfecţionat de Traian Băsescu, pune de acum Parlamentul şi Guvernul într-o situaţie subalternă. Se va ajunge la o situaţie asemănătoare cu cea din Franţa, în care nimeni nu ştie, din România, care este numele premierului"".

Întrebat dacă are intenţia de a candida la preşedinţia PSD, Năs­tase a subliniat că, la ora actuală, nu ia în calcul această opţiune.

Împărţeala posturilor, mai lungă ca guvernarea

Adrian Năstase a mai apreciat că procesul de împărţire a posturilor între PSD şi PD-L nu se va termina pe parcursul guvernării celor două partide.

Liderul PSD a mai afirmat că formaţiunea sa trece printr-o perioadă de confuzie generată de rezultatele de la alegerile parlamentare şi de guvernarea cu un partid de altă doctrină: "În formula actuală intrăm într-un tunel din care nu avem cum să ieşim în ceea ce priveşte opţiunile pentru prezidenţiale. Numai în măsura în care s-ar întâmpla nişte lucruri mai spectaculoase, am putea să schimbăm într-un fel mesajul şi să asigurăm un mai mare suport pentru o formulă alternativă"".

Întrebat dacă lucrul spectaculos la care se referă ar putea fi o eventuală rupere a coaliţiei, Năstase a spus că într-un moment dificil din punct de vedere financiar, economic şi social, colegii săi din PSD încearcă să găseas­că soluţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb