Liderul sindicaliştilor de la "Siderurgica Proiect" a suspendat greva foamei

Ziarul BURSA #Politică / 7 ianuarie 2005

Greva foamei declanşată, ieri, de preşedintele sindicatului de la Siderurgica Proiect Hunedoara a fost suspendată în cursul după-amiezei, după ce protes-tatarul a avut o nouă întrevedere cu subprefectul judeţului Hunedoara.

Liderul sindical, Victor Capră, a declarat că a luat această decizie pentru a arăta că "sindicatul este deschis unui dialog" prin care să se rezolve solicitările făcute de angajaţii de la Siderurgica Proiect. Protestul va fi suspendat pînă la 13 ianuarie, cînd pe rolul Tribunalului Hunedoara se află programat un nou termen în procesul de reorganizare judiciară a firmei.

Preşedintele Sindicatului de la SC "Siderurgica Proiect" Hunedoara, Victor Capră, a intrat ieri, în greva foamei, solicitînd schimbarea administratorului juridic al firmei şi continuarea procesului, la Tribunalul Hunedoara, prin care se cere conducerii agentului economic res-pec-tarea prevederilor din contractul de privatizare, cu referire la contractul colectiv de muncă.

Liderul sindical a declarat că aproape jumătate din inginerii proiectanţi şi tehnicienii firmei vor fi concediaţi, începînd cu data de 13 ianuarie, pe motiv că societatea se află în procedură de reorganizare şi în incapacitate de plată. El a mai afirmat că sindicatul pe care-l reprezintă cere şi anularea contractului de privatizare al societăţii, pentru că prevederile acestuia nu au fost îndeplinite. Mai multe dosare care au ca obiect plîngeri penale depuse de sindicatul de la Siderurgica Proiect împotriva administraţiei societăţii au fost preluate de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Ins-pectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, a anunţat ieri şeful instituţiei, chestor Petru Coţolan. El a menţionat că un lucrător al poliţiei judeţene a luat legătura cu liderul sindical de la Siderurgica Proiect şi că i-a fost prezentat un raport cu problemele de acolo. Un colectiv condus de un adjunct al şefului IPJ Hunedoara va verifica as-pectele semnalate de sindicalişti, a precizat chestorul Petru Coţolan. Dosarele vor fi propuse pentru reanalizare Parchetului judeţean.

Siderurgica Proiect este una din fostele filiale ale combinatului siderurgic din Hunedoara. Filiala a fost privatizată înainte ca pachetul majoritar de acţiuni de la Siderurgica SA să fie cum-părat de grupul Ispat LNM Holding. Liderul sindicatului de la Siderurgica Hunedoara a intrat în greva foamei pentru a treia oară de la privatizarea societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb